מצדה

Natalij

New member
מצדה../images/Emo31.gif

שלום לכולם, זה רק אני או שגם אתם חושבים שההופעה במצדה הייתה מאכזבת מאוד? הבעיה שהייתה לי עם ההופעה היא שהבנאליות עטפה אותה בצורה הכי אטומה שיש! אביתר היה צריך לנצל את המומנטום, האווירה והמקום המיוחד כדי לתת הופעה הרבה יותר מיוחדת מסתם עוד הופעה שיש במעבדה מדי חודש... עוד שאכזב אותי היה זמן ההופעה הקצר שגרר אחריו השמטת שירים שהיו חייבים להתבצע כמו כלום לא עצוב, מנגינה יקרה ועוד שלא עולים כרגע.. חוץ משירי ה"מאסט" שהושמטו, מה עם לשיר עוד שירים שלא נשמעים בדרך כלל כדי לייחד את ההופעה כמו שהיא צריכה להיות מיוחדת?? אפילו ההדרן היה שיא הבנאלי! [ועזבו שהשניה שהוא יורד זו השניה שהוא מיד חוזר לבמה - מגוחך...] אחזור שוב לנק' זמן ההופעה - רק לשם השוואה אהוד בנאי שהופיע יממה לפני אביתר עלה מ-4 וחצי וסיים ב-7!!! אסיים במשהו שגרם לי לזוז שלא בנח בכיסא בזמן ההופעה: כאחת שהייתה כבר בכמה הופעות של אביתר לאחרונה, שמתי לב שאת המעשייה עם האיש שנופלות לו המכנסיים הוא כבר מספר כמה פעמים ובאותה נקודה של הופעה - לא קצת שטיפת מח בוטה בצורה של סיפור קטן וחביב שהוא מספר בתור בדיחה? --> נק' למחשבה... לסיכום, אפשר להגיד שהיה מקום לעשות את ההופעה הרבה יותר מיוחדת כיאה למעמד וכיאה להשקעה מצד הקהל ומצד האמן שהזיזו עצמם למצדה באמצע הלילה [לא היה פשוט..] נטלי.

האמת שמזה חששתי

אני שמחה שכתבת, מעניין מה חשבו האחרים שהיו שם (איפה אתם? :) ) ההופעה היתה קצרה? באיזו שעה היא הסתיימה? נשמע מאוד מאכזב, בפרט שדורש השקעה כל כך גדולה בכרטיסים, תחבורה, ובעיקר שעות שינה. בעניין המעשייה ובכלל בעניין דיבורים - אני לא חושבת שזה קשור לשטיפת מח בכלל, מה שוטף את המוח במעשייה הזו? יש לו נטיה בהופעות לחזור על דברים שנאמרו בהופעות אחרות, ואני דווקא מקבלת את זה באהבה. מצטערת על האכזבה, ואם את חדשה פה אז - ברוכה הבאה

adamc1

New member
חח, שטיפת מוח... ה' ירחם.

אני דווקא הייתי, ואיתי עוד 4 אנשים נהנו הרבה יותר במצדה משאר ההופעות האפשריות. אני רק יכול להגיד שכנראה כשמצפים כלכך הרבה, מתאכזבים. עזבי את זה שאני אישית לא מאמין בלצפות מאמן לעשות משהו מסויים, ועוד איך כשזה קשור ל 'למה הוא לא שר את השיר שאני רוצה', שזה בעיניי גם די ילדותי. והנה, תראי, זה גרם לך להתאכזב לעומת אחרים. שאלו אותו בסוף ההופעה למה לא היה 'אבות ובנים' הוא חייך ואמר 'מעצלנות?' כמו שצריך :) היה אדיר במיוחד אגב. מיותר לציין.

Natalij

New member
לא מדובר בציפייה

ההופעה לא הייתה גרועה אם זו הייתה הופעה במעבדה זו הופעה במצדה זה מיוחד למה זה צריך להראות כמו עוד סתם אחת? האמת שממש לא ציפיתי לשירים מסויימים - פשוט הרגיש לי חסר בסופו של דבר הציפייה לא הייתה לשירים, הציפייה הייתה להופעה מיוחדת ולא רגילה כיאה למעמד

adamc1

New member
ומה לא היה מיוחד בה ?

