מצה כזית + 4 כוסות

מצה כזית + 4 כוסות

כזית של מצה זה בערך שליש מצה רגילה יש לאכול במשך הסדר 4 פעמים כזית ולשתות 4 כוסות יין וזה בלי האוכל כמובן איך מתמודדים עם זה? למישהו יש נסיון? אני בקושי מצליחה לשתות השלוק של הקידוש בשבת (יין או מיץ ענבים) על בטן ריקה

תודה גלעד

קראתי אז השרשור וגם עכשיו שוב ואני לא מוצאת תשובה לבעיה שלי הרבה ברבורים בלי קשר.... הבעיה שלי זה גם כמות המצות וגם כמות היין על בטן ריקה

תודה גלעד

קראתי אז השרשור וגם עכשיו שוב ואני לא מוצאת תשובה לבעיה שלי הרבה ברבורים בלי קשר.... הבעיה שלי זה גם כמות המצות וגם כמות היין על בטן ריקה

אופירה מדברת

על זה שצריך לנסות לפני ליל הסדר לראות איך את מסתדרת עם אכילת המצה והשתיה. נסי לשתות לפני המצה לאכול לאט בביסים קטנטנים ובהפסקות. צריך לאכול סה"כ 4 כזייתות שזה לפי החישוב של שליש מצת מכונה=כזית: זה יוצא מצה ושליש סה"כ כל ליל הסדר- לא כזה הרבה. שתי שליש מצה בהתחלה בשביל "המוציא" ו"מוציא מצה" שליש מצה בשביל "כורך" שליש מצה בשביל האפיקומן. אם את לא מצליחה לאכןל כמות כזאתת יש לשאול רב כמה לאכול ולשתות ואם בכלל. אסור לך לעשות דבר שיסכן אותך ואת הטבעת שלך.

אופירA

New member
מנהל
כמה תשובות

יין לא עובר לך בקלות בערב שבת - אני לא יודעת למה. בכל אופן, אינך צריכה לשתות יין, אלא מיץ ענבים. לאחר מיץ הענבים הראשון מעיקר הדין אפשר לשתות מים, ומים פותחים את הטבעת, ואז זה כבר לא בטן ריקה. בכל אופן, הכוס הראשונה חובה רק רוב כוס, והכוס לא צריכה להיות 150 סמ"ק אלא יכולה להיות של 86 סמ"ק, ואז רוב כוס זה רק 44 סמ"ק. אני יודעת שיש לכם מנהגים בבית, אבל את נחשבת לחולה, וגם הגדרת ה"כזית מצה" שלך היא של חולה - 9 גר' ולא 15 או 27 גר' שמוגדר לבריא. אז את יכולה להתקשר לרב פוסק לפי השיטות שלכם, ולשאול מה חייב החולה במקרה של המיץ ענבים. לגבי המצה - שוב, תשאלי פוסק, כי יש הרבה הקלות לחולה. הנה מה שכותב לספרדים הרב עובדיה יוסף: א. במקום קצת צער די אף לכתחילה בכזית אחד בלבד, בנוגע למוציא מצה (וזה הוראה לבריא!). אז לפי כלל זה, יש 3 כזיתות ולא 4. אם המסובים מרובים, מחלקים את המצות הראשונות למסובים, ולשאר המסובים נותנים ממצה שמורה אחרת, ואז די בכזית אחד לכל אחד, ואין הכרח לתת לכל אחד מהם שני כזיתים מהמצות שמחוץ לשולחן. אז גם בדרך זו צריך לאכול רק 3 כזיתות. ב. זקן או חולה די שיאכל כזית מצה בתחילה, ואח"כ כזית מרור, ולכורך ייקח חתיכה קטנה של מצה וחתיכה קטנה של מרור, ואח"כ יאכל כזית אפיקומן. אז לפי כלל זה, החולה לא צריך 3 כזיתות, אלא 2 וקצת. ג. אפשר לאכול לאט, מעט מעט. שיעור אכילת פרס הוא מ-6 דקות עד 7.5 דקות (ובדיעבד יש גם 9 דקות). ד. אשה ספרדיה שלא הסבה יצאה ידי חובה באכילת כזי מצה, ואינה צריכה לחזור ולאכול בהסבה (אשכנזיה בכלל לא צריכה להסב). אני מאוד ממליצה שלפני פסח תתנסי באכילת שליש מצה לאחר שתיית 2 כוסות מים, בשעות הערב, כדי שתראי באיזה אופן לעיסה עוברת המצה יותר טוב. חשוב שתשאלי פוסק אם התנסות זו לא יותר חשובה מהמנהג להימנע מלאכול מצה 30 יום לפני החג, כיוון שאם התנסות זו נחשבת עפ"י הפוסק חובת הבריאות, אז יש עבירה להימנע ממנה בשל מנהג שחשוב פחות מחובת הבריאות. אני מקווה שדברי אלו אינם נחשבים ברבורים בעינייך...

