מצב מתסכל - חלק שני

j30T

New member
מצב מתסכל - חלק שני

אני לא יודע אם יש כמה מכם שזוכרים, אבל לפני כמה חודשים פרסמתי פה הודעה וקיבלתי הרבה תגובות תומכות ומגוונות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=783&msgid=83257956 למי שמעוניין לדעת, המשכתי ללמוד על ידני למשך זמן מסוים אחרי. הרגשתי מגמת שיפור, אבל באחד השיעורים שאחרי, הזמנתי קרוב משפחה וכשהוא ראה איך אני נוהג הבנו שזה לא ילך על ידני כל כך מהר אם בכלל המגמת שיפור היתה איטית.בנקודה הזאת כבר הייתי עם יותר מ-45 שיעורים. אז נשברתי והחלטתי לעבור לאוטומטי רק כדי שכבר יהיה משהו. לצערי גם שם אני לא נהנה כל כך. ברור שהנהיגה יותר טובה כשיש זמן להתרכז בדברים אחרים, אבל אני עדיין נופל בשטויות. המורה החדש שלי יותר טוב מהקודם ואכפת לו יותר ממני, אבל הוא לא מוכן לדבר איתי בכלל על טסט. אני לא עושה הכל חלק ודברים עדיין הולכים מאוד "כבד" כמו שהוא קורא לזה, ומידי פעם יש לי טעות נוראית. אני חייב ריכוז מלא בנסיעה ובכל פעם שהוא מעיר משהו אני פשוט מאבד אותו. טעות קלאסית שלי מהשבוע: נסענו בכביש דו סיטרי די מוזר, עם שני נתיבים בכיוון הנסיעה ואחד דו סיטרי, כשלמשה קו ההפרדה הלבן התחיל רק ממש סמוך לרמזור ולא היה לאורך כל הכביש, זה בלבל אותי וברגע שהוא ביקש ממני לנסוע שמאלה נסעתי בטעות לנתיב הנגדי וכל הביטחון שלי ירד ישר. הנסיעה שלי מכאן ואילך היתה נוראית ולא הצלחתי להתרכז בכלום מרוב תסכול. עברתי כבר מעל 20 שיעורים באוטומטי, לא יודע כמה בדיוק. לפני שבועיים שאלתי את המורה על טסט פנימי והוא לא היה מוכן. אתמול ניסיתי להוציא ממנו רק משפט קטן שבסוף הוא יגיש אותי מתישהו לטסט, אפילו את זה הוא לא היה מוכן לומר. אני מסרב להאמין שיש נהגים שהיו במצב דומה לשלי ולא הגישו אותם אפילו לטסט, לא מדבר על להיכשל או לא זה לא אכפת לי כבר, אני לא יכול יותר לחיות במחשבה שעשיתי כ"כ הרבה שיעורים ואפילו טסט לא מגיע לי. התחלתי ללמוד במרץ שעבר, בקצב הזה אני אגיע לשנה שלמה וכל זה בשביל מה - 20 דקות של טסט. כי גם אם אני אעבור זה לא אומר שאני באמת יודע לנהוג טוב, בשביל זה יש מלווה... בקיצור אני מיואש, אם יש למישהו עצה שלא כוללת את המילה "להחליף מורה" כי נמאס לי כבר מזה ועובדה שזה לא עזר עדיין, אני אשמח
 

nog16

New member
תראה...

