מצג פנים

cord X 2

New member
מצג פנים

לא הצלחתי לשלוח במסר. אין צורך במלקחיים (ואקום אסור). הנה תמונה- מצג פנים ,סנטר קדמי (באדיבות מנטי)

../images/Emo2.gifנראה מפחיד

תמיד השפתיים של האם מתנפחות ככה? או שזה בגלל המצג הנדיר?

אורניקי

New member
אמאלה, נראה מפחיד וסוריאליסטי משהו

בטוח שזה לא עיבוד מחשב? כל הכבוד לנשים שמצליחות ללדת במצגים כאלה, ולמיילדות גם. הראש שלי עובד יותר בכיוון של "תכניסו יד ותסדרו אותו שם בפנים" כדי שיצא במצג שכיח יותר...

Asfura

New member
למה היא על הגב???../images/Emo46.gif

זה נראה ממש לא נוח ללדת ככה

שָׂרָה

New member
מסכנה האמא והתינוק

יש לה מזל שלא ניתחו אותה בקיסרי בתירוץ המצג הזה

בעניין השכיבה על הגב

אני מוצאת בהריון שנוח לי לישון רק על הגב, ושהשכיבה על הגב מאד נוחה לי כל עוד הרגליים מקופלות (מונחות על כרית למשל), האם זה אומר שככה יהיה לי נוח גם ללדת? כמובן שקראתי את לידה פעילה ואני יודעת את כל היתרונות של לידה זקופה, אבל השכיבה על הגב נראית לי אופציה נוחה ולא מפחידה כמו שאחרות אומרות

אם פי 3

New member
זו התמונה אליה התייחסתי

אני לא יודעת כמה היא אמינה. ולטובת הכלל, ההודעה של קורד X 2 (אפשר לקרוא לך מיתריים?) באה בעקבות דיון שלנו, האם מצג פנים מחייב קיסרי. מסתבר שזה תלוי בכיוון (פוסטריור/אנטריור - לאן פונה הסנטר). על פי ארגון הבריאות העולמי (ועוד שלל מקורות) אחד הכיוונים הוא לחלוטין בלתי אפשרי, ומחייב קיסרי, ואילו בשני ניתן ללדת נרתיקית, לעיתים יהיה צורך במלקחיים (אם כי לכשעצמי, אם הסבירות למלקחיים גדולה, ובמיוחד בזווית הזאת, יתכן שבכל זאת הייתי מעדיפה ללכת על קיסרי...).

cord X 2

New member
לא ,לא מיתריים.

cord X2 =הצורה הרפואית והיבשה לציין שבזמן יציאת הראש היה חבל טבור כרוך סביב הצוואר פעמיים. cord = חבל טבור, X 2 = קיצור של פעמיים סביב הצוואר.

אם פי 3

New member
יודעת

אבל CORD זה גם מיתר, ויש לי חיבה מיוחדת לשם הזה... וגם לריבוי הזוגי...

cord X 2

New member
אני חושבת שהתמונה אמינה.

יש תמונה מאוד דומה של לידה במצג פנים (סנטר קדמי,כמובן) בספר של אינה-מיי גסקין. Ina may's guide to childbirth (עמוד 58)

קוראת סמויה שלכם, רציתי לשתף

קודם כל תמונה מדהימה, לי אישית זה נראה אמיתי, ומאד הזכיר לי את הלידה. ילדתי תינוקת במצג מנטו אנטריור בכריעה. קראנו למיילדת כשהרגשתי לחץ, היא בדקה אותי לשניה אשרה לי שאפשר ללחוץ, ורצה להביא תגבורת. התברר שהקטנה הוציאה לה לשון. (תינוקת עם אופי
) התחיל דיון בחדר לידה היה אכן אם הסנטר בפנים או החוץ, ואם לנתח או לא, לשם כך הרופאה מתחה אותי פעמיים, והוחלט שננסה רגיל. היא בקשה את רשותי לבצע חתך אם יהיה צורך. התינוקת יצאה בשעה טובה אחרי 40 דקות של לחיצות. לזכותם אני חייבת לציין שאף לחיצה לא היתה כשהייתי על הגב. בסוף היא יצאה בכריעה בבת אחת. כנראה שבמקרה שלי היא הצליחה להתברג למצג הזה ולצאת רק בגלל שהיא היתה (ועדין) מאד קטנה. (IUGR 1.6 שבוע 36+1) כמובן שנזקקתי לתפרים, נקרע גם וריד, קרעים בדרגה 2. התינוקת היתה עם פנים כחולות ושטפי דם בעיניים (כאילו הכו אותה) כשבוע.

anatot catering

New member
וואו לא נעים

כמה זמן לקח לך להתאושש מזה? ידעת את המצג לפני הלידה או שזה קרה בזמן ההתברגות בתעלת הלידה? איזה התחשבות מצד המיילדת. איפה ילדת?

