מצגת של איתקה

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
החברה הבת של דלק קבוצה, שקיבלתי ממשרד גלברט כהנא:

מצורף תקציר מצגת של גלעד מאירסון, יו"ר חברת האנרגיה אית'קה הנסחרת בלונדון (סימול ITH.L), שנערך בשבוע שעבר במסגרת כנס חברות דיבידנד בגלברט כהנא.

מאירסון סקר את פעילות ההפקה של אית'קה בים הצפוני, הסביר על כשל השוק שאפשר לחברה להגדיל באופן מהיר את היקפי ההפקה באמצעות אסטרטגיית רכישות, וכן סקר את מדיניות הדיבידנד של החברה.

dw

Well-known member
מנהל
לא ברור מה איתקה תפתח קודם - רוזבנק או קמבו?

שימו לב כי מניית איתקה שינתה מגמה ומטפסת לאחרונה (עלתה 20%, מ 140 ל 170)

Reem88

Well-known member

dw

Well-known member
מנהל
קיבלתי מגלברט כהנא הזמנה לשיחת הועידה של איתקה, היום ב 16:00, עם גלעד המנכ"ל:

חברת Ithaca Energy יחד עם חברת Equinor מודיעות כי קיבלו החלטת השקעה לפיתוח שדה Rosebank.

החברה תערוך היום בשעה 16:00 שיחת וועידה בעברית למשקיעים.

קישור לשיחת הוועידה באמצעות הזום :

היקף ההשקעה הכולל בפיתוח השדה נאמד בכ – 3.8$ מיליארד,

היקף הנפט בר ההפקה נאמד בכ – 300 מיליון חביות נפט בשלב 1+2,

מתוכם 245 מיליון חביות בשלב ראשון וכן 21MMSCF/D גז טבעי.

תחילת ההפקה צפויה בשנים 2026-2027.

גלעד מאירסון, יו"ר איתקה אנרג'י, מסר בתגובה: "אנו שמחים להודיע על ההחלטה להתקדם עם הפיתוח של שדה רוזבנק לצדחברת אקווינור. רוזבנק הוא מאגר הנפט הגדול ביותר שעוד לא פותח בבריטניה, ועם קבלת הסכמת הפיתוח מרשות האנרגיה (NSTA) , אנו ערוכים כעת לפיתוח המאגר בכדי לספק אנרגיה קריטית שגם יתרום באופן משמעותי לכלכלה הבריטית. פרויקט רוזבנק יצור אלפי מקומות עבודה ויתרום משמעותית לאבטחת צורכי האנרגיה של בריטניה לשנים רבות קדימה".

מאגר Rosebank, נחשב לאחת משתי תגליות הגז המוכחות הגדולות באזור הים הצפוני האנגלי שטרם פותחו, לצד מאגר Cambo, שבו איתקה מחזיקה ב- 100% מהזכויות, בעקבות רכישה שביצעה לפני מספר שבועות לרכישת חלקה של חברת SHELL במאגר (30%), לפי מחיר של 1.5 דולר לחבית.

מאגר ROSEBANK ממוקם 130 קילומטר מערבית לאיי שטלנד והוא מכיל בעיקר נפט ובבריטניה תולים תקוות רבות במאגר שעתיד לשפר את הביטחון האנרגטי ולתת לבריטניה יתרונות כלכליים.

dw

Well-known member
מנהל
שאלתי על יכולת הפירמה להמשיך לחלק דיבידנד וגלעד אמר שכן. אסטרטגית הם מעוניינים לחלק 15-30% מהרווח והוא מעריך שיוכלו להמשיך לחלק גם תוך כדי פיתוח רוזבנק (שאמור לעלות לאיתקה כ 800M$)
יש להם קו RBL לצורך המימון.

החלטת הפיתוח עד שדה קמבו נדחית לפחות בשנה, מ 2023 ל 2024. הן בגלל שיקולי המס והן בגלל שכעת מתחילים לפתח את רוזבנק.

השוק הבריטי אוהב את הידיעה והמניה עולה שמיניה ל 177 פני.

משקיע88

Well-known member
בינתיים אית'קה נראית כמו הצלחה גדולה. נראה לי שהיום עדיף להחליף השקעה בקבוצת דלק במניות אית'קה שסביר שיניבו תשואת דיבידנד גבוהה (מעל 20%) בתוספת לרווחי הון נכבדים. זה איננו יעוץ השקעות אלא דעה פרטית. מציע לשוקלים השקעה לבדוק אם הם מקבלים את מלוא הדיבידנד או שמנכים את חלקו במקור בבריטניה.