אני לא בטוחה שלהחליף מורה יהיה פה הפיתרון בכלל... אפשר בהחלט להבין את המורה שלך- אין טעם סתם להגיש אותך לטסט אם אתה לא מוכן. ותאמת אני גם לא מבינה, אתה רוצה לעשות טסט בשביל לעבור, או סתם בשביל לגשת לטסט בשביל הכיף שלך ולבזבז יותר מ300 שקל? לפי מה שכתבת פה, גם אתה מבין שאתה עדיין לא מוכן לטסט, ולכן אין ממש טעם ללחוץ על המורה ולגשת. ברגע שאתה מרגיש שאתה באמת מוכן ויכול לעבור טסט, אז תלחץ ואל תוותר. ובקשר לזה שהערות מוציאות אותך מריכוז.. זה קצת בעיייתי. זה דבר שגם לי קצת היה בהתחלה, אבל למדתי להתגבר עליו. אין בררה, גם בטסטים הטסטרים מעירים לפעמים הערות, וזה עדיין לא מחייב הכשלות בטסט. לעומת זאת, אם נלחצים מכל הערב קטנה וזה מוביל לעוד טעויות, זה כבר בהחלט יכול לגרום להכשלות בטסט... כל מה שיש לי לייעץ לך בינתיים, זה להמשיך לקחת שיעורים, ולנסות להפיק מהם כמה שאפשר. אל תתיחס להערות כאילו זה סוף העולם, אחרי הכל הן באות רק כדי לעזור לך ולגרום לך להשתפר. קיבלת הערה, בסדר, שים לב אליה, תשתדל לא לעשות את אותה הטעות פעם הבאה, ותמשיך הלאה. נגיד דוגמא אצלי, זה שעד שלב מאד מאוחר של השיעורים, נלחצתי מאד כשקרה לי משו, אם עשיתי טעות קריטית או שנכבה לי הרכב, וזה באמת פגע לי בריכוז. אבל למדתי להתגבר על זה, ובטסט שהיה לי לפני שבוע, נכבה לי האוטו פעם אחת (בטעות שמתי על הילוך 3 במקום 1 כשבאתי ליסוע), אבל מה שבאמת חשוב, זה שהראתי לטסטר שאני לא נלחצת, שאני כן יודעת מה לעשות, והמשכתי ליסוע תוך כמה שניות. וכן, עברתי תטסט הזה. שיהיה לך בהצלחה בהמשך! נגה.
 

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

לפי מה שאני מבין עשית כבר בין 60 ל-70 שיעורים. אמנם רוב האנשים לא מגיעים לכזה מס' אבל אתה לא הראשון ולא האחרון. אם אתה בעצמך מרגיש שיש שיפור אז זה אומר שאתה משתפר. אל תתרגש יותר מדי מטעויות - אתה תלמיד נהיגה ובתור אחד שכזה מותר לך לטעות! זה כל הקטע בלימוד הנהיגה - אתה לא בא כדי לנהוג, אתה בא כדי ללמוד לנהוג, ולכן טעויות זה דבר לגיטימי לגמרי. בקיצור - אל תתייאש ואם הרישיון חשוב לך פשוט תסבול עוד שיעורים עד שתגיע לטסט - תאמין לי שכולם מגיעים בשלב כזה או אחר לטסט. בהצלחה
 

