מצב מדרדר

IZACKONE

New member
מצב מדרדר

שלום לכולם,
אחרי תקופה ארוכה וטובה.
לצערי אני חווה תקופה קשה עקב ה OCD שהתחזק מאד עקב גורמים חיצוניים( משפחה, עבודה, סביבה חברתית ובריאות אישית).

1.אני הייתי שמח לשמוע ממכם אם מישהו חווה כאבי ראש מאד חזקים בזמן התקפות( כמו צבט שלוחצת על צידי הראש) וכיצד הוא מתמודד איתם

2. האם מישהו היה תקופה ארוכה ללא טיפול תרופתי וחזר אליו למימון נמוך

3. השאלה האחרונה שאני כל הזמן שואל את עצמי האם ניתן לשלב אורך חיים עם הרבה לחצים או שיש להתאים את אורך החיים למחלה

תודה רבה לעונים

Gameboy4

New member
כאבי ראש ועוד

אהלן
אם הכאבי ראש קורים רק בזמן לחץ/חרדה/אובססיות הרי שזה ממקור נפשי, וזה דבר מוכר. אם זה קורה גם בזמנים אחרים- אז כדאי לעבור בדיקת רופא כללי ובדיקות דם ובדיקות גופניות אחרות.

2.לגבי טיפול תרופתי- כשמפסיקים את הטיפול התרופתי, המוח למעשה חוזר למצב הקודם, וזה אומר שאם הטיפול התרופתי עזר לך (לא לכולם הוא עוזר), אז האוסידי יתגבר, בייחוד במצבים מלחיצים בחיים. גם אם תיקח טיפול תרופתי האוסידי יחמיר בזמן מצבי לחץ אבל פחות מאשר אם אתה בלי טיפול תרופתי (בהנחה שהטיפול תרופתי אכן עזר לך במידה כזאת או אחרת), אבל אם אתה גם בלי טיפול תרופתי ותהיה במצב לחץ- אז האוסידי יחמיר כפליים. לכן, כדי להגביר את הסיכויים שהאוסידי יפריע לך כמה שפחות בחיים- במידה והטיפול התרופתי עוזר לך אז מומלץ להמשיך בטיפול תרופתי בתרופה מסוג SSRI במינון גבוה באופן קבוע (ואם צריך אז גם שילוב תרופות), ולא לנסות להוריד במינון.

Gameboy4

New member
בקיצור להמשיך עם טיפול תרופתי קבוע

בקיצור מומלץ להמשיך בטיפול תרופתי קבוע, במינון גבוה של תרופה מסוג SSRI ואם צריך אז לקחת שילוב של תרופות (כי לאוסידי נותנים מינון גבוה של SSRI ולפעמים מוסיפים תרופה נוספת לחיזוק) ולא להוריד במינון.
לגבי עמידה בלחצים זה כבר עניין אינדוידואלי. לדעתי אורח חיים עם הרבה לחצים הוא לא בריא לאף אחד, וכדאי להתאים את רמת ועומס המטלות בעבודה ובחיים לרמה ועומס כאלו שתוכל לעמוד בהם, כי אם אתה לוקח על עצמך רמת עומס ומטלות שגדולה מיכולתך לעמוד בהם- אתה תהיה בחרדה ומתח גבוהים. בכל מקרה, לדעתי לא כדאי להימנע לחלוטין מאתגרים ומטלות בחיים ולהמשיך במקביל בטיפול תרופתי והתנהגותי. כמו כן שינה מספקת (8 שעות שינה טובה בלילה) פעילות גופנית קבועה 3 פעמים בשבוע ומעלה, פעילות פנאי, לא לעבוד יותר מדי שעות, ופעילות חברתית יכולים לעזור

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

1. כן אני חוויתי כאבים זה בדרך כלל נובע מלחץ ואובר מחשבות שמכבידות על המוח ויוצרות כאב. אם הכאבים באים בלי שום קשר באמת כמו שגמבוי רשם כדאי ללכת לרופא.