בורסה 2008

Well-known member
בינתיים אית'קה נראית כמו הצלחה גדולה. נראה לי שהיום עדיף להחליף השקעה בקבוצת דלק במניות אית'קה שסביר שיניבו תשואת דיבידנד גבוהה (מעל 20%) בתוספת לרווחי הון נכבדים. זה איננו יעוץ השקעות אלא דעה פרטית. מציע לשוקלים השקעה לבדוק אם הם מקבלים את מלוא הדיבידנד או שמנכים את חלקו במקור בבריטניה.
על פניו יש במה שאתה אומר משהו, אבל יש גם לא מעט טיעונים בלהחזיק את דלק:
1. יש שמאמינים בשיפור העסקה ואפסייד די קל ובטווח זמן יחסית קצר בניו מד.
2. אחזקה שיקלית במקום בפאונד וחשיפה שקלית.
3. במידה ועסקת ניו מד באמת תצא לפועל וניו מד תימחק, לא מן הנמנע בכלל שניו מד ישר תקבל תמחור נדיב יותר בתוך דלק בשל המחזיקות החדשות בה והאמונה שהן יכולות לקדם את עסקיה בצורה מיטבית.
4. אני חושב שגם ניו מד וגם איתקה שתי זרועות מדהימות של דלק, אך אני מרגיש שניו מד זרוע יציבה יותר שנותנת איזשהו איזון לדאונסייד במקרה של משבר בנפט ובגז הבריטי, משבר שיכול לפגוע אנושות באיתקה. ניו מד עם חוזים יציבים יותר והתזרים שלה ייפגע פחות באופן משמעותי.

אחרי כל זה, לא מאשים אף אחד שמחליף את דלק באיתקה. מבין את השיקולים.

• Like
Reactions: dw

משקיע88

Well-known member
אינני מציע למכור את כל ההחזקה בקבוצת דלק אלא חלק ממנה. אצלי החלפתי 35% מהחזקתי בדלק. בנושא החשיפה המטבעית אני מטפל באופציות. אני נשאר בחשיפת מט"ח דולרית במקום שטרלינג. נקודה נוספת לטובת דלק היא סחירות נמוכה באיתקה. אומנם מאירסון טוען שעניין מס היתר פשוט, אבל יש גם סיכון בהחלפת הממשלה הבריטית בבחירות הקרובות. אגב, אינני פוסל מצב בו דלק תמכור חלק מהחזקתה באיתקה בפרמיה לשותפים חדשים.

בורסה 2008

Well-known member
אינני מציע למכור את כל ההחזקה בקבוצת דלק אלא חלק ממנה. אצלי החלפתי 35% מהחזקתי בדלק. בנושא החשיפה המטבעית אני מטפל באופציות. אני נשאר בחשיפת מט"ח דולרית במקום שטרלינג. נקודה נוספת לטובת דלק היא סחירות נמוכה באיתקה. אומנם מאירסון טוען שעניין מס היתר פשוט, אבל יש גם סיכון בהחלפת הממשלה הבריטית בבחירות הקרובות. אגב, אינני פוסל מצב בו דלק תמכור חלק מהחזקתה באיתקה בפרמיה לשותפים חדשים.
אכן, עניין הסחירות הוא עניין ששכחתי. עד לא מזמן זו היתה נקודה ממש קריטית. לאחרונה הסחירות קצת השתפרה שם אך עדיין זה לא קרוב לדלק קבוצה.
לגבי מכירת חלק מאיתקה, קשה לי לראות את זה כיום אלא אם יבוא שותף שמביא ערך מוסף משמעותי מאד. דלק לא צריכה את הכסף ואיתקה כרגע נסחרת במחיר שלדעתי(ואני משער שגם לדעת דלק) הוא תמחור חסר. אם המחיר בשוק היה נדיב יותר, הייתי בהחלט רואה אפשרות של הנפקה נוספת כדי קצת להגדיל את הסחורה הצפה.

משקיע88

Well-known member
אכן, עניין הסחירות הוא עניין ששכחתי. עד לא מזמן זו היתה נקודה ממש קריטית. לאחרונה הסחירות קצת השתפרה שם אך עדיין זה לא קרוב לדלק קבוצה.
לגבי מכירת חלק מאיתקה, קשה לי לראות את זה כיום אלא אם יבוא שותף שמביא ערך מוסף משמעותי מאד. דלק לא צריכה את הכסף ואיתקה כרגע נסחרת במחיר שלדעתי(ואני משער שגם לדעת דלק) הוא תמחור חסר. אם המחיר בשוק היה נדיב יותר, הייתי בהחלט רואה אפשרות של הנפקה נוספת כדי קצת להגדיל את הסחורה הצפה.
בנושא שותף אין לי כמובן אינפורמציה כלשהי אבל כתבתי מכירה בפרמיה ולא במחיר השוק. למה שתשולם פרמיה? כי להערכתי החברה הושבחה מאוד ממועד ההנפקה וסביר במקרה תיאורטי של הכנסת שותף שמדובר במחיר גבוה בהרבה מ 250 פני. לגבי הצורך של דלק בכסף זה קשור בכוונות בעלי השליטה. אם מגרד להם ביד לחזור לחברת החזקות מבוזרת כמו בעבר, עם החזקות נדלן פיננסים ואחרות בארץ ובעולם, אולי ינצלו הזדמנות כזאת.

