מצב מתסכל

• פותח הנושא j30T
  • פורסם בתאריך

j30T

New member
מצב מתסכל

היי, אני כרגע לומד נהיגה, אני מעוניין לתאר לכם מצב שאני נמצא בו כרגע ואשמח אם תייעצו לי לגביו. אני לומד כבר 36 שיעורים על גיר רגיל. בכל מקרה כבר אחרי כמה שיעורים המורה אמר לי שהוא חושב שאני לא מתאקלם טוב וצריך לעבור לאוטומט. היום שוב פעם הנושא עלה ביוזמתי כי רציתי לדעת איך אני מתקדם. לאחרונה הגברתי את קצב הלימוד ועברתי לשלושה שיעורים בשבוע מיוזמתי מה שעוד אין לי מה לעשות ממש בחופש אז אני ממש מקדיש את כל כולי לעניין הוא חזר על זה שוב ואפילו הראה לי "בזמנו הפנוי" שלא בשיעור כמה טעויות גסות שלי , הבעיה שהוא כל הזמן מגביל אותי לדעתי למשל הוא לא נותן לי לסיים פניות לבד, הוא תמיד מזיז את ההגה ולוחץ לי על הקלאץ' (מסתבר שאני לא יודע אחרי כמה זמן לשחרר את הקלאץ' ואיך אני אמור לגלות את זה אם הוא לא מרפה את הרגל משם,רק היום הוא הדגים לי איך) ועוד ועוד עכשיו אני יודע מה תגידו - תחליף מורה, אז זאת אפשרות. אבל מדובר באמת במורה טוב מאוד, אחד הטובים שאפילו בנים של מורי נהיגה הולכים ללמוד אצלו. הוא אומר שיש לי בעיה ונותן דוגמא שלו קשה למשל לכתוב בצורה ברורה, ואמר שהוא יכול לכתוב בצורה ברורה אבל זה יקח ממנו יותר מידי זמן וזה לא שווה את זה. ואז נתן דוגמא של מחשב שעולה 5000 ש"ח ואחד שעולה כפול מזה, כשכל מה שאתה צריך לעשות במחשב זה להדפיס משהו והמחשב הזול יכול לעשות את זה. והדוגמא הכי מצחיקה, הוא אמר שאיש נכה תמיד מקווה שיום אחד תצמח לו רגל אבל גם אם לא הוא משתמש ברגל תותבת (יענו האוטומטי) בקיצור אני ממש מרגיש על הפנים כמו שאתם יכולים לנחש, אני ממש מנסה בכל הכוח לגמור עם הנהיגה אבל משהו פה לא דופק. אני לא מרגיש בטוח בעצמי לגמרי ולדעתי חלק מזה בגלל שהוא לא נות לי מספיק עצמאות כל מי שאני מכיר מספר לי שסבתא שלו ואחותו והאמא של דודה שלו בת ה100 עשו רישיון על רגיל ורק לי זה "מאתגר". אני לא מבין את זה, וכבר הזמנתי מישהו מהמשפחה שיצפה בשיעור הבא כדי שסוף סוף אני אבין אם הוא צודק או מה הולך פה. הייתי ממש נעול הרבה זמן על רק גיר רגיל, אבל אני כ"כ אומלל כרגע שאני מוכן אפילו אוטומטי רק כדי לגמור עם זה כבר. קיבלתי הרבה עצות ואני מניח שאני אשמע חלק מהן שוב כאן: תחליף מורה, תנסה שיעור-שתיים אצל מישהו אחר וגם כמובן לנסות אוטומט. אני רוצה להדגיש שאין לי באמת שום דבר נגדו הוא מורה מצויין על פי מה שהרבה אומרים וגם בנאדם טוב אבל אני כנראה לא מסתדר איתו. זה יכול לקרות שמורה טוב לא מסתגל לעבודה עם תלמיד,אולי הוא הרגיל את עצמו כבר מהשיעור החמישי שאני לא בנוי ללמוד על רגיל? יש לי חבר שלומד נהיגה ומספר לי שהמורה שלו נותן לו לטעות בעצמו, המורה שלי כל הזמן מתקן לי בלי סוף. איך אני אלמד ככה?הוא מגביל אותי, האם הוא עושה בשכל? אני לא מדבר על זה שהוא מתערב ומציל מהתנגשות וכ'ו, אלא בכל פניה הכי קטנה שם יד פה ושם.

abcdcba

New member
דבר אחד יש לי לומר

מורה שמוותר ואומר לתלמיד שהוא לא מסוגל לנהוג על רכב ידני (מה זה- מדע טילים??) ועוד בהתחלה- לא ראוי להיקרא מורה, ובטח ובטח לא מורה טוב. בשיעור חמישי להגיד לתלמיד שהוא לא יהיה מסוגל לנהוג על רכב ידני? זה פשוט דוחה אותי! מי זה המורה הזה? ומדוע אתה עוד קורא לו מורה טוב? איזה מין מורה טוב מוותר כבר בשיעור החמישי?

