מצב מתסכל

• פותח הנושא j30T
  • פורסם בתאריך

2 Mיכל

New member
אה, ועוד משהו.

אתה לא שוקל לעבור למורה אחר כי אתה טוען שהוא מעולה. בלימוד הנהיגה חשובה לא רק המומחיות של המורה אלא גם הכימיה בינו לבין התלמיד (ובינתיים אתם לא ממש מבינים אחד את השני).

j30T

New member
אני דווקא כן שוקל

בשיעור הבא יהיה איתי קרוב משפחה שיצפה ויבחן לבד אם אני נוהג כמו שצריך או לא (זה היה רעיון של המורה בזמנו ולא ממש התלהבתי ממנו בגלל הלחץ שיהיה עליי אבל הגעתי למצב שבו אני חייב להבין מה לעזאזל קורה) ואחרי זה באמת אני אחליט אם להמשיך איתו , מישהו אחר, או אוטומט. גם אני אמרתי לו שהבעיות שיש לי ברגיל יהיו גם באוטומט אבל הוא אמר שלפחות באוטומט אני אתן תשומת לב מירבית לדברים אחרים.

2 Mיכל

New member
אל תילחץ מהעובדה שקרוב המשפחה

נמצא איתך באוטו. הוא לא בוחן אותך אלא את המורה שלך. אני הזמנתי פעמיים חברות לשיעורים ודווקא בהם נהגתי הכי טוב. קרוב המשפחה שאתה מזמין למד לרישיון בזמן האחרון? כי אם לא לא יהיה לו למה להשוות...

Simbbam

New member
אגב הוא צודק

גם למי שרגיל לגיר ידני, וכבר לא חושב יותר מדי על ההילוכים, תמיד באוטומטי זה יותר פשוט וחלק יותר גדול מהריכוז שלך יכול ללכת על הנהיגה עצמה, על הכביש. הוא צודק, אוטומטי זה פשוט יותר קל ולדעתי שווה לך לעבור לאוטומטי, פשוט חבל על התסכול זה לא שווה את זה.

learndriving

New member
ל-j30T , הסיפור שלך היה קצת דומה

לשלי. קודם כל, הרבה זמן לא הייתי בפורום הזה. כמה טוב לחזור לקרוא כל ההודעות המעניינות וגם אותן שאלות שמשתתפים חדשים שאלו. לא נורא ! אתם ברוכים הבאים לפורום ותרגישו חופש לשאול שאלות בוודאות. ל-j30T, היה מעניין לקרוא את ההודעה שלך שהרגשת מבולבל, דחיה, ומיואש. אני בטוח שלא עברת כל ההודעות בעמודים הקודמים והישנות. הקטע שלך היה קצת דומה למצב שלי שחוויתי את החוויה לא נעימה. אקצר את הסיפור החוויה שלי . אני עדיין זוכר היטב שכמה שיעורים הראשונים לא הסתדרתי ככ טוב בקלאץ והילוכים. אמרתי למורה שהחלטתי לעבור לרכב אוטומט. הוא התעקש והתחנן אותי להישאר וטען שאני יכול ללמוד וזה תלוי ב"נפל אסימון". נתתי לו הזדמנות. למדתי 55 שיעורים והוא עדיין העיר לי הערות בקשר לקלאץ והילוכים שבצעתי לא נכון. למרות לא האמנתי אותו על דבריו. עזבתי אותו לגמרי (אין לי כוח לכתוב סיפור מכוער עליו. אני מקווה שאולי תוכל לקרוא ההודעות הישנות...) השגתי את המורה האחר ונדהמתי שהמורה האחר אף פעם לא העיר לי כל הערות בקשר לקלאץ והילוכים בכלל עד הטסט שלי. אז אתה יכול להבין שיש ההבדל גדול בין למורה לשעבר שלי ולמורה השני. למה? יכול להיות שדעות שלהם שונים על הביצוע שלי או המורה לשעבר סתם הוריד לי בטחון.... לגבי המצב שלך, אני מבין את ההרגשה שלך וזה תלוי בך אם אתה מרגיש שאתה מאמין שאתה מסתדר בסדר עם גיר ידני אז לך על זה. קשה לי להגיד האם המורה שלך צודק או לא. אבל אני מאמין שאתה מסוגל להסתדר עם גיר ידני. כל אחד יכול אז אתה גם יכול !!! דבר שניה, לדעתי שלא יעיל לך להביא בני משפחה או חברים שלך לראות איך אתה נוהג במיוחד קלאץ והילוכים. זה לא פתרון. אני באופן אישי אף פעם לא הבאתי ממישהו לראות איך אני נהגתי בשיעורי נהיגה אצל המורה לשעבר כי אני האמנתי עצמי שלא האמנתי מדבריו של המורה לשעבר שלי. אם הוא מעודד לך לעבור לרכב אוטומט אז עדיף לך לעזוב אותו ולעבור למורה אחר (רכב גיר ידני) בבית ספר אחר גם. בהצלחה.

talush2005

New member
לדעתי..

