מצגת מיוחדת במינה

ora11

New member
ואני עוד לא ביקרתי ביד ושם../images/Emo7.gif

אבל בתיכנון. אני גרה 15 דקות מיד ושם כנראה שהמרחק לא קובע. חייבת לבקר שם כך אני מרגישה.

yaely2

New member
מנהל
שלום לאיזו ותודה על המצגת.../images/Emo24.gif

שלום כולם,
עכשיו חזרתי הביתה. היתה לי הפתעה לראות את המצגת ואת כל השאר. ריקודי העם לא עלו אצלי משום מה. חבל.

yuli139

New member
לאוהבי היידיש קטע נחמד לקריאה

ביידיש זה מצלצל אחרת רגע לפני שהיידיש עומדת למות, כדאי לצטט כמה פנינים לפני שילכו לאיבוד, כי ההבדל בין עברית ליידיש כמו בין יהודי לגוי שעושה קידשׁ. לא שיש לנו משהו נגד העברית, להיפך - שפה מגניבה, אך חסר לה משהו מן הרכות והענווה. האם כלב יכול להחליף את הוּנְט? האם לִבְריאות יכול להחליף את זַייט מִיר געזוּנט? האם שקל יכול להחליף את פוּנְט? ואם נמשיך באותו שווּנג: האם אהבּל יכול להחליף את גרוֹבֶּר יוּנְג? אז אל תנסו לשכנע שהיידיש והעברית הן קרובות משפחה. העברית קרובה ליידיש כמו שאני קרוב של איינשטיין, מַיין בּוֹבֶּה אוּן זַיין זַיידה לִיגְן אִין דער ערְד בַּיידֶה. הגאוה הלאומית שלנו אומרת כל בוקר: אני בארץ, טוב בארץ, אבל ביידיש זה נשמע: אִיך בִּין אִין דער ערְד, גוּט אִין דער ערְד. שימו לב, לא לחינם אומרים שביידיש זה מצלצל יותר טוב, כי יידיש שפה מצחיקה, מתוקה, מפנקת. כששומעים בדיחה, גם לצחוק אי אפשר בשקט. שימו לב איך כל שם או מוצר מקבל סיומת מפנקת של "לֶה": יענקל'ה, דׂבל'ה, מוישל'ה, אברמל'ה. מספר - שֶׁרַלֶ'ה, שערה - הֶרַלֶ'ה, בית זונות - בֶּרַלֶ'ה, לב - הֶרְצַלֶ'ה, חתול - קֶצַלֶ'ה, ועל טיפש אומרים סתם אַ פֶּצַלֶה. ביידיש זה מצלצל אחרת רגע לפני שהיידיש עומדת למות, כדאי לצטט כמה פנינים לפני שילכו לאיבוד, כי ההבדל בין עברית ליידיש כמו בין יהודי לגוי שעושה קידשׁ. לא שיש לנו משהו נגד העברית, להיפך - שפה מגניבה, אך חסר לה משהו מן הרכות והענווה. האם כלב יכול להחליף את הוּנְט? האם לִבְריאות יכול להחליף את זַייט מִיר געזוּנט? האם שקל יכול להחליף את פוּנְט? ואם נמשיך באותו שווּנג: האם אהבּל יכול להחליף את גרוֹבֶּר יוּנְג? אז אל תנסו לשכנע שהיידיש והעברית הן קרובות משפחה. העברית קרובה ליידיש כמו שאני קרוב של איינשטיין, מַיין בּוֹבֶּה אוּן זַיין זַיידה לִיגְן אִין דער ערְד בַּיידֶה. הגאוה הלאומית שלנו אומרת כל בוקר: אני בארץ, טוב בארץ, אבל ביידיש זה נשמע: אִיך בִּין אִין דער ערְד, גוּט אִין דער ערְד. שימו לב, לא לחינם אומרים שביידיש זה מצלצל יותר טוב, כי יידיש שפה מצחיקה, מתוקה, מפנקת. כששומעים בדיחה, גם לצחוק אי אפשר בשקט. שימו לב איך כל שם או מוצר מקבל סיומת מפנקת של "לֶה": יענקל'ה, דׂבל'ה, מוישל'ה, אברמל'ה. מספר - שֶׁרַלֶ'ה, שערה - הֶרַלֶ'ה, בית זונות - בֶּרַלֶ'ה, לב - הֶרְצַלֶ'ה, חתול - קֶצַלֶ'ה, ועל טיפש אומרים סתם אַ פֶּצַלֶה. ביידיש זה מצלצל אחרת רגע לפני שהיידיש עומדת למות, כדאי לצטט כמה פנינים לפני שילכו לאיבוד, כי ההבדל בין עברית ליידיש כמו בין יהודי לגוי שעושה קידשׁ. לא שיש לנו משהו נגד העברית, להיפך - שפה מגניבה, אך חסר לה משהו מן הרכות והענווה. האם כלב יכול להחליף את הוּנְט? האם לִבְריאות יכול להחליף את זַייט מִיר געזוּנט? האם שקל יכול להחליף את פוּנְט? ואם נמשיך באותו שווּנג: האם אהבּל יכול להחליף את גרוֹבֶּר יוּנְג? אז אל תנסו לשכנע שהיידיש והעברית הן קרובות משפחה. העברית קרובה ליידיש כמו שאני קרוב של איינשטיין, מַיין בּוֹבֶּה אוּן זַיין זַיידה לִיגְן אִין דער ערְד בַּיידֶה. הגאוה הלאומית שלנו אומרת כל בוקר: אני בארץ, טוב בארץ, אבל ביידיש זה נשמע: אִיך בִּין אִין דער ערְד, גוּט אִין דער ערְד. שימו לב, לא לחינם אומרים שביידיש זה מצלצל יותר טוב, כי יידיש שפה מצחיקה, מתוקה, מפנקת. כששומעים בדיחה, גם לצחוק אי אפשר בשקט. שימו לב איך כל שם או מוצר מקבל סיומת מפנקת של "לֶה": יענקל'ה, דׂבל'ה, מוישל'ה, אברמל'ה. מספר - שֶׁרַלֶ'ה, שערה - הֶרַלֶ'ה, בית זונות - בֶּרַלֶ'ה, לב - הֶרְצַלֶ'ה, חתול - קֶצַלֶ'ה, ועל טיפש אומרים סתם אַ פֶּצַלֶה.

