מצד אחד...

מצד אחד...

זה לא קל ולא פשוט לדאוג בעצמך לתעסוקה,לבילויים ולחינוך של הילדים המשותפים. אבל מצד שני... אני מחליט הכל לבדי.לטוב ולרע. אני מחליט לאן הולכים.אני מחליט מה עושים.אני מחליט מתי חוזרים. ולא פחות חשוב,אני מחליט עם מי הולכים.... יש המון קשיים ומחויבויות בלהיות הורה משמורן. יש גם התמודדויות לא קלות ביומיום מול ההורה השני. אבל לדעתי היתרונות עולים על החסרונות. שנאמר בפרקי אבות,קיבלת לימונים,אל תבכה שחמוץ לך. תעשה לימונדה... שיהיה לחיים....!

מצד שני . . .

אין לי ספק אם היתה לך את זכות הבחירה, היית בוחר שהדברים היו קצת אחרת, היית בוחר להתחלק בגידול הילדים גם עם הצד השני, ואתה לחלוטין צודק בראייה שלך שאם זה המצב עושים את המקסימום האפשרי בו עם כל הקושי העצום, ואני בטוחה שאף אחד אחר במצבך לא היה עושה את הדברים טוב יותר לגמרי לחיים

לפעמים הרבה יותר קל להחליט לבד

מאשר ביחד, בטח מאשר להתחשב בצד השני - מנסיון. כאשר מחליטים לבד - דרך החינוך לא מבלבלת את הילדים, החלטות הן חד משמעיות. אתה יודע מה זה כאשר הילדים יודעים שמה שלא משיגים מהאמא אפשר להשיג מהאבא ולהפך?? יכול לתסכל בטירוף. חוץ מזה - עוד מעט הם יגדלו ואני מבטיחה לך שהם כבר יחליטו בשבילך אם ולאן נוסעים ומתי חוזרים, עם מי מי נוסעים ועם מי לא - יהיה שמייח. וההתמודדויות מול הצד השני - קיימות בכל מקרה גם בנישואין וגם בגירושין, גם כשהילדים קטנים וגם כשהם גדלים. או בקיצור - החיים הם מה שאתה עושה מהם !! (אמרה זו שהיום במנוחת הלוחמת אחרי ארגון צבאי של יומולדת לכמעט 40 ילדים , ללא עזרה לפני, במהלך או אחרי - מהצד השני, למעט קיטורים על כמה זה יקר
)

ye44

New member
מה זאת אומרת

להחליט לבד ? יש עוד צד שאמור לקחת חלק בחינוך
אם תשתפי את הצד השני וגם אם אין עם מי לדבר אפשר ע"י SMS להסביר שלא את ולא הוא שוברים מילה אחד לשני ! קח הילדים יכבדו את ההחלטות שנגזרות עליהם .כשפעם אחת הילדים יבינו שאי אפשר לסובב את הצד השני ע"י מניפולציות הם יבינו שיש אבא ואמא והחלטה משותפתתתתתת הכל תלוי בגישה
מזל טוב ליום ההולדת בטח יקר להזמין 40 ילד ללונה פארק
קטן עלייך סתםםםםםם תפסיקי לילל

פינאטס....

לי מצפה יומולדת כפולה עם קרוב ל -80 עבריינים צעירים.... קיטורים על יקר...? לפחות אצלך מישהו משתתף בעלויות.... מי...מי הולך לעשות יומולדת הישרדות ולהפוך את כל השכונה אפסייד דאון...? יאלללה באלאגן...!!!!

מקרה שקרה השבוע - כך קרה...

הילדון לא ילד רגיל במלוא מובן המילה ולכן זקוק לתגבור בתחומים מסויימים. רצה המקרה ומאחד התגבורים נמאס לו, רצה המקרה פעם 2 והתגבור הספציפי יוצא על יום שהילדון נמצא פעם בשבועיים אצלי ופעם בשבועיים אצל אבא שלו. רצה המקרה פעם 3 ולאחר כחודש חופשה של המתגברת, התגבור יצא על יום של אבא שלו. בשעה הייעודה אני מקבלת טל' - הילדון עושה בלגנים ולא רוצה להיכנס. אותי לימדו לא להתערב ולכן אמרתי לאביו שיפתור את זה לבד. והוא אכן פתר !!!! הוא שיחד את הילדון במתנה אם ייכנס לתגבור, הילדון נכנס, קיטר קצת ונרגע אבל אבא שלו לא נרגע ולכן אחרי רבע שעה הוציא אותו מהתגבור וקנה לו 3 מתנות. הלקח של הילדון - בפעם הבאה אני אצרח יותר חזק, אני אקבל יותר מתנות ואפילו רבע שעה אני לא אצטרך להיות
את זה כמובן נודע לי מהמתגברת ומהילדון שאבא שלו אמר לו לא לספר לי על זה אבל הוא לא יודע להסתיר ממני וסיפר גם סיפר. הלקח של המתגברת - אנא הביאי אותו רק את לתגבורים, אצלך הוא לא עושה בעיות בכלל ומתנהג למופת. הלקח של האמא של הילדון - כוססססאמק על האבא הזה, איזה מזל שהיה לי שכל להתגרש ממנו
הלקח ה 2 של האמא של הילדון - גם ה 4 שעות בלי ילדים האלו הלכו לי
הלקח ה 3 של האמא של הילדון - לא טוב היות האדם לבדו?? טוב עד טוב מאוד, בשביל מה אני צריכה שוב את כאב הראש הזה
???