בורסה 2008

Well-known member
בנושא שותף אין לי כמובן אינפורמציה כלשהי אבל כתבתי מכירה בפרמיה ולא במחיר השוק. למה שתשולם פרמיה? כי להערכתי החברה הושבחה מאוד ממועד ההנפקה וסביר במקרה תיאורטי של הכנסת שותף שמדובר במחיר גבוה בהרבה מ 250 פני. לגבי הצורך של דלק בכסף זה קשור בכוונות בעלי השליטה. אם מגרד להם ביד לחזור לחברת החזקות מבוזרת כמו בעבר, עם החזקות נדלן פיננסים ואחרות בארץ ובעולם, אולי ינצלו הזדמנות כזאת.
במקרה כזה אולי אתה צודק. אני התרשמתי שהמיקוד כרגע הוא באנרגיה תוך חלוקות דיבידנד, אבל אם תשובה מתחיל להשתעמם ולחפש הרתפתקאות, אז זה אפשרי.

בכל מקרה, לראשונה מזה זמן רב מנשבות רוחות פוליטיות חיוביות, הן מבחינת פיתוח מאגרים(להזכיר שיש לאיתקה עוד את קאמבו בו מחזיקה 70%), מה שיכול אולי לרמז גם על שינויים כלשהם במס השלכת שהוא באמת מס חסר תקדים בתנאיו ויכול מאד לדכא השקעות בים הצפוני. שינוי שכזה ישפר דרמטית את מצבה של איתקה, אבל עוד חזון למועד.

משקיע88

Well-known member
במקרה כזה אולי אתה צודק. אני התרשמתי שהמיקוד כרגע הוא באנרגיה תוך חלוקות דיבידנד, אבל אם תשובה מתחיל להשתעמם ולחפש הרתפתקאות, אז זה אפשרי.

בכל מקרה, לראשונה מזה זמן רב מנשבות רוחות פוליטיות חיוביות, הן מבחינת פיתוח מאגרים(להזכיר שיש לאיתקה עוד את קאמבו בו מחזיקה 70%), מה שיכול אולי לרמז גם על שינויים כלשהם במס השלכת שהוא באמת מס חסר תקדים בתנאיו ויכול מאד לדכא השקעות בים הצפוני. שינוי שכזה ישפר דרמטית את מצבה של איתקה, אבל עוד חזון למועד.
את נושא המס לא הבנתי על בוריו. ללא הכרה בהשקעות הוא מגיע ל 75% מהרווח, כאשר רק מרכיב מס חברות אנרגיה בשיעור 50% ניתן לקזז מהפסדים צבורים, ואת תוספת ה windfall לא. ביקשתי בעבר שאיתקה יפרסמו מסמך מפורט איזה מס חל עליהם ברחל בתך הקטנה אבל הם נוהגים לחרטט.

בורסה 2008

Well-known member
את נושא המס לא הבנתי על בוריו. ללא הכרה בהשקעות הוא מגיע ל 75% מהרווח, כאשר רק מרכיב מס חברות אנרגיה בשיעור 50% ניתן לקזז מהפסדים צבורים, ואת תוספת ה windfall לא. ביקשתי בעבר שאיתקה יפרסמו מסמך מפורט איזה מס חל עליהם ברחל בתך הקטנה אבל הם נוהגים לחרטט.
המס ה"רגיל" על איתקה הוא 40%(30+10) ולא 50%.
אכן הפסדים צבורים ומגן מס(שלאיתקה יש הרבה ממנו) לא ניתנים לשימוש למס השלכת. כמו כן, רווחי/הפסדי גידור לא נכנסים לחישוב מס השלכת, מה שיכול לעוות מאד את המס הזה לטובה או לרעה(כרגע זה עובד לטובת איתקה כי היא מרוויחה מהגידורים ברבעונים האלה).

מעבר לזה יש את עניין קיזוז ההשקעות, שהוא שונה בצורה דרמטית בין ההיטל הראשון לשני(היתה הכרה של 80% שירדה ל-29%). גם בתוך זה ישנו שוני בין השקעות רגילות להשקעות שבהגדרה שלהן יסייעו בהפחתת פליטות(על השקעות כאלה עדיין מקבלים הכרה של 80%).