yuli139

New member
משום מה החליט המחשב להעלות 3 פ'

את הקטע.כנראה מצא חן בעיניו מאד

yuli139

New member
לאילו העדיין ערים,סיפור נחמד

הטמבל של העיירה >> >> >> >> >>בבית הקפה של עיירה אחת, נהגו קבוצת אנשים לצחוק על חשבון הטמבל של העיירה. >>המסכן, לא חכם , היה חי מנדבות ולפעמים איזה עבודה קטנה מזדמנת. >>כל יום היו קוראים לו לבית הקפה והיו נותנים לו לבחור בין מטבע של 5 שהיא >>גדולה יותר, לבין ואחרת קטנה של 10. תמיד הוא היה בוחר בגדולה בשמחה והיה >>ממשיך בדרכו. >>יום אחד מישה שהסתכל מהצד, שאל אותו האם לא שם לב שהקטנה שווה יותר. אז הוא >>ענה לו: >>- כן אני יודע, אני לא כל כך טמבל. אם הייתי בוחר במטבע הקטן , היה נגמר להם >>המשחק ולי היתה נגמרת הפרנסה !!! >> >>

yuli139

New member
ועוד סיפור מהחיים-מדהים

>> עו"ד מהעיירה שארלוט שבצפון קרוליינה, רכש קופסא של סיגרים נדירים ויקרים >>וביטח אותם כנגד אש בין שאר הדברים. חודש לאחר מכן, כאשר סיים לעשן את כל >>חפיסת הסיגרים הנהדרים הללו ומבלי ששילם עדיין את התשלום הראשון עבור פרמיית >>הביטוח, הגיש העו"ד תביעה כנגד חברת הביטוח. >> >>בתביעתו, ציין העו"ד כי הסיגרים אבדו "בסדרה של דליקות קטנות". חברת הביטוח >>סרבה לשלם, בטענה ברורה כי האיש צרך את הסיגרים באופן הנורמלי. >> >>העו"ד תבע ... וזכה !!! >> >>בפסיקתו, הסכים השופט עם חברת הביטוח כי טענת התביעה היא חסרת-ערך. אך יחד עם >>זאת, ציין השופט שהעו"ד החזיק בפוליסת ביטוח מטעם החברה שבה צויינה אחריות כי >>הסיגרים מבוטחים וכן הובטח ביטוח כנגד אש, מבלי להגדיר מה נחשב כאש בלתי >>מקובלת, וחייב את הנתבעת לשלם בהתאם לכתב התביעה. >> >>במקום לסבול ממהלך ארוך ובזבזני של ערעור, קיבלה חברת הביטוח את תוצאות המשפט >>ושילמה 15,000 דולר לעו"ד בגין אובדן הסיגרים הנדירים ב"דליקות". >> >>ועתה לחלק המעניין ביותר - לאחר שהעו"ד פדה את ההמחאה, חברת הביטוח הביאה >>למעצרו תחת ציון 24 סעיפי אשמה בגין הצתה בזדון!!! כאשר תביעתו המקורית >>ועדותו במשפט הקודם משמשים כנגדו,הורשע העו"ד בדין באשמת שריפה במזיד של >>רכושו המבוטח ונגזרו עליו 24 חודשי מאסר וקנס בסך 24,000 דולר. >> >>זהו סיפור אמיתי והוא נחשב כמספר 1 ברשימת הזוכים ב"תחרות פרסי עו"ד פליליים" >>שנערכה לאחרונה. >> >> >> >>

MAOR1924

New member
../images/Emo51.gif ליולי 139 איך אפשר לא

לאהוב ולהבין רק את המימיקה שבאידיש

למעלה