הפלייליסט? התנועות שלו ? הסיפורים שלו ? או כמו שכתבתי מקודם, השירים ? או יותר נכון, כמו שאת בעצמך כתבת :) "מה עם לשיר עוד שירים שלא נשמעים בדרך כלל כדי לייחד את ההופעה כמו שהיא צריכה להיות מיוחדת?? " את מדברת על המעמד, ואני מניח שאת מתכוונת למקום- מצדה, ולעובדה שזו בכל זאת הופעה באווירה שונה, זריחה, וכו' אני (ואחרים) הרגשתי את הייחוד רק מעצם הישיבה שם, ואווירת הבוקר לילה.. יודעת מה, הוא אפילו התאים את הפלייליסט ודאג שיהיו כמה שיותר שירי בוקר לילה, גם אם זה דרש להכניס את 'חלון' בעיבוד יחסית חדש. שזה לא קורה הרבה. ובכל זאת אני חושב שלא בגלל זה היה משהו מיוחד אלא מעצם המקום והתחושה הכללית מה זה הופעה מיוחדת בשבילך ? מלבד שינויים חיצוניים למיניהם ? ואסיים בקיצ' אבל זה ממש לא אמור לשנות איך זה נראה זה משנה איך זה הרגיש

odery

New member
אני לא מסכימה איתך

היתה הופעה מצוינת לכל מילה כמעט היתה משמעות עוצמתית על רקע הנוף הבראשיתי מאחוריו,זו היתה ההופעה הטהורה ביותר שהייתי בה בחיי(והייתי בהופעה או 2) הוא לא שר את השיר שרצית? נו באמת... ברור שכולנו היינו רוצים עוד-אבל לא היתה כאן הונאה או משו...הבנאדם לא פרסם "מופע חדש",הוא לא הבטיח הרים (אבל כן קיים,אוחחח איזו זריחה מסנוורת) אני יותר ממסתפקת בהרבה שהוא נתן שם. ענין של גישה.

Natalij

New member
"השירים שרציתי" זה ממש לא הנקודה

דבר ראשון אני לא נוהגת לכתוב פה כפי שאתם רואים וזה לא בגלל שאני חדשה בפורום או חדשה בענייני אביתר. כתבתי כי היה צורך אמיתי בלהגיד את הדברים שאמרתי על ההופעה ואסביר למה: אני רואה בכל מיני מקומות תגובות שההופעה הייתה מופלאה ומדהימה. כשההופעה הסתיימה שמעתי בעצמי חלק לא מבוטל מהקהל מתרעם ויוצא לא מרוצה בכלל מהוופעה, לכן היה לי חשוב להשמיע את הקול הזה. אני לא באה להשפיע על אותם אנשים [וחברים שלהם] שחושבים שההופעה היתה מושלמת - זה לטעמכם. אני באה להשמיע את הקול שלי [ושל חבריי] שלא היו מרוצים. זו לא רק אני ו"השירים שרציתי" זה אני ועוד אנשים שחשבו שההגעה למצדה+ תשלום יקר יותר על כרטיס יעשה את ההופעה למיוחדת יותר לא? להגיד שמדובר במחאה ילדותית כי אביתר לא שר שיר כזה או אחר שציפיתי אליו זה שטויות. אין לי בעיה לשבת בהופעה עם אותה סטליסט וליהנות כאילו אין מחר. הבעיה שזה קרה במתכונת של הופעה בנאלית ולכן זה לא התחבר לי במתכונת של הופעה כזו. זה הכל.

TEENAGER1

New member
אני יכולה בהחלט להבין את המחשבה הזו

שההופעה תהיה מיוחדת בגלל המיקום וכאלה, אבל לא הבנתי - אם אין לך בעיה עם אותם השירים שיש בכל הופעה, מה ציפית שיהיה מיוחד..? מה היה בנאלי? מה הפריע לך? לא מבהיל אותי לשמוע תגובות פחות מהללות על הופעות של אביתר, אבל חשוב לי להבין את הנקודה שלך. אביתר ידוע בתור אמן שלא ממש טורח לשנות פלייליסט מהופעה להופעה, מה לעשות, וכן, לפעמים הוא גם חוזר על אותם הסיפורים והבדיחות שהוא סיפר כבר אלף פעמים לפני כן. דווקא ההופעה האחרונה במצדה, בסוכות, הייתה מיוחדת מאד למרות כל זה. התפאורה (למרות שההופעה ההיא הייתה בפסגה, אבל ממה שראיתי - גם באמפי המערבי יש נוף מיוחד), והזריחה, וההתכוונות שלו, והשירים שמדברים בדיוק על זה. גם אני הייתי שמחה אם הוא היה מגוון קצת מהופעה להופעה, בלי שום קשר להופעה במצדה. אבל אני לא מבינה מאיזו ציפייה בדיוק נובעת האכזבה שלך. וההשוואה לאהוד לא רלוונטית, לצורך העניין - דווקא שעתיים וחצי זה קצר יחסית להופעות שלו.