תשובות

ההתאוששות מהלידה היתה איטית כי באופן יחסי, אך לאו דוקא בגלל המצג, אלא מכיון שאיבדתי הרבה דם יחסית , ובמקום לנוח תיזזתי בין הפגיה לילדון שבבית. לשם השוואה, בלידה ראשונה (גם זירוז עקב עצירת הגדילה, אבל זירוז מאד אגריסיבי), הייתי גם מטושטשת ואח"כ גם עם אפידורל ועל הגב והיו לי בצקות מטורפות גם שבועייים אחרי. בלידה הזו, לא נתנו לי אפידורל, למרות שרצו, כי המרדים ברח (למזלי, זה היה לטובה) כי לא הצלחתי לשתף פעולה וזזתי, והוא סרב שהדולה שלי תחזיק אותי. ידעתי לפני הלידה שיכול להיות מצג לא תקין כי בכל האולטראסאונדים כולל ביום הזירוז ראיתי את הפנים שלה, אבל חשבתי שהיא תצא עורף לאחור ולא חלמתי על מצג פנים דווקא. ילדתי בתל השומר , לשמחתי המיילדת בלידה וגם אחת הרופאות שלקחה חלק פעיל בלכוון אותי לכל מיני תנוחות (הגיע צוות שלם, בעיקר מיילדות ורופאות) היו ממש נפלאות וקשובות, ועשו כל שביכולתן לעזור לי ללדת.

איזה מפחיד שלא ידעת מראש ../images/Emo46.gif

מזל שהכל עבר בשלום ושנפלת על צוות מוצלח

mamamayula

New member
אני סמוייה מאוד, אבל גם ילדתי במצג פנים ו ...

לא ידענו על כך מראש, שזה נראה לי הזוי מאוד ... איך הם לא ידעו שהיא במצג פנים???????? הלידה הייתה מדהימה, אורות, מוזיקה, שרתי המון, בעלי החמוד עשה בשבילי הכול,וגם כמובן האפידורל .... שהרדים לי את צד שמאל בלבד, עד שהם קלטו את מצג הפנים ואז שלושה רופאים התפרצו לי ללידה והסוף ידוע, אגרסיבי אך טוב ... ושאלה חשובה חשובה: מדוע אסור וואקום???? לי עשו .........

cord X 2

New member
אם עשו לך ואקום, זה לא היה מצג פנים אלא אולי

מצג עורף לאחור. מצג פנים הוא הוראת נגד לביצוע ואקום . ראית את התמונה של הלידה במצג פנים? מכשיר הואקום גורם להצטברות נוזל ברקמה התת עורית באזור שהואקום מוצמד אליו. במילים אחרות ,הואקום גורם באמצעות הפעלת לחץ שלילי לבצקת באזור ההצמדה של המכשיר לקרקפת. הצמדה לפנים ויצירת בצקת כזו בפנים עצמן ,יכולה להיות הרת אסון. (בניגוד ליצירת ואקום באיזור העורף שדומה לבצקת הטבעית שמתפתחת ,לפעמים, כאשר הראש עובר בתעלת הלידה). שימי לב שגם במצג פנים יש התפתחות טבעית של בצקת בעת המעבר בתעלת הלידה והעמידה בלחץ קירותיו. הבצקת הטבעית הזו שהיא לא מזיקה ,לרוב, במצג עורף (לאחור/לפנים), יכולה גם במצבים הפשוטים והטבעיים לגרום לשטפי דם בפנים כמו שתיארה גברת מכינרת.

mamamayula

New member
אני זוכרת שפתאום כל הרופאים אמרו:

op op op !!!! האם זה מצג פנים? זה מה שאמרו לי !!! עכשיו אני מרגישה שממש שיקרו לי !!!

למעלה