יכול להיות שכבר אמרו את זה פה ממש לא קראתי את כל השרשור אבל זו דעתי: תחליף מורה! אני לא חושבת שיש מישהו אולי באמת בודדים שרוצה באמת ולא מוסגל לקלוט הילכוים נכון שישש כאלה שזה לוקח להם 28 שיעורים ויש כאלה ש60 70 שיעורים אבל אם אתה רוצה ללמוד על ידני וזה חשוב לך אין סיבה שלא תצליח. ובשיעור 5 בטח שהוא לא יכול לקבוע את זה...צריך המון המון שיעורים כדי לדעת דבר כזה וכדי שמורה יגיד לתלמיד שלו לעבור להילוכים בטח לא בישעור 5 שאף אחד לא מסתדר עם זה מושלם. למה אתה קורא לו מורה טוב? זה שהרבה למדו אצלו זה לא אומר..זה שבנים של מורים לנהיגה למדו אצלו גם לא אומר זה בטח חברים של אבא שלהם מהבית ספר. מורה טוב לדעתי, זה מורה שמאמין בתלתמידים שלו גם אם בהתחלה הם הכי גרועים בעולם ועושים את הטעויות שאף אחד לא עשה לפניהם. מורה טוב זה לא מורה שמוותר בקלות על תלמידים ככה ואומר להם לעבור אוטומטי כי ברגע שהוא לא מאמין בך הוא משדר לך את זה כל הזמן שאתה לא יכול וזה משפיע על התפקוד תאמין או לא. מורה טוב זה מורה עם סבלנות שיודע שלא כולם מוכנים בשיעור 28 לטסט אין מה לעשות..ומוכן לעבוד עם תלמיד גם שנה אם התלמיד עצמו רוצה כמובן ולא מוותר עליו ולרגע לא משדר לו שהוא לא יכול. והמורה שלך הוא בידיוק ההפך הוא נראה לי חסר סבלנות כזה שרק משדר לך חוסר בטחון ואני חושבת שחבל על הזמן והכסף. נסה ללכת למורה אחר תראה מה קרוה שם אולי הכל יהיה אחרת. אבל זו דעתי. שיהיה בהצלחה

king30

New member
כנס אחי

מה המורה שלך עושה פוזות? יאללה תעיף אותו לבור ממנו שהוא יצא, אני בטוח שיש מלא מורים טובים יותר ממנו עם סבלנות ושישמחו ללמד אותך ידני הדרך לעבור את המכשול זה לא לוותר אלא לתרגל ולתרגל ולתרגל עד שקולטים, לאחד זה לוקח לקלוט תוך שבועיים לאחר זה יכול לקחת לקלוט חודשיים אבל אין מה לעשות אם יש לך רצון על ידני אז אין שום סיבה שלא תצליח לנהוג על ידני ולקבל רישיון ידני וזה ממש לא בסדר שעל כול דבר קטן הוא מתקן אותך הלהפך הוא צריך שוב פעם ועוד פעם ועוד מיליון פעם להסביר ולא לתקן בשביל שאתה תראה לבד לאיזה סיטואציה גרמתה ואז אתה תבין יותר טוב ואז פעם הבאה אתה כבר תעשה את זה טוב נ.ב ואל תקשיב למי שאומר לך תלמד על אוטומט שהמשפחה שלו תעשה על אוטומט אחי אל תוותר החלטתה ידני אני אומר לך שאתה תדע על ידני אבל קודם תעיף לזבל את המורה הזה בהצלחה

crazy bitch17

New member
היי,

מה זאת אומרת "לא מתאקלם טוב"? אתה בסך הכל לומד נהיגה לא מטיס חללית!,לפי דעתי יש למורה שלך איזהשהוא אינטרס בכל שתעבור ללמוד על אוטומט..אולי כמו שאמרו פה לפני הוא מפחד שתעבור טסט מאוחר ואז תעשה לו שם רע?(אני אגב מכירה מורה כזה שלא נתן לתמידים לגשת לפני שהוא היה בטוח ב100% שהם יעברו רק כדי שישאר לו השם שכולם עוברים אצלו ראשון!)או שאולי יש לו עומס של תלמידים אז הוא רוצה שתעבור מורה וכך ירד לו הלחץ..יש מליון סיבות אפשריות לזה שהוא רוצה שתעבור לאוטומט ואני בטוחה שהעובדה שאתה"לא מתאקלם טוב" זה סתם תירוץ מצוץ מהאצבע... לפי דעתי פשוט תעזוב אותו כמה שיותר מהר,יש הרבה מקרים שאפשר לפתור את הבעיה בין מורה לתלמיד אבל במקרה שלך הדבר היחיד שיעשה לך טוב זה פשוט לעזוב אותו,אל תתעכב עם זה יותר מידי אני בטוחה שברגע שתעבור למורה טוב,נורמלי,שיודע לעודד ולא מייאש גם הביטחון העצמי שלך יעלה וכך גם הנהיגה שלך תשתפר.. שיהיה בהצלחה..

