מצווה להיות שמח?

צטמן2

New member
מצווה להיות שמח?

שלום לכולם הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם בעיניין מסויים כשאדם שמח ומקרין שמחה האם אין חשש שהסובבים אותו יקנאו בו ? ומה זה קנאה בעצם?! האם זה אומר שהמקנא בך רוצה שיהיה לך רע...ואז לא יהיה לו במה לקנא? כשרואים אדם מסכן אף אחד לא מקנא בו לא מתחרים איתו לא באים אליו בדרישות רוצים רק לעזור לו. האם לא עדיף לאדם להסתיר את שמחתו אם בוא שמח , להסתיר או להצניע את מה שטוב לו או את כשרונותיו על מנת לא לעורר רגשות קנאה. אולי אפילו להציג את עצמו מסכן ואז כמו שתיארתי את המסכן אף אחד לא יקנא בו , יזיק לו, אלא רק ירצו שיהיה לו טוב.

8j0

New member
זה מעניין

לא חושבת שצריך לדכא את השמחה בשביל לא לגרום לאחר לקנא. כאילו אל תפגע בשמחה של עצמך לא חבל?.

8j0

New member
מה הבדל בין לא להחצין לבין לא לדכא את הרגש

תתאר סיטואציה לפי איך שאתה רואה שמישהו שמח ומחצין את זה.

צטמן2

New member
מחצין

לדוגמא אחד שקנה רכב חדש וקורא לכולם כדי שיראו מספר ומתלהב. זה נקרא להחצין. אחד שצוהל משמחה בפני אנשים בגלל משהו חומרי שיש לו. או שאתה צוהל משמחה ליד אחד שקשה לו בחיים והוא מסתכל עליך. אתה יכול להיות שמח גם עם פנים רציניות - שמחה פנימית.

8j0

New member
שחצנות

התפרסמתי, זכיתי ב.. השגתי ככה וככה.. אני חושבת שזה תלוי במידת החומריות שלך.. ככל שאדם יותר חומרי דברים חומריים ישמחו אותו וידאג לספר לכולם בלה בלה יש לי אופניים כאלה או שאני יותר טוב מכולם בככה וככה.. יש אנשים שעושים את זה נטו בשביל תשומת הלב זה כשלעצמו זה המטרה שלהם. אוליי אני קצת כזאת. מסכימה זה שחצנות. אתה חושב שזאת השמחה היחידה שיש?

numb77

New member
אני חושבת שמי שמקצין את השמחה

זה אומר שמשהו פגום אצלו בפנים, זאת אומרת, משהו באושר ובשמחה שלו לא אמיתי. כי מי שבאמת שמח, לא צריך להקצין את זה ולהראות לכולם כמה שהוא מאושר. וכן, אני חושת שעדיף לא להקצין, אבל לא צריך להראות מדוכאים כדי שלא יקנאו. ועוד דבר, לפעמים השמחה של אדם אחד יכולה להדביק אדם אחר שעצוב..

alongo1

New member
שמחה אפשר לבטא בנתינה.

כשטוב על הלב הרצון הוא "להעביר את זה הלאה" על ידי נתינה, ואני לא מתכוון לנתינה חומרית (אדם זוכה בכסף ומתחיל לחלק לאנשים סביבו...) אלא בין היתר ליכולת לרומם רוח לאנשים המדוכאים או לכאלה שסתם מעבירים עוד יום שגרתי ולא מספק. ...אנרגיות...

nutmeg

New member
אותנטיות

אנשים נמשכים לאותנטיות ולא להתנהגויות שנחוות כסרטי תדמית. רובנו מאוד רגישים לדבר הזה ויודעים לזהות מתי מישהו נורא מתאמץ להיות מסכן או נורא מתאמץ להיות שמח - ובשני המקרים לא נמשכים להתאמצות הזו. אף אחד לא אוהב שעובדים עליו ומנסים להפעיל עליו מניפולציות לשום כיוון. לא קשור לקנאה בכלל.

אמלי12

New member
שמחה דווקא יכולה להיות מדבקת

ולכן מי שמקרין שמחה אמיתית עוזר לסובבים אותו. כשמישהו מסתכל לך בעיניים ומחייך זה גורר תגובה אוטומטית של חיוך חזרה וזה כבר עושה הרגשה יותר טובה.

למעלה