מצויים מצמחים...איך?

צפנתי

New member
מצויים מצמחים...איך?

בהעדר פורום אחר מתאים, אני מקווה שאולי יש פה משהו שידע: איך ממצים בשיטה ביתית תמצית מרוכזת וחזקה מצמחים, כמו שמן רוזמרין או תמציות שמנים אחרות הנמכרות ב20-30 ש"ח ל-5 סמ"ק בחנויות הטבע, המיסטיקה ובתי המרקחת? (אני לא מתכנוות לחליטה, אותה אני מכירה..)

אז ככה...

לפי מה שידוע לי אפשר פשוט מאוד לקחת שמן זית טוב, להכניס איתו לתוך הבקבוק את הרוזמרין, הקינמון או מה שרוצים. נותנים לזה איזה שבוע שבעיים והרי לך שמן מכל סוג שתרצי. בהצלחה.

מיצויים מצמחים, הכיצד?

שלום וברכה, תשובתי היא שקשה מאוד לעשות זאת בבית, יש צורך בציוד וידע מיוחד, ולהבנתי, אם אין לך כוונה להתחיל להתפרנס מכך, חבל על הזמן. חלק מעלות התמציות קשורה בעלות חומר הגלם וחלק בעלות התהליך. אולי לא מרשמים, אבל ידע רחב והרבה מעבר לו, תקבלי בספר "הבושם", זה אומנם ספר סיפורת (fiction ), אך חובה לכל מי שעניינו בחוש הריח, ובכל הנוגע לו. למיטב ידיעתי,בתי ספר וקורסים המלמדים שימוש בתמציות ארומטיות, אינם מלמדים את דרכי הפקתן הלכה למעשה, אלא באופן תאורטי בלבד. קריאה מהנה! ובהצלחה בנסיונות המיצוי. בברכה שרון שרון

היי צפנתי.מיצוי צמחים .../images/Emo65.gif

שמן חמניות בכבישה קרה ,טוב למיצוי צמחים. שמן החמניות בכבישה קרה ,עשיר באבץ,במינרלים כבד במירקמו,אבל הוא קל ונספג בעור בצורה בלתי רגילה, השמן היחיד שמקנה לעור תחושה של משי,צבעו חום-זהב,מעולה גם לתזונה, לעבודה על הגוף משתמשים בו בממוצע 20%מהתערובת. לתוך בקבוק זכוכית תכניסי את צמח הרוזמרין,למלא את הבקבוק מעל הצמח בשמן, לסגור את הבקבוק היטב. להניח את הבקבוק על אדן החלון בשעות הבקר המוקדמות,לא שמש חזקה. לאחר שלושה שבועות המיצוי מוכן. בברכה
. אביבה.

צמחבר

New member
מיצוי צמחים

האם אפשר באותה דרך להכין שמנים למבערים? למשל שמן בריח עשב לימון?

היי צמחבר.../images/Emo140.gif../images/Emo65.gif

שמן אתרי מתאים למבער. שמנים אתריים הינם חומרי ניחוח שמיוצרים על-ידי תאים מיוחדים בצמח והם עדיין תמציות.הם הופכים לשמנים אתריים אך ורק על ידי הפקתם בתהליך זיקוק. השימוש בשמנים אתריים באופן ישיר או עקיף , ובמבער ,מאפשרת חדירה למערכת הדם באמצעות הריאות,ונספגים מהר מאוד דרך העור, למרבית השמנים ,שלכל אחד מהם איכות רבה ומורכבת,יש השפעה הרמונית על האדם בצורה כוללת ושלמה.משמעות הדבר שהם מסייעים להביא ממצב של חוסר איזון ,למצב מאוזן שמתבטא בבריאות ובהרגשה טובה. לכן לא מומלץ לשים במבער מיצוי מצמחים. אלא רק שמנים אתריים,ושיהיו באיכות רפואית. בברכה
אביבה.

צמחבר

New member
תודה ../images/Emo140.gif

סליחה... אבל... יש אפשרות או מתכונים ליצר שמנים אתריים לבד בבית? מצמחים שיש לי בגינה? תודה.

ייצור שמנים אתרים

תצטרכי ללמוד את הטכניקות השונות המתאימות לכל צמח וצמח, לרכוש את הציוד המתאים, ואחר כך תוכלי לייצר שמנים אתרים. כך שאפשרות, יש, השאלה היא למה? מידע נוסף תוכלי למצוא כאן בברכה שרון

צמחבר

New member
תודה ../images/Emo39.gif

אין לי כוונה להקים פס יצור לשמנים אתריים. רציתי להכין שמנים כאלו מצמחי התבלין שאני מגדלת בגינה, בעיקר עשב לימון, לשימוש ביתי במבער. המון תודות.

למעלה