דעתי בעניין..

לפי עניות דעתי-יש לך כמה בעיות בדרך: 1 ) השיטה של המורה שלך ללימוד נהיגה - יכול להיות שהוא אחלה מורה שבעולם, ושכולם עוברים אצלו טסט ראשון אחרי 10 שיעורים- אז מה? אנחנו כולנו בני אדם וכולנו שונים, יכול להיות שהשיטה של המורה הזה באמת מצויינת, לרוב התלמידים אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל- במקרה הזה- זה אתה. מה לעשות, אתה פשוט לא מבין את שיטת הלימוד של המורה- וזה בסדר אין אצלך שום דבר שהוא לא תקין, פשוט צריך להעביר את התדר של המוח שלך לתדר אחר (להחליף מורה עם שיטת לימוד אחרת, במילים פשוטות יותר.) ניקח את הסיפור שלך למציאות יומיומית של כל אחד מאיתנו: לכולנו יש בגרויות. בסופו של דבר כולנו עונים על אותם שאלות שנמצאות על אותם דפים ורודים.. ומי שמשקיע (אחד צריך יותר ואחד צריך פחות) מאמצים בסופו של דבר קוטף ציונים גבוהים- אבל בוא ניקח את הדרך בה השגנו את הציונים הגבוהים האלה שהוציאו אותנו מרוצים- סתם כדוגמה- הבגרות בהיסטוריה- יש המון המון המון שיטות ללימוד החומר הזה מישהו יכול להגיד לי שיטה אחת שהיא יותר טובה מהשנייה? בוודאות, לא! לכל אחד יש שיטה שהיא מתאימה לו ביותר בעוד שלאחר שיטה אחרת והפוכה לגמרי תביא לו את ההצלחה בסופו של דבר. יש כאלה שמשננים את החומר עד שידעים את כולו בע"פ, יש כאלה שיילמדו בזוגות וכך החומר נכנס להם הכי טוב לראש בעוד שאחרים לא מסוגלים להתרכז אם יש עימם עוד מישהו באותו חדר בו הם לומדים ועוד רבות השיטות.. אז בסופו של דבר לכולם יש ציון מעולה וכולם עשו את אותו מבחן.. אבל.. אם כולם היו לומדים באותה שיטה לחלק מהאנשים הציון היה נמוך הרבה יותר או שהיה לוקח להם הרבה יותר זמן להתכונן מכיון שהשיטה בה למדו- לא מותאמת לאותם אנשים. עוד בעייה שיש לך לעניות דעתי היא פסיכולוגית. אני אומנם לא פסיכולוג (לפחות לא לבינתיים
) אבל זו ההרגשה שלי: ציינת הרבה מדי פעמים כמה שהמורה שלך הוא "טוב" וכמה שאתה נוהג "דפוק". בגלל שאמרת את הדברים הללו כ"כ הרבה פעמים אתה יכול להיות בטוח במשפט שרבים לפניי ואחריי אמרו ויאמרו- "הכל בראש, חביבי". הכנסת לעצמך שבגלל שהמורה שלך הוא מורה טוב כביכול ולמרות שהוא טוב אתה לא מצליח אז אתה נוהג דפוק- למרות שזה בכלל לא נכון! אבל בכל זאת- זה מה שהכנסת לעצמך לראש- ועד שלא תמצא דרך לשנות את התודעה לגבי הנהיגה שלך- לעולם לא תצליח לנהוג טוב לא משנה מה תנסה! לבעייה זו יש לי 2 הצעות לפתרון: - בפשטות- תחליף מורה. מורה אחר יכול להחליף לך את התודעה בהרבה הרבה דרכים בלי שתשים לב בכלל.. זה יכול לבוא לידי ביטוי בסבלנות שלו ובאיפוק ובמחמאות על דברים אחרים (הקשורים לנהיגה כמובן
), בכך שתראה שיש דברים שאתה טוב בהם זה יעלה לך את המצב רוח ואוטומטית את התודעה שלך לגבי נהיגה על הילוכים. פתרון שני שהוא אפשרי אבל הוא קצת יותר קשה (אני בעצמי משתמש בה): פשוט תכניס לעצמך תודעה הפוכה מזו שיש לך בראש עכשיו. בפתרון הראשון הצעתי להחליף מורה- המורה הוא בעצם מעקף- במקום שאתה תמצא דברים טובים בנהיגה שלך ותכניס אותם לתודעה שלך וככה תימחק התודעה הקודמת והלא רצויה השנייה- שאתה בעצם נוהג דפוק, אז בא לך איזה שהוא צינור שהוא עושה את העבודה הזאת. פשוט תמצא דברים שאתה כן טוב בהם, זה ישנה לך את המצב רוח, יעשה לך סויץ' בראש- ופתאום הפכת לנהג לתפארת. (כמו שכתבתי לעיל אני השתמשתי בשיטה הזו- ואני יכול להגיד לך שהתוצאות הם מדהימות! (אם הבעייה שלי תעניין מישהו- שיגיד..
)) אם אתה בחרת בשיטה הזו אז יש לי דרך שתקל עליך- כך דף ותעשה טבלה עם 2 עמודות- בעמודה אחת תרשום דברים שאתה טוב בהם, ובשנייה דברים בהם אתה זקוק לשיפור. זה חשוב לכתוב את הטבלה הזאת- לא משנה אם ישר אחרי הכתיבה תזרוק אותה, עצם הכתיבה נחקקת לך בראש. עוד בעייה שיש לפי דעתי- היא בכלל לא שלך.. היא של המורה ותו לא. אני למדתי השנה את עקרונות השיווק- ושמים שם הרבה מאוד דגש על זה שצריך להכניס לצרכנים עמדה מסויימת על המוצר שלך ואח"כ לא משנה מה יהיה הם ימשיכו לקנות את המוצר. אבל.. אם תיכנס להם עמדה שלילית על המוצר שלך- תוותר על אותם צרכנים מראש או שתשנה את המוצר שלך. עמדה קשה מאוד מאוד מאוד לשנות. בגלל זה אם המורה שלך מיהר להסיק מסקנה לגביך- כמה שתשתנה זה לא יעזור.. אני באמת מאחל לך הצלחה בהמשך! מקווה שתמצא את הפיתרון הנכון לגבי המשך לימודיך על הילוכים (ואני לא מדבר על בריחה לאוטמט- בשום פנים ואופן אל תעשה צעד פזיז כזה לפני שתנסה דרך אחרת.)

