מצגת חמודה!

Nataly28

New member
לא כל כך מסכימה עם המצגת הזאת

זה מאוד נחמד לקרוא את זה , אבל לפי המצגת הזאת האישה היא זאת שעושה הכל בבית, מה עם הבעל? איפה הוא משתתף בגידול הילדים? אה נכון הוא בטח עובד ומפרנס... המצגת הזאת מתאימה לתקופה שבא נשים לא יצאו לעבוד והיה ברור לכולם שאישה יושבת בבית ומטפלת בילדים יחד עם כביסות ובישולים. היום אנחנו חיים בעידן שונה לחלוטין , האישה היא בעלת קריירה לא פחות משגשגת מהבעל שניהם שווים ושניהם מביאים פרנסה הביהה ברב המקרים. אני חלילה לא מזלזלת באמהות שבחרו לשבת בבית , אבל מכאן ועד לכתוב כאלה דברים כאילו האישה עושה הכל זאת הגזמה!

לימיצ

New member
לא ראיתי את המצגת...אבל לגבי השיוויון

גם כשכאילו יש שיוויון, אין שיוויון. אשה שעוברת הריון ולידה והנקה מה הוא "שווה הערך" מצד האבא? לדעתי אין דבר כזה, גם אם לאחר תקופה של לא יודעת כמה זמן לכאורה התקופה הזאת מתרחקת, אצל האשה היא לא חלק מהעבר אלא חלק ממנה. זה לא אומר שאני לא חושבת שצריך לשאוף לשיוויון, זה רק אומר שלא יכול להיות מצב כזה הלכה למעשה.

n o a p

New member
שיוויון לא אומר שהבעל צריך ללדת

זה שהאשה יולדת והבעל לא, לא אומר שלא יכול להיות שיוויון. אני הייתי בהריון והיה לי קשה ובעלי מנגד היה לצידי ותמך ועזר והכין אוכל וניקה ושטף. אני הייתי עם הבחילות ובעלי טיפל בילדה. ועכשיו בלי קשר להריון, יכול להיות שיוויון במשפחה גם כשהבעל עובד והאישה בבית. לכל אחד יש את התפקידים שלו,

לימיצ

New member
אני חושבת שכן. בגלל זה זה נקרא שיוויון.

50 50 גם בעלי עשה ועושה מעל ומעבר ונותן 100%. וגם אני. אבל אני עברתי תקופה ארוכה של הריונות ולידות בנוסף ל100% שנתתי. כי גם אני מאמינה בשיווין. אבל זה כמו לרדוף אחרי הזנב...את לא יכולה ששניכם תעבדו, תהיו אנשי קריירה, אפילו תביאו אותה משכורת הביתה, תכינו שניכם אוכל וכביסה וניקיון וכו וכו אבל בתוך זה את גם תהיי בהריון ותלדי ותניקי ותקומי בלילות ולא תשני והגוף והנשמה שלך ישתנו לבלי שוב וכו וכו, כי זה הטבע, תלחמי בזה עד מחר, ולקרוא לזה שיוויון. אני לא חושבת שיש כזה דבר. אני חושבת שהכי קרוב לזה זה "שאיפה לשיוויון", ויש לזה מקום בכל מיני קונסטלציות ופרשנויות המוסכמות על שני בני הזוג (אני בבית ואת עובדת ובעינינו זה שיוויון), אבל כפרשנות "כפשוטו"- אין מצב.

ayala26

New member
אצלנו אין שוויון, יש תפקידים

וזה מתאים לשנינו. לא רוצה שוויון כי זה אומר שגם אני אצטרך לבשל מדי פעם

n o a p

New member
ניסחת את זה מצוין../images/Emo6.gif

אולי אתם צודקות וזה לא נקרא שיוון. והאמת, לא רוצה שיוון. אני רוצה ללדת, אני רוצה להניק, אני רוצה להיות עם הילדים כמה שיותר.

ענתוש55

New member
אני מאמינה במצגת הזאת

זה לא שבעלי לא עושה כלום בבית.. אבל אמא זו אמא! והמצגת ממש לא מדברת על השיוויון זכויות או משהו כזה היא רק נותנת משקל לכמות העבודה שלנו בתור אימהות. מי שלא ראתה- שתיכנס ותראה! חובה

למעלה