מממש לא ברבורים

תסכימי איתי שבשרשור הקודם התרחקו מהנושא המקורי, אבלב ככה זה בפורום...זה לא היה ביקורת תודה לך קודם כל זה מסביר לי איך לנהוג אין לי צורך לשאול רב אחר, הרי הרב עובדיה יוסף הוא אחד הפוסקים הגדולים של ימינו ואני ספרדיה כך שהוא קובע. אין לי בעיה להתנסות באכילת מצות אנחנו לא אוכלית מצות מהבוקר עד כניסת פסח ולא כל חודש ניסן אבל אני לא חושבת שיהיה לי בעיה לאכול מצות בכלל מוצק אצלי עובר מצויין בלעיסה טובה. החשש היה של הכמות מעורבב עם הרבה נוזלים. אבל ברור שלפי מה שכתב הרב וההמלצות שלך אוכל להתמודד היין-מיץ ענבים על בטן ריקה זה אצלי כמו כל נוזלי על בטן ריקה לא עושה לי טוב בלשון המעטה - אתמול בערב אחרי שאכלתי ארוחת ערב ב-6:30 שתיתי מיץ לימון ב-11 בלילה עמד לי עד שהלכתי לישות ב-12 וזה העיר אותי ב-1 עם רפלוקס. קמתי הסתובבתי וחזרתי ליושן כי חשבתי שעבר...5 דקות אחרי זה הקאתי השלוק האומלל הזה עם מיצי קיבה כנראה בצבע חום קהה. חזרתי ליון כאילו כלום זה ממש נתן לי הרגשה של שחרור. שוב תודה על תשובותכם

אופירA

New member
מנהל
בלבלתי בינך לבין הנסיכה

כי שתיכן נוהגות לכתוב !! ו-?? אצל הנסיכה יש מנהגים של אשכנזים, ומנהג שלא לאכול 30 יום לפני החג.

ליבי3617

New member
לגבי יין (או מיץ ענבים)

אמנם אני משורוולת אבל כל כך הרבה מיץ ענבים בהחלט לא עושה טוב. זה הפסח השלישי שלי בתור מנותחת ואני בפסח לא שותה יותר ארבע כוסות... למשורוולים יותר מדי מתוק גורם בחילה ונאמר לי שאין הכרח הלכתי לנושא בשבילי. אני משערת שגם למטובעים (אופירה?) לגבי מצות אמנע מתשובה כי אין לי טבעת

אופירA

New member
מנהל
לא שמעתי שיש פטור מ-4 כוסות

אלא אם כן מדובר בחולה שזו באמת סכנה. אין לי מושג מה הדין לגבי חולי סכרת. בוודאי הם חייבים לשאול כי זה מלא סוכר. 4 רביעיות (44 סמ"ק) בהפרשי זמן ביניהם, לא נראה לי הרבה מיץ ענבים. אפשר לערבב עם יין יבש שאינו מתוק.

ליבי3617

New member
זה המון

אל תשכחי שלנו המשורוולים יש קיבה ממש קטנה וזה יכול לגרום להצפה. ואצלי הצפת מתוק יכולה להיות בחילה רצינית ויכולה להיות דפיקות לב (תלוי בזמן ביום ובמצב) הכוס הראשונה באה אחרי שהרבה זמן לא אוכלים כלום. בכל מקרה זכור לי שמאז ומעולם הנשים במשפחה לא הסתדרו עם כל ארבע הכוסות חוץ ממני לפני הניתוח. ויין יבש? שותים אולי לגימה. אגב בין כוס שלישית לרביעית אין הרבה הפרש ואחרי אוכל זה לא עושה הרגשה טובה.

אופירA

New member
מנהל
מתי דיברתי על משורוולים?

יספר כל אחד לרב הפוסק על הבעיה הרפואית שלו. הסובל מדמפינג, הסובל מבחילות, החולה בסכרת - כל אחד יסביר את בעייתו הרפואית ויקבל הנחיות הלכתיות מיוחדות אליה למנותחי הטבעת שאני מכירה אין בעיה עם שתיית 44*4 סמ"ק מיץ ענבים מתוק לאורך 3 שעות. לא אמורות להיות מניעות באופן כללי, לקיים את עיקר הדין. אז אין סיבה לומר באופן כללי שיש למנותחי טבעת בעיה עם חובות ליל הסדר. למי שיש בעיה ספציפית - בוודאי שצריך לברר מה ההלכה בנוגע לבריאותו, ולא למסור נפשו על מה שאינו חייב...

