אשתדל לקצר:
1. מאוד התרשמתי מרשימת התארים. כתבת: מוסר הוא ידיעת רצון הא-ל להתנהגות חברתית, הנרכשת בלימוד מתוך ייסורים . הואל בטובך לתת לנו שם של פילוסוף אחד שיחתום על המשפט המטופש הזה. לעניות דעתי, למרות ש אין לי רזומה כל כך מרשים, לא רק פילוסוף, אלא סתם אדם מן הישוב לא יחתום על האפשרות היומרנית להגיע ל"ידיעת רצון האל" .זה שמור רק לפנאטים דתיים או לאנשים הזויים. 2. כתבתי למעלה שאני "כהומניסט ודמוקרט ודאי שלא אקבע לאחֶר מה לעשות בעולמו וקניינו הרוחני". אני עומד מאחרי כל תו ותג במשפט הזה ומוכן לצאת למאבק למען קיומו בכל עת. שמחתי לקרוא
שכתבת: "כן, אני מוכן לצאת למלחמה על זכותך להחזיק בקנינך הרוחניים", א-ב-ל בתנאי:
שאני אינני הומו או לסבית, חלילה, כי אז תסרב.
שאמונתך לא תיפגע. הו, כן, איזו הגדרה מעורפלת מסתתרת כאן. אתה ושכמותך ihtiyar, צריכים לכבד אותי יוסי ר 1, כי לי יש אמונה. אבל את האמונה והערכים שלכם תדחפו אתם יודעים לאן....
והוספת: "על שאר הדוגמאות נצתרך לדון אחת אחת, ולראות לאילו הבנות נוכל להגיע. כלומר, על זכותי להתחתן או להיקבר או לאכול כרצוני - כבודו מוכן לדון איתי ולהגיע איתי להבנות. תודה, באמת תודה מקרב
. כלומר אני צריך להתדיין ולהגיע להבנות איתך אם ארצה להתחתן בדרכי שלי. כי אם חלילה וחס אתחתן בדרכי שלי, ערכיו של הוד רוממותו המוסרי והליברלי וההומני עלולים להיפגע.
עוד איזה תנאי, בבקשה?... זהו, סיימת?... אולי קפה
? לסיום, הרשה לעם-הארץ שכמוני, להפנות אותך לספר חדש: "חירות דיאלקטית - מחשבות אל מעבר לדיאלקטיקה של הגל" מאת יצחק קליין (הוצ' רסלינג 2006). הספר מעניין ומעורר מחשבות, אבל אם הנחות והגדרות היסוד ההגליאניות מוכרות לך, תוכל להתחיל ישר מעמוד 105 והלאה.
1. מאוד התרשמתי מרשימת התארים. כתבת: מוסר הוא ידיעת רצון הא-ל להתנהגות חברתית, הנרכשת בלימוד מתוך ייסורים . הואל בטובך לתת לנו שם של פילוסוף אחד שיחתום על המשפט המטופש הזה. לעניות דעתי, למרות ש אין לי רזומה כל כך מרשים, לא רק פילוסוף, אלא סתם אדם מן הישוב לא יחתום על האפשרות היומרנית להגיע ל"ידיעת רצון האל" .זה שמור רק לפנאטים דתיים או לאנשים הזויים. 2. כתבתי למעלה שאני "כהומניסט ודמוקרט ודאי שלא אקבע לאחֶר מה לעשות בעולמו וקניינו הרוחני". אני עומד מאחרי כל תו ותג במשפט הזה ומוכן לצאת למאבק למען קיומו בכל עת. שמחתי לקרוא