מצב רוח רע מאד

גוזל

New member
מצב רוח רע מאד

כבר כמה ימים שאין לי מצב רוח לשום דבר. אני מרגיש מצוברח על כל העולם, פשוט רע לי---ממש ככה , ואין לי עם מי לדבר על כך , בסוף נשברתי ובאתי לכאן , ואולי אם הכתיבה תעזור לי -- יעני ריפוי בעיסוק -- אולי מצב הרוח יחזור אלי אם מישהו ממכם עבר מצב זיפתי ויודע איך לצאת מזה אני אשמח לשמוע פיתרונות ,

אין לי מושג איך לצאת מזה

אבל גם אני במצב כזה כבר כמה שבועות, אולי תשלח לי את הפלפון שלך ונדבר על זה, ואם אתה מפחד אז תכתוב לי ואולי אני אשלח לך את שלי.

avidadon

New member
תעשה ספורט.. הליכה ריצה אופניים

זה משחרר אנדרופינים (@#$%^&*) שגורימים לנו להרגיש טוב יותר.. חוצמיזה תאכל בריא, תמנע מסוכרים ותרבה באכילת פירות וירקות ובצריכת ויטימינים מסוג B.

אני עברתי.

מוצ"ש אתמול היה זיפתי, בבוקר השתפר, עכשיו יותר טוב. כל בעיה, יש לפתור. - אסור להשתמש בקיצורי דרך, דוגמא, יש לך חובות, את תעשה הלוואות כדי לשלם, תעבוד. יש לך חובות ואתה מוטרד מזה, אל תגיד נחשוב על דברים אחרים לא נהיה מוטרדים, תשלם אותם. חוץ מכשאין לך מצב רוח, כשאין לך מצב רוח, זה לא בעיה זה מצב שאתה נתון בו ואפשר לשנות אותו מנסיון. ורק, שלפעמים כיף כזה להיות עצוב, ואין לך כוח לצאת מזה (אני כמובן לא מדבר עליך ספציפית) אל תילחם עם עצמך, כיף לך להיות עצוב, תישאר עצוב, זה יעבור. הכל מנסיון.

גוזל

New member
אני בצרות מכאן ועד להודעה חדשה

וממש לא יודע איך לצאת מזה לפעמים נשבר לי מהכל ----אני מאזין למוזיקה וזה משכיח ממני את הצרות אבל זה לזמן קצר

גוזל , מה רע עם קריאה ספרים ?!

ספרים הם הדרך לברוח. לברוח מהמציאות, לברוח מהעבודה, הלימודים, הבית...פשוט להתנתק. וזה לא משנה אם אתם קוראים ספרי פנטסיה, מדע בדיוני, קלאסיקה, היסטוריה או המאה ה-19. זה גם לא משנה אם הסופר רוסי, צ´כי, גרמני תורכי או יפני. העיקר שזה משהו שלא מוכר לכם.

ש חף

New member
מצב רוח...

ולי יש מלא סיבות להיות במצב רוח רע... כמו למשל זה שהכרתי את אחד ההרוגים בפיגוע אתמול, כמו למשל זה שמישהי מאוד קרובה אלי חולה בסרטן והיום גילו שהוא גם ממאיר. וכמו הרבה דברים... אבל נושמים עמוק, ממשיכים הלאה אין מה לעשות. אל תברח מהבעיות,תנסה לפתור אותן. מדיטציה,ספר טוב, דברים שעושים לך טוב,אנשים שעושים לך לחייך תעשה אותם,תהיה איתם עכשיו כשרע. הכל עובר...

לילית3

New member
לך לראות איזה סרט מצחיק -

צחוק עושה פלאים וגם B12, ויטמין שלפעמים כשהוא חסר בגוף, גורם לדיכאון מיותר

דידית

New member
קפוץ מהחלון (עדיפות לקומה שלישית)

או שפשוט תגיד לעצמך זהו, אני לא נותן לזה לשלוט בי וצא מזה. צא עם חברים, לך לקחת איזה סרט טוב, פנק את עצמך במשהו קטן, צלצל לאדם שאתה אוהב, תעשה מה שעושה לך קצת שמח אבל תזכור שהכל בראש! אם החלטת להיות עצוב ואתה רוצה בזה לא יעזור כלום אתה תשאר עצוב. אם תחליט לשמוח ולהסתכל על הדברים החיוביים שיש לך אני בטוחה שתצא מזה. דידית. <שולחת
וגם
> אור ואהבה:)

sharkyM

New member
קומה שלישית?

ממש לא רעיון טוב , מקסימום תצא צמח שזה סתם מעצבן. אני ממליץ על "מגדלי דוד" - ת"א. >ממליץ על סרט של וודי אלן<

כמה שאתם פאתטים

כל השטויות האלו "קח סרט" "צא מזה אחי" לא יעזור לך כלום, תשמע ממני מנסיון אין מה לעשות, פשוט אין, אני מכיר את זה, אתה מרגיש שאתה נמצא במעגל אין סופי, מה שתעשה או לא תעשה לא יהיה טוב, הרעיון היחידי שנאמר פה לענין זה רק לקפוץ ממגדלי עזריאלי, שום פיתרון אחר אין, בעצם אולי גם עישון ג´וינט יעזור אבל זה בטח עולה כסף ואולי גם המצב הכספי שלך לא משהו.