דייייייי.....

הוא לוקח אותם לארבע שעות.....? איזה כיף לך. שלי לוקחת לשעתיים וחצי . זה כמעט כפול,לא ? אל תיכנסי לתחרות איתי.האקסית שלי מנצחת בכל פרמטר.... ככה זה כשאת ווינרית. היא היחידה בארץ שמסננת את אראלה בפון....

יש הבדל קטן אחד (אני חושבת)

אתה מתחשב בדעתה? לא נראה לי אני צריכה להתחשב בדעתו. והחינוך??? שאלוהים ישמרנו, בדיוק במקרים כאלו אני הופכת להיות השוטר הרע והוא כמובן (המסכן) השוטר הטוב. אה, ואם תשאל אותו - הוא אב למופת, אב השנה מגיע לו

אוקסי היקר

מסכימה עם ראשית דבריך אבל לגבי סופם יש לי הארה. זה קשה, קשה מאד מאד להיות הורה משמורן במיוחד כשהצד השני כמעט ולא בתמונה. זה מקל מהבחינות שציינת בתחילת דבריך, אבל לגבי נושאים רבים זה מעיק, מוסיף מעמסה על הכתפיים ובוא נודה על האמת- לפעמים פשוט בא להזדכות על הילדים ולצאת לחופשה כהלכה כמו כל שאר הגרושים/גרושות שיש להם עם מי לדבר שם בצד השני. נכון שאין מה להתבכיין לאורך זמן, אין מה לילל כי זה לא מוביל לשום מקום אבל אתה יודע- אני חושבת ומרגישה שהתמזל מזלי למצוא לי אוזן קשבת, אנשים שאני יכולה לפנות אליהם בשעת מועקה, כשכבר אין כוח ובא לך לדפוק מכות למישהו מרוב עומס וכל מה שאתה רוצה זה רק 5 ד' של שקט לכל הרוחות. זה חשוב למצוא את האנשים האלה שבאמת אבל באמת מבינים אותך וחוו את מה שאתה מרגיש. כל השאר סתם מז@#$...את השכל, אין להם מושג קלוש. והם תמיד אלה שמשחקים אותה ידענים גדולים ויודעים להגיד " מה את בוכה כל האמהות מתפקדות ככה, כולל נשות קבע ונשות היי טק" ואני אומרת על זה פחחחחחחחחחחחחחחחח.

הרבה יותר קל להחליט לבד

הרבה יותר קשה לשמור על תקשורת פתוחה והורות זוגית עם אדם שהחלטת לא לחיות איתו ושמן הסתם יש לך איתו חילוקי דיעות כאלה או אחרים (אחרת אולי לא הייתם מתגרשים).

וואי וואי וואי...

כמה קיטורים... איזו ראיה של חצי הכוס הריקה. ואני מתכוון לכמה תגובות כאן בפוסט. להחליט לבד קשה... להתחשב בדעה של הורה נוסף קשה... תאמינו לי שאתם קוטרים החיים שלכם לא בפרופורציות ואת זה אני אומר מנקודת ראיה <פיזית לא הכי טובה...> של אדם שמשתדל לראות <טריפל די...> את חצי הכוס המלאה מצד אחד הכי קל וכייף לגדל לבד את הילדים - ואני בטוח שזה קשה. מצד שני אין כמו שיתוף פעולה מצד הורה נוסף, מכל הבחינות - וזה לא קל כשהילדים שלך לא ממש גדלים אצלך. נו - אז זה קשה וזה קשה. אז תפתחו פורום חדש ובו תמליצו, כל אחד מסיבותיו שלו, לא לעשות ילדים. תגיעו למפגשים כדי שגם אוכל לתת לכם סטירה וגם לשפוך על ראשכם קנקן מים קרים.

למעלה