incognito1980

New member
הנה דעה לא פופולרית *אזהרה*

אנשים רואים בהוצאת רשיון נהיגה ידני איזה "הישג" שהם חייבים לרשום לזכותם. אתה צריך להיות קצת יותר בוגר ולחשוב, האם אתה באמת צריך כרגע רשיון נהיגה ידני או שאתה יכול להסתפק ברשיון אוטומטי? כל ההשוואת ל"בניית טילים אטומיים" זו דמגוגיה זולה, כי כן, יש אנשים שיצליחו לבנות שלושה טילים לפני שיצליחו לנהוג על אוטו עם הילוכים. זה לא הופך אותם לא למוגבלים ולא לטיפשים. למעשה, גם קיפוד יכול ללמוד לרקוד בלט, השאלה היא באיזה מחיר. אם אתה לא מצליח להתקדם, אולי כדאי לך להקשיב למורה שלך, להוציא רשיון על אוטומטי ואחרי כמה שנים לחזור (אם תרצה, לא בטוח שתרצה) ולעשות רשיון רגיל. זה לא מעיד על כך שאתה לא מוכשר, זה פשוט מעיד על כך שבשלב הזה בחיים אולי עדיף לך להתרכז בהוצאת רשיון, בכניסה לעולם הנהיגה, בצבירת נסיון על הכביש ובשיפור רמת החיים שלך (אוטו...). בקיצור, תעשה חושבים. למה אתה באמת רוצה רשיון ידני? בגלל האגו, בגלל שלכולם יש?

j30T

New member
תראה

קודם כל תודה לכולם אני קורא את כל התגובות שלכם וזה מחזק אותי קצת במצב המאוד מבאס הזה. מה שאתה אומר נכון, יש הרבה סיבות אבל המרכזית היא שלא בא לי להיות ה"חריג" שלא עושה רישיון רגיל. לכל החברים שלי יש כזה וכל מי שאני מכיר. זה יתן לי הרגשה מאוד רעה לדעת שדווקא אני נכשלתי בדבר הכל כך פשוט הזה. מלבד זאת אני כרגע מרגיש שאני מוכרח לנסות מורה אחר לפני שאני אגבש דעה סופית. כמו שאני מבין את המצב המורה שלי מאוד מגביל אותי ואני שמעתי כבר סיפורים על אנשים שהחליפו מורה וזה עזר להם מאוד. אז אולי אני באמת אעבור לאוטומטי אבל זה לא יהיה לפני שאני אתן לעצמי צ'אנס עם מישהו אחר.

למעלה