בקיצור- זה המס הכי הזוי ורצחני שראיתי, ואין לי ספק שהוא יכול במקרים מסויימים למוטט חברות בתחום. בגלל עניין הגידור הלא מוכר, שיעור המס גם יכול לעבור את ה-75% ואפילו לעבור את ה-100% בתנאי קיצון. הזיה מוחלטת. מה שכן, איתקה ספציפית עומדת יחסית טוב אל מול המס הזה, גם בשל רווחי הגידור וגם בשל השקעות גדולות יחסית שחלקן גם נכנסות תחת הגדרת הדה קרבוניזציה.

משקיע88

Well-known member
המס ה"רגיל" על איתקה הוא 40%(30+10) ולא 50%.
אכן הפסדים צבורים ומגן מס(שלאיתקה יש הרבה ממנו) לא ניתנים לשימוש למס השלכת. כמו כן, רווחי/הפסדי גידור לא נכנסים לחישוב מס השלכת, מה שיכול לעוות מאד את המס הזה לטובה או לרעה(כרגע זה עובד לטובת איתקה כי היא מרוויחה מהגידורים ברבעונים האלה).

מעבר לזה יש את עניין קיזוז ההשקעות, שהוא שונה בצורה דרמטית בין ההיטל הראשון לשני(היתה הכרה של 80% שירדה ל-29%). גם בתוך זה ישנו שוני בין השקעות רגילות להשקעות שבהגדרה שלהן יסייעו בהפחתת פליטות(על השקעות כאלה עדיין מקבלים הכרה של 80%).

בקיצור- זה המס הכי הזוי ורצחני שראיתי, ואין לי ספק שהוא יכול במקרים מסויימים למוטט חברות בתחום. בגלל עניין הגידור הלא מוכר, שיעור המס גם יכול לעבור את ה-75% ואפילו לעבור את ה-100% בתנאי קיצון. הזיה מוחלטת. מה שכן, איתקה ספציפית עומדת יחסית טוב אל מול המס הזה, גם בשל רווחי הגידור וגם בשל השקעות גדולות יחסית שחלקן גם נכנסות תחת הגדרת הדה קרבוניזציה.
מה שאתה כותב תומך בבקשה שלי שאיתקה תוציא פירוט מה מצב המיסוי שלה. גם נושא הדה קרבוניזציה ניתן לפרשנות כזו או אחרת. עדין, בהנחה שבריטניה לא תירה לעצמה שוב ברגל כמו במקרה הברקסיט, אין הרבה הגיון בפעולה ספציפית נגד הפקה בשטחי בריטניה הכלכליים, כי התחליף הוא לייבא גז ונפט ממקומות אחרים, שיפגעו במידה רבה יותר בסביבה.

בורסה 2008

Well-known member
מה שאתה כותב תומך בבקשה שלי שאיתקה תוציא פירוט מה מצב המיסוי שלה. גם נושא הדה קרבוניזציה ניתן לפרשנות כזו או אחרת. עדין, בהנחה שבריטניה לא תירה לעצמה שוב ברגל כמו במקרה הברקסיט, אין הרבה הגיון בפעולה ספציפית נגד הפקה בשטחי בריטניה הכלכליים, כי התחליף הוא לייבא גז ונפט ממקומות אחרים, שיפגעו במידה רבה יותר בסביבה.
לפעמים הפופוליזם חזק מההגיון הבריא.

משקיע88

Well-known member
לפעמים הפופוליזם חזק מההגיון הבריא.
נכון וראה מאמר פייננשל טיימס המצורף

• Like
Reactions: dw

בורסה 2008

Well-known member
נכון וראה מאמר פייננשל טיימס המצורף
לא הבנתי מה אני אמור לראות במאמר הזה.
לגבי הפוליטיקה, הלייבור הבטיחו שלפחות לא יבטלו פיתוחים שכבר אושרו, ולפי רמיזות ששמעתי, אם הם לא יבחרו אז ייתכן ולאחר הבחירות יהיה ניתן מבחינה פוליטית לשנות קצת את תנאיי מס השלכת. אני לא בונה על זה בכל מקרה.

dw

Well-known member
מנהל
לא הבנתי מה אני אמור לראות במאמר הזה.
לגבי הפוליטיקה, הלייבור הבטיחו שלפחות לא יבטלו פיתוחים שכבר אושרו, ולפי רמיזות ששמעתי, אם הם לא יבחרו אז ייתכן ולאחר הבחירות יהיה ניתן מבחינה פוליטית לשנות קצת את תנאיי מס השלכת. אני לא בונה על זה בכל מקרה.
המאמר מסביר מדוע איתקה נסחרת בזול יחסית, בדומה להרבור. כנגזר מכך גם דלק קבוצה לא יקרה כשיתכן אפסייד בטווח הקצר בעזרת שיפור הצעת הרכש בניו מד.

בטווח הארוך יותר עלייה באיתקה, הודות לתקווה בהקלה רגולטורית (מיסוי היתר) יוכל לתרום להמשך עליה בדלק קבוצה.

למעלה