מצב סופניי

אבישג78

New member
מצב סופניי

רציתי לשאול אם יודעים כשיגיע הזמן ואמא לא תוכל לבלוע כשירצו לעשות לה חור בבטן או שינסו להחיות אותה אם אני אתנגד לכך האם המדינה יכולה במקומי לקחת עליה אופוטרופוסות לעשות את הטיפולים עליה. ובקשר לנושא אחר לגמרי קראתי בפורום שיש אנשים צריכים לקנות חיתולים אצלנו כשאמא הייתה בבית סיפקו חיתולים דרך ביטוח לאומי.
 

בי

New member
את יכולה לעשות אפוטרופוס גוף ואז רק את תחליטי

אנחנו עשינו אבחון ברמב"ם ושם גם מילאה לנו העובדת הסוציאלית את הטפסים ובכך הפכנו לאפוטרופסי גוף לחולה. אפוטרופסות מלאה לא מומלצת שכן אז יש לתת דו"ח על כל שקל שמוציאים מחשבון החולה. אפוטרופסות גוף מומלצת גם כדי שההחלטות תהיינה של בני המשפחה, וגם למקרה שקורה משהו בשבת / חג ואז לביה"ח אין אפשרות לפנות לשופט או לבעל סמכות אחרת כדי שיחליט.
 
יש אפוטרופסות זמנית וקבועה

כאשר יש אפוטרופסות בועה, מציגים אותה בבי"ח בשעת הצורך. כאשר אין, ניתן להוציא במהירות דרך ביה"ח אפוטרופסות זמנית, אבל היא תקיפה רק לאותו מקרה. מומלץ לבדוק בצו המינוי אם כתוב "המינוי הינו קבוע לגופו של החסוי".
 

zs1957

New member
אפוטרופסות לחולה דמנטי

ניתנת ע"י בית המשפט למשפחה בעקובת בקשה של בני המשפחה לקבלת אפוטרופסות על חולה דמנטי. פקידת הסעד מגישה בקשת לאפוטרופוס חיצוני במקרה שאין צאצאים או קרובי משפחה המעונינים להיות אפוטרופסים על החוסה.. ניתן לקבל אפוטרופסות גוף ורכוש או אפוטרופסות גוף בלבד. אין צורף באפוטרופסות רכוש כאשר יש חשבון משותף או יפוי כח.אפוטרופסות רכוש וגוף תינתן כאשר אין למבקש יפוי כוח בחשבון החוסה או אינו בעל חשבון משותף עם החוסה.. אפוטרופוס גוף ורכוש צריך לכתוב פרטה על הוצאות החסוי אחת לשנה ולהגיש אותה לאפוטרופוס הכללי .. כאשר יש חילוקי דיעות ומריבות בין הילדים של החוסה תינתן האפוטרופסות לאפוטרופוס חיצוני עו"ד או חבר באחת העמותות הנותנות שרות לאפוטרופוס הכללי. האפוטרופוס החיצוני זכאי לקבלת שכר בגין עבודתו..ועליו להגיש פרטה אחת לשנה על הוצאות והכנסות לאפוטרופוס הכללי. מתוקף תפקידו אין לאיש גישה לחשבון זולתו. גם אפוטרופוס גוף ורכוש בן משפחה זכאי לקבל שכר בגין עבודתו.. בית המשפט למשפחה קובע את גובה השכר. אפוטרופוס גוף יכול לקבוע כל טיפול שהחולה יקבל או מניעת טיפול כמו ניתוח, פיום זונדה. אפוטרופס רכוש צריך להוועץ באפוטרופוס הכללי על כל צעד שהוא נוקט. לדוגמא החליט האפוטרופוס שהוא רוצה לשנות אפיק השקעה בבנק עליו לקבל את חוות הדעת של היועצים הכלכלייים מטעם האפוטרופס הכללי. ההחלטה ניתנת בבית המשפט למשפחה על סמך דעת חוות מקצועיות של כלכלנים. יש להחלטה תוקף משפטי ועל האופטרופוס לנהוג בהתאם להחלטת בית המשפט למשפחה. זהבה אפוטרופסית בדימוס.
 

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אבישג

אם הנך אפוטרופסית על אמך תוכלי להביע דעה בבית החולים והרואים יכבדו את דעתך בתוקף היותך אפוטרופסית. אם אינך אפוטרוסית הם יפעלו עפ"י הספר כלומר יחברו את אמך לזונדה או פג ויידעו אותך את תצטרכי לחתום שאת מסכימה . אם תסרבי להצעתם אמך תשלח לביתה לסיים את חייה. לגבי שאלתך התשובה היא כן במידה ואינך אפוטרופסית לא תוכלי להרעיב את אמך ויצטרכו למנות לה אפוטרופוס חיצוני ,שיחליט בהתאם לחוק שיש להזין אותה באמצעים מלאכותיים כמו פג וזונדה ואת לא תוכלי להתנגד. את לא תוכלי לראות את אמך שאינה אוכלת ואם תרצי להאכיל אותה היא עלולה לעשות אספירציה וזה מסוכן מאד היות ורק הצוות הרפואי יודע לטפל בזה.לכן אני בעד לתת לחולה במצב סופני למות בהוספיס או בבית חולים. דילמה קשה מאד. זהבה אפוטרופסית בדימוס
 
זהבהל'ה את מספר פעמים מזכירה לאחרונה הוספיס

תתקני אותי אם אני טועה אבל הוספיס קיים כיום בישראל לחולי סרטן סופניים. ואין מצב שיאשפזו חולה אלצהיימר בהוספיס, אלא אם כן יש לו גם סרטן. יש גם אי דיוקים רבים בשאר הדברים שכתבת. אינני רוצה חלילה להתווכח אתך. הייתי כותב כל זאת במסר אישי אבל אני מעוניין שאבישג וקוראים אחרים (ויש הרבה חדשים בימים האחרונים) לא יקבלו רושם מוטעה מדברייך, למרות שאינך מטעה חלילה במתכוון, אבל זו אותה תוצאה. אנא ראי זאת כהערה בונה, זהבה חביבה.
 

zs1957

New member
יענקלה אשמח מאד לקבל ממך הערות בונות

מכל מלמדי השכלתי. אנא כתוב לי במסר אישי מהם אי הדיוקים שכתבתי ? למיטב ידיעתי לא טעיתי בנושא. כתבתי מתוך ניסיון אישי עם הורי וחמותי ז"ל. אנחנו מכיריים את ההוספיס לחולי סרטן בתל השומר. בזכות האגודה לצלחצה בסרטן הפועלת רבות למען החולים. קיימים הוספיס לחולים סופניים במוסדות גיראטרים במחלה הסיעודית מורכבת. שם נמצאים חולי אלצהיימר סופניים , וגם חולי סרטן שהולכים לעולמם בכבוד.. הציבור הרחב לא מכיר כי לא מיידעים. זהבה
 
למעלה