abcdcba

New member
ועוד תוספת

אני בדרך כלל לא בעד לעבור מורה- בדרך כלל תמיד אפשר לפתור את הבעיה בדיבורים ובקשות. אבל במקרה הזה, זה כל כך מגעיל אותי, שכדאי לך לעבור.

j30T

New member
תגובה

קודם כל תודה על ההבנה. מצחיק מה שאמרת, מדע טילים- זאת השאלה שהפנתי אליו בדיוק לא מעט והוא אמר לי שהוא לא יתפלא אם אני מסוגל להרכיב טיל אבל לא לנסוע בגיר רגיל לטענתו. זה באמת נשמע מאוד מגעיל כל מה שהוא אמר אבל הוא אמר שהוא מדבר אליי כאדם בוגר והוא לא רוצה לפגוע אלא הוא רק ישיר מאוד. אני לא רוצה לומר מי הוא כדי לא לפגוע בו, אני רק אגיד שזה באיזור ר"ג ואם מישהו בסביבה מכיר או רוצה לדעת אני אשמח לדבר על זה בפרטי כי הוא טוען שהוא מורה מאוד טוב ושגם הבנים של משפחות שיש בהם מורי נהיגה לומדים אצלו.

j30T

New member
ועוד תוספת קטנה...

הזכרת לי משפט אהוב אחר שלו - "גם לי תמיד היה חלום להגיע לירח. אני אי פעם אגיע לשם?"

adidas88

New member
תשמע

אני לא מכירה אותך ממש ולא יודעת אם הבעיה אצל המורה או אצלך. אבל גם אם הבעיה אצלך תחשוב עד כמה חשוב לך ללמוד על ידני? אם זה לא משנה לך תעבור לאוטומט-מה יש לך להפסיד. אבל אם זה משנה ולו רק בטיפה אל תתייאש-מותר לך לקחת כמה שיעורים שאתה רוצה וכמה טסטים שאתה רוצה בסה"כ יכול להיות שלך לוקח יותר זמן ללמוד את הדברים הטכניים. תשמע, יכול להיות שהוא מורה מעולה ובגלל שיש לו שם כ"כ טוב הוא לא רוצה "שתהרוס" אותו אז אם הוא לא מאמין בך שתעבור בזמן הקרוב טסט הוא רוצה שתעבור לאוטומט שלא יהיה לו את ה"כתם" הזה כביכול. אולי אתה כן צריך מורה אחר בלי הרבה תלמידים ועם הרבה סבלנות. מה שבטוח-אל תתייאש ותאמין לי שכשתוציא את הרישיון יהיו לך את השבועיים הכי מאושרים בעולם! בהצלחה

abcdcba

New member
אבל המורה שלו וויתר עליו בשיעור

החמישי! זה חסר היגיון! מי שולט בגיר כבר בשיעור החמישי??

adidas88

New member
את הפסקה הזאת בדיוק

קראתי ברפרוף. צודק. מורה שמהשיעור ה5 מתייאש מתלמיד ומכניס לו סרטים לראש לא שווה אותך. תעבור מורה לדעתי-גם הבטחון העצמי שלך יעלה.

abcdcba

New member
הוא רשם שכבר משיעור חמש הוא ויתר

עליו. "זה יכול לקרות שמורה טוב לא מסתגל לעבודה עם תלמיד,אולי הוא הרגיל את עצמו כבר מהשיעור החמישי שאני לא בנוי ללמוד על רגיל?"

2 Mיכל

New member
*אולי* הוא הרגיל את עצמו...

התלמיד רק משער שיכול להיות שכבר מההתחלה המורה ויתר עליו ונשאר באותו ראש של "הוא לא יודע לנהוג בידני". אף אחד לא אמר שזה נכון.

abcdcba

New member
אולי לא הבנתי אותו

אני אשמח אם הוא יבהיר את עצמו. לטעמי, אמנם, מורה שאומר לתלמיד שהוא לא יכול לנהוג על אוטו ידני הוא מורה גרוע, לא משנה באיזה שלב- זה מורה שנכשל בעבודתו ולא ביצע אותה כראוי. עם כל הכבוד, זה לא מדע טילים

j30T

New member
אז ככה

כבר בשיעור החמישי בערך הוא הסביר לי שלדעתו שווה לי לעבור כי בגיר רגיל יהיה לי מאוד מאוד קשה. הוא נתן לי אז דוגמאות מאוד דומות למה שהוא עושה היום. הוא גם אמר לי שהמורה המחליף (התחלתי ללמוד עם מורה אחר 2 שיעורים כי הוא לא היה בארץ), אמר לו שלדעתו אני מתאים לאוטומט אבל הוא אמר שהוא רוצה לבדוק אותי בעצמו. בשיעור האחרון שלנו הוא אמר לי שהצגתי רמה שיכולה להיות שיעור ראשון של מישהו אחר למשל.