pinprick

New member
כמה דברים..אולי יעזור

תיאור מצב: מעל 100 שיעורים, שנה ו9 חודשים של לימוד נהיגה, 3 מורים שונים (ו 3 סוגי רכב שונים) 7 טסטים (עברתי מתישהו..לא לדאוג). אה כן, מימנתי את הכל לבד, ואני הפסקתי לחשב כמה עלה- כנראה מעל 10,000 ש"ח. ולא, אני לא כותבת את כל זה כדי להגיד לך "תתעודד, יכול להיות יותר גרוע" - כי זה לא מעודד. א-ב-ל, אל תתייאש יש כאלה שצריכים עוד. יש כאלה שעושים 3 פעמים פסיכומטרי ועוברים טסט ראשון ויש כאלה שהפוך(סתם דוגמא) - הנקודה היא- מותר לך להיות קצת חלש במשהו. אל תהיה קשה מדי עם עצמך. דבר שני- לגבי הטעות הספציפית מהשבוע: עם המורה האחרונה שלי בסוף כל שיעור היינו מסכמות בע"פ את הדברים שצריך לשים אליהןם לב. מאז שהיא אמרה לי "תסכלתי טוב טוב לאיזה רחוב את נכנסת" באמת זכרתי להאט יותר לפני פנייה ולראות מה קורה ברחוב אליו אני נכנסת. הטעות שלך לא כ-ז-א-ת נוראית- אם היית זוכר שאתה ברחוב דו סיטרי, זה לא היה קורה. דבר שלישי- התמודדות עם טעויות והערות- זו עבודה פסיכולוגית על עצמך. והיו לי מקרים שבהם התסכול השתלט לי על הנהיגה או שהייתי בלחץ מאיזה קטע מפחיד, ופשוט עצרתי בצד. נרגעתי רגע, אפילו לא דיברתי עם המורה והמשכתי לנסוע. "בזבזתי" כמה דקות מהשיעור, אבל למעשה הצלתי את כולו. גם בטסט אגב,זה חשוב. לפעמים הטסטר יחליק טעות קטנה, כשאתה מגיב עליה נכון ובכלל, ממשיך לנהוג בסדר. גם לי בטסט שעברתי היו כיבויי מנוע ועוד הערונת שהיא זרקה לי מכיר את עיקרון ה 90-10? 10 % ממה שקורה לא תלוי בנו.90 % דוקא כן, ותלוי בעיקר באיך הגבנו למצב. הטעות שעשית- נניח שהיא 10% והיא לא תלויה בך (למרות שהיא כן אבל נוותר לך
) כל השאר תלוי בך וזה מה שיהפוך שיעור מחורבן לנייצול מקסימלי של הכסף והתקדמות ממשית!!! ועוד 3 אי דיוקים קטנים: "אני מסרב להאמין שיש נהגים שהיו במצב דומה לשלי ולא הגישו אותם אפילו לטסט"- תיארתי לך למעלה- אז תאמין, תאמין..אני ניגשתי לטסט אחרי יותר מ 60 שיעורים (אה כן, היו לי שני מורים לא משהו. אחד מהם ממש גנב )אבל זה באמת כבר מזל חרא. ). "אני לא יכול יותר לחיות במחשבה שעשיתי כ"כ הרבה שיעורים ואפילו טסט לא מגיע לי"- זה לא מבצע- "קנה 28 שיעורים קבל טסט חינם" . נכון שטסט הוא מאוד מלמד ומקדם- גם אם נכשלים, אבל לגשת לטסט אבוד מראש זה בזבוז של יותר מ500 שקל (350 טסט, 116 אגרה, 90 שקל השיעור שלפני). "בקצב הזה אני אגיע לשנה שלמה וכל זה בשביל מה - 20 דקות של טסט. כי גם אם אני אעבור זה לא אומר שאני באמת יודע לנהוג טוב, בשביל זה יש מלווה"- לא!לא!לא! אתה לא לומד בשביל הטסט, ומלוה זה לא אותו דבר! הרבה פעמים לא הבנתי למה המורה מלמדת אותי דברים שהיא אורמ לי "זה לחיים, לא לטסט" והיום? אני צמאה לכל שביב מידע ולימוד שהיא יכלה לתת לי. תסתכל על הכבישים היום! על איך כולם נוהגים!על הסטטיסטיקות! אתה באמת חושב שאתה לומד בשביל 20 דקות טסט???אתה באמת רוצה לעשות את עיקר הלימוד עם מלוה "על אמת"? (למרות שלומדים המון מהמלוה, אין ספק)---כי אם התשובה היא כן- אני מקוה לא להיפגש איתך בצומת. והסיסמא "מורה טוב- מורה לחיים" מקבלת משמעות חדשה וגדולה וחשובה כשמדובר בשיעורי נהיגה. ולגבי סיום המשפט שלך- ב 3-4 טסטים הראשונים אמרתי את זה לעצמי גם "אם אעבור, אני עדיין לא אדע לנהוג ואפחד לעלות על רכב" -אולי בגלל זה נכשלתי?לא יודעת. אני שמחה שעברתי בטסט שאני יודעת בודאות שאני נהגת לא רעה. או לפחות, יש לי עוד מה ללמוד כמובן אבל אני לא מהוה סכנה גדולה מדי לסביבה. אני יודעת שאני יודעת לנהוג. אני אולי צריכה ליטושים ו"שפשופים" ואני לא אתחיל ישר לנסוע לאילת, אבל אני יודעת. אני לא התכונתי לנזוף או להטיף- באמת רק לעזור. קח מהדברים שלי מה שתרצה. אני אולי נהגת חדשה וירוקה, אבל אני כבר שנתיים על הכביש ויש לי סיפור-לימוד-נהיגה די עצוב. למדתי מזה המון ולא רק איך לנהוג. אל תתייאש ואל תישבר. פשוט תתרכז, תעבוד על עצמך, תלמד את הקול הקטן בראש שלך להגיד מה שצריך להגיד כדי שתצליח- אה, וגם אל תקשיב לאחרים. אחי הקטן והטיפש היה ממש מלגלג לפעמים כשנכשלתי (הוא לא התחיל ללמוד) והיו מלא אנשים שאמרו לי "כל כך הרבה?לא מתאים לך!!!". וזהו. בהצלחה!!!!
 

pinprick

New member
משהו טכני: נסה לבקש מהמורה החלפה.

פשוט 20 דקות עם מורה אחר שיהיו "דמה- טסט". זה עוזר, זה מלמד אותך להתמודד עם ההתרגשות ולתת את ההכי טוב מעצמך לפחות ל 20 דקות. יש מורים שאצלהם זה מקובל, יש מורים שמתעצלים לתת (אני ממש נלחמתי על זה). נסה. זה יכול מאוד לעזור.
 
למעלה