חיכיתי, התאפקתי, די!

מספיק לדבר בהומור על התאבדויות! הבנאדם בא ואומר שהוא שקוע בצרות והפתרון זה לדבר על לקפוץ מהחלון? אז לא גוזל אבל עוד מספיק אנשים קוראים את מה שכותבים פה והצגת קפיצה מהחלון בהומור או של בהומור היא בלתי אחראית לחלוטין! מספיק שיש סיכוי של אחד לאלף שמישהו במצב דומה ייקח את הדברים ברצינות. די! מספיק עם זה!

דידית

New member
את צודקת! אבל לא לחלוטין.

אם כל הזמן מדברים על התאבדות ברצינות זה לא בסדר וזה הרסני אבל לפעמים שאת באה לאמר למישהו: מותק, או שתטפל בעצמך או שתקפוץ. מה אתה רוצה שנגיד לך? לך תסתפר יהיה בסדר? לך תשתה הלוך וחזור מהמטבח לאמבטיה ותרגע? לפעמים צריך להקצין משהו לבן אדם ואז הוא קולט וואלה, אני חיב לעשות משהו! כולנו אנשים בוגרים, אנשים שלוקחים אחריות על מעשינו. אם מדברים בהומור על התאבדות אני לא מאמינה שזה יגרום לבן אדם להתאבד ואם כן הבעיה היא באמת שלו אבל זה לא בגלל שידברנו על זה אלא בגלל הבעיה שלו עם החיים שלו. אי אפשר לסתום את הפה, אל תדברו, אל תזכירו אולי מישהו יתאבד מזה. כל עוד שזה נאמר בציניות, אני לא רואה בזה גרוע. ולמי שיש לו ספקות לגבי הקפיצה שלי מהחלון (קומה שלישית:) אז הנה באה הבהרה: (נשמע כמו הערה על קופסאת סגריות) החיים הם יפים, הם אחלה, גם אם יש תקופות קשות הן עוברות ואז באים ימים יפים יותר. וקחו בחשבון גם שאולי ההתאבדות לא תצליח ולגמור תחיים בבית חולים לווינשטיין זה בטוח לא יותר טוב מהמצב החרא שאתם נמצאים בו עכשיו. דידית.

נכון, לכן לא היגבתי להודעה שלך

אלא לשל כופר. זה כבר חצה את הגבול. ובטח שלא "בגלל" מה שנכתב כאן - אך גם השפעה בכיוון היא לא משהו. אני חושבת שכן חשוב לדבר על זה. אני לא מכירה הרבה אנשים שיכולים להעיד שהמחשבה לא עברה להם אף פעם בראש. כשקשה חושבים על כל האפשרויות וכדאי מאד גם לדבר עליהן אבל לא כמו שזה הוצג כאן!

לוקח את המילים בחזרה

נטפלת לשולים של מה שכתבתי וזה היה רק כי מישההו לפני כתב את זה, מה שאני בעיקר רציתי להגיד זה שכל התנחומים בנוסח "קח סרט" או "צא מזה אחי" ו"בסוף יהיה טוב" הם כ"כ פאתטים, הבן אדם בבעיה אמיתית וסרט לא יעזור הרבה, גם לא בטוח שהוא יצא מזה אי פעם, זה מסוג הדברים שמה שתעשה או לא תעשה לא יהיה טוב.

אפשר לצאת מזה!

נכון, אתה צודק שסרט הוא כמו אקמול - יכול להוריד את החום אבל לא לטפל בבעיה. לכן קודם כל נשאלת השאלה - מהן הצרות שגורמות למצב הרוח הרע המתמשך הזה ואיך אפשר לפתור אותן באמת. אפשר לצאת מזה! אפשר לקבל עזרה גם מחברים וגם מאנשי מקצוע אם צריך - בשביל זה יש פסיכולוגים טובים מאד וכמה פגישות עם פסיכולוג טוב יכולות לעזור. לא כדבר נפרד מהחיים כי אז זה כמו עוד "סרט", אלא כנסיון למצוא את מה שמציק באמת ולאפשר לראות את הדרך החוצה, בא על האדם ללכת כבר בכוחות עצמו. מצב-רוח רע ומתמשך הוא כמו תמרור אזהרה של הגוף שמזכיר לנו שאנחנו מנהלים את חיינו בצורה שמזיקה לנו. אם לא נשמע לתמרור העצור ונמשיך עם הסבל מבלי לטפל במקור, זה לא יהפוך לטוב יותר. לא קל, מאד לא קל, אבל אפשר לצאת מזה.

לא אמרתי שזה יהפוך יותר קל

אמרתי שלפעמים פשוט אין מה לעשות, למשל אותו הודי שגר ברחובות הודו ואין לו שום השכלה ושום דרך לצאת מהמצב הנורא הזה האם פסיכולוג יעזור לו?

למעלה