2 Mיכל

New member
אז הוא סתם הוריד לך את המורל

מההתחלה ולא האמין בך. דיכוי כזה לא עוזר לתלמידים ללמוד מהר יותר
. באיזה שיעור היית עם המורה המחליף?

j30T

New member
ממש בהתחלה

שיעורים 1 ו-2 לא שזה קשור אבל אולי זה גם קצת פגם כי שניהם מורים מאוד מאוד שונים, הראשון יותר עדין ולא ממש מסביר בצורה דומה לראשון. אבל מקסימום לקח לי יותר זמן לקלוט דברים בגלל זה ולא יותר מזה זה לא משהו שעכשיו אפשר לומר שאחראי על הכישלון, עד כמה שאני מבין (ובנהיגה אני לא מבין הרבה כנראה..) אין מה לעשות למרות כל הדיבורים זה באמת מוריד את הביטחון. אני כל הזמן מנסה להיות קול ואומר לעצמי לא לחפש משהו מסובך כי דווקא בגלל שזה כ"כ פשוט זה קשה לי. אבל כל פעם לא הולך ומשהו נדפק וזה ממש משפיע עליי לרעה, אני בהחלט יכול לומר שזה גורם לי להרגיש לא טוב הרבה אחרי השיעור.

2 Mיכל

New member
אבל אתה יודע, זה קשה להיות קול

כזה אחרי ההערות האלה... המורה שלי ממש מותק ואני מתה עליו, אבל היה שיעור אחד (כפול) שממש לא הלך לי בו. שיעור 20 בערך שנהגתי בו כמו שנהגתי בשיעור 8 אולי. וכל הזמן המורה שלי התערב לי בדברים, לא נתן לי לטעות, אמר כמה לא הולך לי השיעור ושאני צריכה לחזור לעצמי, להתרכז. בסוף הוא עצר אותי ורצה לקנות לי שתיה. לא רציתי רק כי כבר הייתי ממש עצבנית עליו (הוא עושה את זה לפעמים גם בלי קשר, אבל בגלל כל ההערות ממש לא היה לי כוח). בזמן שהוא הלך לרגע לקנות לעצמו את שתיה הבנתי שאני כועסת על עצמי יותר מאשר עליו - על זה שאני לא מצליחה להוכיח לו שאני לא גרועה, שאני נותנת לו סיבות "לרדת" עלי (ככה אני הרגשתי, הוא לא ניסה לפגוע בי). עד שהוא חזר הצלחתי לסדר כמה דברים במוח ולנווט את האנרגיות לנהיגה עצמה. לתת לדברים שלו לחלוף ליד הראש שלי ולנסות לנהוג טוב באמת. ודי הצלחתי. בקיצור, ממש חשוב שהמורה יתמוך בך ולא להיפך. אתה לא מתאר לעצמך כמה. אם אתה יכול, נסה בשיעור הבא לחשוב על הדברים שהוא אמר לך ואולי לא הצלחת לבצע. אל תקשיב להערות לא מקצועיות שלו, אל תסתכל עליו הרבה בזמן הנהיגה, תפקח את העיניים ותראה מה קורה בכביש. נסה להוכיח לו שהוא טועה ואל תתן לעצמך לחשוב על "אולי כדאי לי לעבור לאוטומט" או "בטח עכשיו קרוב המשפחה שלי בטוח שאני גרוע".

almogas

New member
תשמע אל תעשה אוטומט..

זה שטויות אני אומר אם כבר לומדים נהיגה אז עושים את זה הכי טוב שאפשר כדי שתוכל לנהוג בהכל.. (כאילו אוטומט והילוכים..) אני חושב שתעשה דבר כזה.. תבוא אליו בשיעור הבבא ותגיד לו בוא תסביר לי כמה דקות בוא נעמוד בצד תסביר לי בדיוק מה אני עושה עם הילוכים.. מתי אני צריך להעביר מה ללחוץ כמה זמן שיסביר לך הכל... ואז תתרגלו אפילו סתם באיזה מגרש רק את ההילוכים.. אני בטוח שזה יכול לעזור

j30T

New member
תודה

היה לי די חשוב להוציא ידני עד לאחרונה, אבל אני כבר כ"כ מיואש מזה שממש לא אכפת לי כבר אוטומטי- העיקר שאני אדע משהו.

2 Mיכל

New member
אם תעבור לאוטומט זה לא יעזור לך

לסובב את ההגה טוב יותר. תגיד למורה שלך שלדעתך הוא לא סומך עליך מספיק, לא נותן לך לנסות דברים לבד וזה מקשה עליך ללמוד. אתה צריך להרגיש את הקלאץ' בעצמך או להחליט כמה לסובב את ההגה לבד. אם המנוע ייכבה יקרה אסון? ואם תעלה טיפה על המדרכה? הוא צריך להיות בפוקוס ולשמור שלא תסכן אף אחד, אבל לא תמיד למנוע ממך לטעות. אחרת איך תדע? דבר איתו, קח עוד שניים-שלושה שיעורים, תראה איך הולך ואם לא תוכל לנסות על אוטומט. אני לא בטוחה שזה יפתור את הבעיה שלך כי לא נראה לי שהיא רק הקלאץ', אבל אין מה להפסיד.

למעלה