אופירA

New member
מנהל
תודה לך

את הטלפון שלי תפרסמי לכל מי שצריך ייעוץ בהתנהלות עם טבעת, ותעתיקי איפה שאת רוצה. (לא בשבת, כמובן!). יש פה קובץ וורד שאפשר להדפיס כדי לפרסם את הפורום שלנו ואת הייעוץ החינמי הטלפוני שלי. לחיות עם הקאות לא כדאי - זה מסוכן להזזת הטבעת (=ניתוח חירום חוזר), מלבד זה שזו לא איכות חיים ולא צורה. צריך לשלב אכילה בצורה נכונה עם פתיחה מזערית של הטבעת, ולהגיע למצב שאוכלים בצורה מסודרת, ולא צריכים להקיא כלום. תתקשרי אלי ונוכל ללמוד את כללי האכילה הנכונה, אם אינך מסתדרת איתם עדיין.

שרה16

New member
הפורום פתוח לכל.

אני בטוחה שאחוז שומרי המצווה הדקדקניים בפורום הוא לא רב. יש בפורום גם נוצרים ומוסלמים וצרקסים שעברו ניתוח וקוראים פה . אני למשל שומרת מסורת וחג,לא אוכלת חמץ בערב הפסח, ולא מחזיקה חמץ גלוי ע"מ לא להפיל בפח אורחים שכן שומרים.וגם לשמור על צביון מסורתי של החג. אני לא מקפידה בדקויות של "כזית" ומניין הכוסות. לשלוח אנשים לרב שלא מבין בניתוחי קיצור קיבה ,נו באמת... אני הייתי ממליצה לשאול מנתח או רופא או דיאטנית שמתמחה בתזונה של מנותחים.

ברור שיש הכל בפורום

וגם ברור שאם שאלתי על כזית ו4 כוסות זה אומר שאני משתדלת להקפיד בקשר לרב, עמדת הרב עובדיה מספיקה לי ואולי לא לאנשים אחרים ואל תזלזלי ברבנים, אני בטח לא הראשונה ששואלת את עצמה דברים אלה ניתוחים בריטרים נפוצים גם בעולם הדתי והחרדי (ביחס למספר הדתיים שאני רואה אצל אבינוח!) ואני בטוחה כי כבר נתקלו בבעיה כזו ולמדו אותה מאידך, כירורגים חילונים לא יבינו הבעייתיות בצורך לאכול כזית ולשתות 4 כוסות ויוכלו לגיד להימנע מכך על פי הכללים היומיומיים של הטבעת בקיצור שילוב ל שני הגורמים עדיף :)

אופירA

New member
מנהל
אני כן מקפידה. הפורום פתוח לכל

גם למקפידים, וגם ללא מקפידים. הלא מקפידים - שלא יקפידו ולא יתייחסו. המקפידים - יקפידו ויתייחסו למי שמקפיד ושואל שאלות. מנותחי טבעת ישאלו וייענו בנושאי ניתוחי טבעת, ומשורוול שלא מבין בשאלה הזו, לא יענה. ומשורוולים ישאלו בנושאים שלהם, ומנותח טבעת במה שהוא לא יודע לענות להם - לא יתערב. ואפילו מנותחי מעקפים יקבלו פה יחס - לפי הידע שקיים פה אצל מי שקיים ידע. הלא מקפידים + הצ'רקסים - שלא יגידו לנו את מי לשאול. ואם הם רוצים לזלזל באינטליגנציה שלנו, אין לי בעיה לזלזל בחזרה באינטליגנציה שלהם, ששולחת אותי לשאול מנתח ודיאטנית על חיוב כזית מצה ו-4 כוסות לחולה... נו, באמת... את המנתח שואלים את דרגת החולי. כלומר צריך לדעת אם החולה בשלב שאינו מסוגל לאכול מצה כלל וכלל (3 השבועות הראשונים לאחר ניתוח טבעת). ולאחר 3 השבועות, באיזו מידה מותר לו לאכול מצה, והאם הוא נחשב בריא. המנתחים כבר נתנו בעבר את תשובותיהם הנכבדות, ואנו מביאים את המידע הזה לרב, שיסביר לנו מה גודל הכזית, לפי סוג החולה והבריא. ולגבי הטכניקות איך לאכול את הכזית - בעלי הניסיון ישתפו מניסיונם וכל אחד ייקח מה שעובד בשבילו. ובא לציון גואל.

שרה16

New member
התמחות במקצוע - לימודים מתישים וארוכים

כלתי (כבר לא לעתיד
) לומדת רפואה מצאת החמה ועד צאת הנשמה. התייעצתי באיזו סוגיה עם הרופא המשפחתי שלא אהב שאני "קולגה" ואמר שהוא לא למד 7 שנים לחינם.... בחדרי המיון לאחר סעודת החג (לפי ספורי הצוות המלווה ניתוחים באיכילוב מלפני 10 שנים) יש לא מעט מנותחי טבעת שהמצה נתקעה או הדג... לא רק שהמצה סופחת נוזלים, היא גם יכולה לשרוט ואז יש חשש לבצקת. לחשוב טוב לפני שנחנקים
אתם האדון היחיד לגופכם!

למעלה