Natalij

New member
זה בדיוק העניין

המשוואה הייתה מאוד פשוטה: הופעה קודמת במצדה הייתה מיוחדת ומתוך זה ההופעה הבאה גם כן צריכה להיות כזאת... כמובן שאין לי בעיה עם השירים ועם ההופעה שהייתה אבל כשאני משלמת 80 שקל למעבדה, ולא כשאני משלמת 120 שקל ונוסעת עד מצדה בלפנות בוקר... ההבדל הוא עצום! אני לא רוצה להישמע יותר מדי קטנונית וקטרנית. נהניתי וגם אני מדי פעם סוגדת אובר לאביתר רק שבמקרה הזה היה מקום לתגובה שלי על כל שאר התגובות הסוגדות שהיו פה כי כאמור שמתי לב שלא הייתי היחידה שהתרעמה לאחר ההופעה.

adamc1

New member
:)

זה נשמע מפיך כאילו שלכל אלו שיצאו עם תחושה טובה ומרוממת מההופעה יש איזה אינטרס לשבח את אביתר או את המופע. אנחנו לא ילדים קטנים (רובנו :p) שמעריצים אמן ומכריחים את עצמנו לאהוב כל דבר שיוצא מפיו אגיד לך ת'אמת אני לא מבין איך אפשר 'להתרעם' אחרי הופעה.. אפילו אם היא במצדה לפנות בוקר זה נשמע כאילו הכריחו אותך ללכת :p זה כמו האנשים שמתאכזבים קשות מאיזה סרט חדש שיצא והם הלכו לראות בקולנוע. על מה אתם מתאכזבים? מישהו הבטיח לכם משהו שיהיה בדיוק לטעמכם הגמור ? את לא משלמת 120 שקל בשביל לקבל הופעה מיוחדת ויפה שתהני ממנה. את משלמת 120 שקל בשביל לראות מה -אביתר- בחר להציג לך הפעם.

TEENAGER1

New member
זו אמירה מעט מרחיקת לכת, אדם

מה היית אומר אם היית מגיע להופעה ואביתר היה בוחר להציג לך.. נניח.. מופע ריסוק גיטרות באורך 90 דקות? או את הסימפוניה הפסטורלית של בטהובן? מותר שיהיו לקהל ציפיות, האמן לא חי בואקום. מצד שני, מותר להן גם לא להתממש.

adamc1

New member
הייתי קם והולך

וחושב לעצמי שזה היה מופע הזוי, ושללא ספק לא אבזבז שוב את הסכום הזה על זה.

SnapDragon

New member
להיפך, מיכל

אני חושבת שההודעה *שלך* היא קצת מרחיקת לכת... זה ברור שזה לא יהיה ככה, וזה לא קשור לציפיות. יש את ההופעה הבסיסית של אביתר - את יודעת למה לצפות, נקודה. אנשים פשוט מצפים יותר, כי הם רוצים יותר. הם רוצים גיוון והם רוצים שירים חדשים, והם רוצים שירים ישנים. חלק רוצים יותר שיר טיול וחלק מחכים דווקא ל"להיטים"... אבל הבסיס גלוי וידוע. זה בסדר לצפות, אבל האחריות היא בידיים שלך. את יכולה להביע את התאכזבותך, ולפעמים היא כן במקום, אבל אחרי הכל האחריות על הציפיות שלך היא שלך בלבד. כמו שנאמר לפני - את עושה את הבחירה.. אין פה ויכוח, למען האמת..

הידד!

הזקן חוזר!
ואם יורשה לי רק את מה שיש לי לומר על הקטע הזה- כדאי פשוט לזכור שיש כאלה אנשים מוזרים בעולם, שזו ההופעה הראשונה שלהם, ואנשים כאלה, פשוטי עם, לא היו רוצים את אותם שינויי האווירה כמוך. אני לא יודע מה זה תורם לדיון-לאדיון הזה, סתם שתהיה נקודה למחשבה. והי, אדם, אתה בן 110. ילד אתה לא

SnapDragon

New member
אמרתי לך../images/Emo98.gif

כל האנשים האלה היו שם איתנו ?! (בטח לברי
) א' - התמונות שלי הרבה יותר טובות משל השוקה הזה. ואני גאה מאוד מאוד לעמוד מאחורי ההצהרה הזאת
. עוד מעט תראו בעצמכם, ונראה מי יעז לחלוק עלי. ב' - מה זה נהנית קצת ?! ג' - תוך שעה יפורסם פה. אל תצפו, אני מצוברחת מידי לסיקור ראוי...

TEENAGER1

New member
קצת,

כי הן עברו מהר, ולרגעים גם ניסינו לנהל שיחה תוך כדי, כך שההנאה הפוטנציאלית שלי טרם מוצתה במלואה

למעלה