מצגת מדהימה

אלהלה

New member
מצגת מדהימה

ויכול להיות שכבר הבאתי אותה לפה פעם אבל הנה שוב - ממש שווה צפיה - ציור בחול....

טומי*

New member
ב'מת מצגת מדהימה...../images/Emo45.gif

וגדול שהצלחת לעלות לפורום

tuvpak

New member
שאלה

סבא שלי גר באיזור באצ'קה בנוביסאד שבסרביה לפני המלחמה, שהיה תחת כיבוש הונגרי באותה התקופה. חלק ממשפחתו חיה בבודאפשט. האם ידוע לכם אם אנחנו זכאים לקבל דרכון הונגרי? תודה רבה

עב

New member
הכי טוב לשאול בשגרירות

ככל שזכור לי זכאים לדרכון הונגרי אלה שנולדו בשטחי הונגריה בת ימינו, אבל את התשובה הכי מוסמכת תקבלי בשגרירות ההונגרית. כמו כן תבצע/י חיפוש מתקדם לפי "דרכון" ותמצא/י הרבה התייחסויות לנושא. הכי הרבה תסעו

אלהלה

New member
מעניין../images/Emo13.gif גם ההורים שלי היו מאותו

אזור - בצ'קה - אמא שלי היתה מצ'וקה ואבא שלי ממקום שנקרא אדה. (ובסוד - לא ממש מעניין אותי אם מגיע לנו דרכון הונגרי - גם אם כן אני מוותרת)

ilankantor

New member
חזרתי אתמול מהונגריה

היה גדול אוכל מדהים בחורות יפות משפחה אוהבת גדולללללללללללללללללל

טומי*

New member
ברוך השב מהכפור ההונגרי../images/Emo186.gif

רוצים לשמוע סיפורים...בבקשה!

טומי*

New member
כתבה מה Jerusalem Post

על שני האחים לבית פאשקס שנולדו בהונגריה, וכל אחד חשב על השני שלא חזר מהשואה, נפגשו לאחר 61 שנים

vera2

New member
טומי ארוע מאוד מרגש שייהנו

מעניין שהילד שהיגיע לארץ בגיל צעיר שכח הונגרית. בדימיון גם אני חשבתי קיויתי כל השנים שהנה אבא שלי ז"ל מופיע פתאום בדלת ביתי.התמונה שלו תלויה מעל מיטתי,ובני הבכור שייבדל לחיים ארוכים וטובים נקרא על שמו. עד שעשיתי חשבון שדי מבחינת הגיל שלו זה כבר בלתי אפשרי. יהי זיכרו ברוך.

עב

New member
סיפור מדהים ומרגש מאין כמוהו!

מדהים איך שני קטנטנים הצליחו לשרוד! עצוב שהם ויתרו מהר מדי לא חיפשו אחד את השני (טוב, הם היו קטנים מאוד). חבל שהסבתא לא ידעה שהנכד הגדול שלה חי. ורה הילד הגדול שכח הונגרית כי הוא היה בן 9 בהגיעו לבד ארצה ללא משפחה. עם מי הוא היה יכול לתרגל את השפה? הוא גם השתדל לשכוח כדי לבנות לעצמו זהות חדשה. אם הבנתי נכון, השפה "חזרה" אליו במפגש עם אחיו. אני מאחלת לאחים שייהנו זה מזה לאורך שנים ואין מקום נאה יותר למפגש מאשר ירושלים.

sabajakov

New member
אני חושב שאני מכיר את האח הגדול.

איך יוצרים קשר איתו? אם זה הבחור, אז עלינו יחד לארץ, היינו באותו הזמן ב"הדסים", ואחר כך הקשר עבד לחלוטין. הילדים הצעירים ביננו, שנקלעו לחברה הצברית, שיפרו את העברית שידעו באיזשהי מידה, ושכחו מיד את ההונגרית אפילו היה שלב משונה בה עדיין לא דברו עברית טובה, אבל כבר לא ידעו הונגרית ברמה מספקת. מתוך הקבוצה שאיתה הגעתי ארצה, אני יודע רק על חלק מה עלה בגורלם.

ברק 188

New member
עוד תוכנה לציור יפה.

לאוהבי הציור ולאומנים שביננו - לחצו כאן !!!!!!! שחקו בכל האפשריות, לדעתי תוכנה משגעת אפשר לשבת שעות ולהשתעשע עם זה.

למעלה