מצה כזית + 4 כוסות

אופירA

New member
מנהל
מוזר...

ד"ר סובחי וד"ר אבינוח ושאר המנתחים הבריאטריים לא למדו ב-7 השנים ובעשרות השנים שהם מנתחים - את כל מה שאת אומרת בפוסט זעיר. הם טוענים שאין שום איסור לאכול מצות, רק צריך להקפיד על לעיסה, כמו בכל מאכל מוצק... אני שמחה שאינך ממליצה להימנע מניתוחי טבעת, רק משום שבחדרי המיון יש לא מעט מנותחי טבעת שצריכים תיקון טבעת בגלל הקאות/בלאי/לא קיבלו ממני הדרכה להתנהלות נכונה ולמניעה מלכתחילה. שיהיה לנו חג שמח וכשר לחלוטין, עם קיום המצוות בשמחה ובהידור. במוצאי החג אדווח כמה המצות היו טעימות, וכמה טוב היה לקיים את חיובי החג.

שרה16

New member
אני גם אוכל מצות בחג ואשתה מהיין

אל תכניסי לי מילים שלא אמרתי! אני בעד אכילת מצות בערב החג, רק ה"זית" שלי ממש זית ולא אבטיח. אני רק אומרת שכל אדם אדון לגופו ולתחושותיו מתי להפסיק לאכול ולשתות, ולא איזו הלכה או פסיקה. הפוסט שלי זעיר
אבל מלא טעם
אני לא אמליץ להמנע מניתוחי טבעת, כי אני אחרי 2 ניתוחים ו-32 קילו פחות ומאושרת מאד. רק הדאגה למנותחים גברה על הפחד ...
דר' סובחי ממליץ על המנעות מאכילת מצות http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=527&MessageId=128539956 ולנו נאמר בפירוש להמנע ככל האפשר. אנא קבלי את זה שלא כל הבאים למיון הם אלה שלא קיבלו הדרכה ממך, עם כל הכבוד.

אופירA

New member
מנהל
שרה - את מחפשת לריב

אז הצלחת. ברכותי. 15 גר' ו-9 גר' כזית אינם אבטיח. מי שאומר כך - מחפש לריב ולא שום דבר אחר. ד"ר סובחי דיבר עם מנותח שרוול, לא עם מנותח טבעת! את מחפשת רק לריב ולקנטר. שום דאגה למנותחים.

avigail238

New member
יש רבנים דרך אגב....

כדוגמאת הרב פיהרר (אני מקווה שאני מאייתת את שמו נכון),שחוות דעתו שווה יותר מהרבה רופאים.אכן יש נושאים בהם רבנים אולי לא מבינים,אבל אני מניחה שרב לא ייקח על עצמו אחריות על משהו שאין לו הבנה בו.

עשיתי ניסוי היום

אמנם לא עם מצות אלה עם פיתה אנחנו מתחילים את פסח בבדיקת חמץ ואוכלים על האש (כאילו קורבן פסח) אז אכלתי פיתה ושתיתי את 4 כוסות היין נראה לי שיהיה דומה למצות ויין בסדר הכל עבר מצויין לאט ובכיף בקיצור סתם חששתי מקווה שהמצה יתנהל כפיתה :) וחברות יקרות, בואו לא נריב על שאךה כזו לא משמעותית. חבל, עדיף שנהיה מאוחדים פסח כשר ושמח מי יתן וכל עם ישראל יזכה לצאת מעבדות לחרות ושנזכה לראות סוף סוף את פידון השבויים, קיבוץ גלויות וריבונות בכל ארץ ישראל

שרה16

New member
חג שמח../images/Emo155.gif../images/Emo13.gif

אפשר עוד קצת מידע על קורבן הפסח ומשמעותו אצלכם (מאיזה עדה) בדיוק התכוונתי להעלות את נושא המינהגים השונים של החג בפורום שלי.

מנהג תוניסאי

ערב בדיקת חמץ אוכלים על האש כעקרון רק כבש אני לא כל כך אוהבת והילדים גם לא אז הכנסנו בשרים אחרים אצל התוניסאים כל סיבה טובה או רעה היא סיבה לאכול יש בדיחה לגבי סבתות.... סבתה אשכנזיה כשהיא חושבת מה היא הולכת לבשל היא מרתיחה ליטר מים בסיר וחושבת סבתה תוניסאית מרתיחה שמן בסיר ואז חושבת
מבחינת מנהגים אחרים בחג, מעבר להגדה - פסח מצה ומרור וכו' קוראים הכל לפי טעמים תוניסאים כמו סבא שלי היה נוהג ומסיימים בחד גדיא בערבית (זה רק אבא שלי יודע היום...) באוכל מספר סלטים תוניסאים ורגילים כגון לבבות ארטישוק בעריסה וסלט לפת עם פלפל חריף במיץ תפוזים מרים לאחר מכן מאכל בשם "פאד" FADE עם לב וכבד עגל בקוביות בתבשיל עם הרבה בצל כוסברה ופטרוזיליה מנה עיקרית - המסוקי התוניסאי המפורסם עשוי ממבחר ירקות חתוכים לקוביות קטנות (תרד, גזר, לפת, סלרי, קישוא) עם בשר בקר, כבש ועסבנה (מין קישקא בטעמים דומים למסוקי) הכל על בסיס רוטב עם עריסה, המון נענע, כוסברה ופטרוזיליה אנחנו מגישים את התבשיל עם מצות עשירות עגולות שאנו מביאים מחו"ל במיוחד כדי שהמצות לא יתפוררו בתבשיל (מצות LA BIENFAISANTE למי שמכיר) טוב הבנתם עכשיו למה אנחנו 3 מטובעות במשפחה!! כמובן שבסוף מי שעוד יכול לשבת ער בשולחן ממשיך ההגדה (בדרך כלל אני נשארת בודדה ואבא שלי בקטעים של ההלל שהוא מכיר בעל פה הוא מתעורר ושר) ריחות טובות מהמטבח....חוזרת לשם

שרה16

New member
תודה תודה תודה../images/Emo140.gif יופי של מנהגים, אני הולכת

להרתיח מים

למעלה