מצב מוזר..

עִידן

New member
אה, נזכרתי עכשיו

שהייתה גם פעם שדווקא יזמתי באופן חד משמעי, אם זה כ"כ משנה.

אטיוד5

Active member
יפה

לא, אני לא צוחק. זה יפה שיזמת. יירבו כמותך. כן, זה מאוד משנה, כי ככל שתהיינה עוד בחורות שיוזמות אז נתקדם קצת יותר לעבר סימטריה ביחסים שבינו לבינה והרי זה דבר מבורך. עכשיו תערכי ספירה בינך לבין עצמך כמה פעמים את התחלת וכמה פעמים הוא התחיל. אל תגלי לי. אני יודע כמה היחס הזה בערך.

עִידן

New member
ברור שאתה יודע,

כבר אמרתי לך קודם שנאי לא נוהגת ליזום, וממש לא מפני שאני אישה. כשאני כן יוזמת, אגב, זה כשאני בטוחה שאקבל תשובה חיובית ובטוחה שאני באמת מעוניינת.

אטיוד5

Active member
את חושבת ...

שגברים יוזמים רק כאשר הם בטוחים בתשובה חיובית? את חושבת ש*רובם* יוזמים רק במצב הזה? את חושבת ש*מיעוט קטנטנן* מהם יוזמים במצב הזה? מעניין לי באמת - מה את חושבת? ישר אגיד לך מה אני חושב - שכולם עד אחד יוזמים ללא ידיעה מינימלית מה היא תגיד. וגם אחרי שהיא אומרת, זה לא סוף פסוק. בין אם אמרה כן או לא - תמיד היא יכולה לשנות דעתה (וכמובן שמותר לה). על הקאפריזיות הנשית כבר כתבתי כאן.

יש לי הפתעה בשבילך ../images/Emo20.gif

אני לא יוזם במצב של חוסר ידיעה גמור. אני יוזם רק כשאני קולט איתותי חיבה כלפיי (אם אני מעוניין, כמובן). נכון, זו לא ידיעה טוטאלית, אבל זה גם לא "ללא ידיעה מינימלית".

אטיוד5

Active member
הכל קביל ומקובל ...

רק שימי לב למשפט המפתח שלך : "לא נמנעתי מליזום כי אני אישה". ברור לי לגמרי שלא אמרת לעצמך : "היי עידן, שימעי, את אישה ובתור אישה את לא אמורה ליזום". אבל גם ברור לי לגמרי שבאופן טיבעי, ומתוקף היותך אשה לא יזמת הרבה. או מפני שלא הרגשת צורך ליזום, או בגלל שפחדת, או בגלל שלא התעורר צורך או מאלף סיבות נוספות. ואני לא בא בטענות, חו"ח. אבל שימי לב שאינך יוצאת דופן בעניין הזה. אם תסתכלי על כל ההתחלות מסביבך תגלי שברובן הן היו ביוזמת הגבר. זאת דרכו של עולם. עצוב אולי, אבל ככה זה (לפחות עד כה, לאורך אלפי שנות הסטוריה מתועדת).

shellyland

New member
איך זה שאתה לא מבין

שהמשחק הזה של "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת" הוא בדיוק מה שמקבע את זה שנשים לא יוזמות? ברגע שתתחילו לקבל את ה"לא" כלא, לא תהיה לנו ברירה ונאלץ ליזום. אתם לא מבינים שכולם ירויחו מזה?

צימעס

New member
מי, מי ימנע מהתרנגולת להטיל

ומהאפרוח לבקוע? האם הגברים שיקבלו לא כ"לא", או הנשים שיאמרו "כן" גם כשהן לא נשאלות?

אטיוד5

Active member
לא יודע איך, אבל עובדה שאינני מבין

אני מבקש שתסבירי לי איך המשחק הזה מקבע חוסר יוזמה מצד נשים. אשמח לשמוע טיעונים לוגיים בעניין הזה. הנה שמעת עדות ממקור ראשון מהמקלדת של עידן שדווקא לא חשודה באנטי-פמיניזם - היא אמרה "לא" ואח"כ שינתה דעתה. כמובן שמותר לה לשנות את דעתה. אבל תארי לך שהגבר ההוא היה פשוט, לפי הצעתך, מקבל את ה"לא", מסיק מסקנה מיידית ומתקפל. לא חראם?

צימעס

New member
הי, אבל זה בכל תחום בחיים

מבקשים, ומקבלים תשובה חיובית או שלילית. ויש שאחרי איזה זמן, משתנות דעות. איך המקרה הזה מוכיח שעידן התכונה ל"אולי"?

אטיוד5

Active member
שוב ...

לא אומר שהתכוונה ל"לא". כשאמרה את ה"לא" סביר מאוד להניח שאכן לא רצתה. ורק אח"כ התרצתה. כל מה שאני אומר הוא שאין לקחת "לא" כעובדה מוגמרת. נכון, כך בכל תחום בחיים. רק מה, זה נפוץ מאוד ביחסי בינו לבינה. לא סתם נכתב השיר ההוא שהס מהזכיר את שמו. ולא סתם הוא מוקצה משידורי הרדיו. יש דברים בגו. מעבר לזה, שלא כמו עידן שתמיד-תמיד אומרת מה שהיא מתכוונת אליו, ושבדיוק-בדיוק יודעת מה היא רוצה כל הזמן, יש גם את אלו שעושות מזה משחק. משחקות אותה קשה להשגה. מסיבות שונות. למשל, משום שתקעו להן בראש ש"כן" מיידי הוא זול. או שהן בוחנות נחישות (ההסברים הביולוגיים ידועים). או משחקות לשם הכיף של משחק הפלירטוט. או גרוע מזה, נהנות מטיזינג. מה, חסרות סיבות להגיד לא ולהתכוון לאולי? "שיתאמץ, מה יש?" - משפט מוכר לך?

ביישנות

עתה עומד לפני חומת ביישנות וכדאי לפורר אותה לאט לאט (או מהר). הצעד הראשון שעשית זה לספר את זה כאן בפורום. הצעד השני זה לשתף בזה מישהו ממכריך: אח, אחות, חבר, בת שלומדת איתך. כמה שזה יהיה יותר מפחיד לשתף - כך תשבור חתיכה יותר גדולה מחומת הביישנות. והם גם יוכלו לעזור לך הלאה.

shellyland

New member
הזולל צודק. ../images/Emo45.gif

זו באמת חומה שיש לפורר אותה באיטיות. בקטן. צעד-צעד. נסה לעשות איזשהו צעד ראשון פיצפון ואז בוא לספר לנו איך היה ומה הרגשת. יחד ניקח את זה משם.

תוכל לספר משהו על קשריך עם בנים?../images/Emo20.gif

מה בדיוק עובד לך עם בנים שלא עובד עם בנות ?

למעלה