2. אני הייתי תקופה ארוכה ללא כדור, וזה עשה לא טוב.
אבל, חזרתי לכדור מינון נמוך יותר והאוסידי שלי ברמה נמוכה מאוד. הכל עיניין של עבודה עצמית בכל דרך שעוזרת לך נגד האוסידי, בין אם זה סיביטי, או ספורט או כל דבר.

3.אני תמיד מייעצת, חיה את החיים איך שאתה רוצה. יש כאלו שאוהבים להיות מוקפים בלחץ ומתפקדים נהדר איתו בלי קשר אם יש או אין אוסידי. אני הפסקתי לעשות חשבון, וברגע שהאוסידי מגביל במשהו או גורם לי לעשות ככה וככה אני פשוט עושה. בלי לחשבן לאנשים. תתאים את עצמך לאורך החיים שאתה רוצה ויעשה לך הכי טוב, ואז תראה שהאוסידי כבר לא מהווה אישיו.

IZACKONE

New member
תודה רבה על העזרה

תודה על העזרה מאד מעריך את התשובות בהחלט שוקל לחזור לתרופות אבדוק זאת מול איש מקצוע. אני מאד שמח שיש את הפורום הזה.

לגבי השאלה האחרונה

אני חושבת שלא צריך לוותר לעצמנו, או לחיות אורח חיים אחר ממה שהיינו רוצים בגלל ההפרעה. אני לא חושבת שכדאי להרים ידיים להפרעה הזו ולוותר על דברים גדולים. לדוגמה.. אם אתה רוצה לטוס תטוס!! אני חושבת שיותר נורא להפסיד דברים מאשר לעשות אותם ובדיעבד להתחרט. יש המון מפורסמים שמתמודדים עם אוסידי כזה או אחר. תחפש בגוגל, מצטערת פשוט מקש ההדבק לא עובד. אבל ביניהן קייטי פרי, דיוויד בקהאם, ביל גייטס ועוד המון אחרים וטובים. זו רק דעתי. אז יש דברים שאולי כדאי לוותר עליהם והכוונה לדברים קטנים. אבל בגדול עדיף לדעתי להתמודד.
ורק תיקון קטן.. הפרעה, לא מחלה.

IZACKONE

New member
תודה

מתנצל אם פגעתי במישהו שכתבתי מחלה הדברים נכתבו באופן אמוציונלי.

אני בהחלט מכיר בזה כהפרעה, מעניין על המפורסמים לא ידעתי.

לילה טוב לכולם:)

לא פגעת

בשביל כולנו תקנתי את זה.
הפרעה זה פחות ממחלה.
כשזה מחלה אנחנו עושים מזה בעל יותר חשיבות..
לילה טוב ☺

Niv s

New member
גם לנינט יש OCD

alice1803

New member
מקווה שהבנתי למה התכוונת בשאלה 3

היי לך,
קודם כל,
1. יש לי כאבי ראש שלוחצים לי על הראש כמו צבת, כמו שאתה מתאר, וזה אכן קורה לי כשאני בלחץ או שהתרגשתי/התעצבנתי ממשהו, מעבר למידה.
2. הפעם היחידה שהפסקתי את הכדורים על דעת עצמי, וזה היה רעיון גרוע, כי לא הורדתי את המינון לפני שהפסקתי, והרגשתי גרוע, אז חזרתי לקחת את הכדורים, אחרי כמעט 3 שבועות. אבל לא הורדתי את המינון.
3. וזו השאלה הכי חשובה, כי הגעתי למסקנה שאין ברירה, וחייבים לשלב את אורח חיינו, בהתאם למחלה/הפרעה שממנה אנחנו סובלים.
&nbsp
אני חושבת, שעדיף לא להעמיס על הנפש ועל הרגש יותר מידי, כי גם ככה אנחנו כל הזמן בסטרס, אז למה לחפש לעצמינו עוד לחץ.
&nbsp
לדעתי, אנחנו חייבים להתאים לחיים שלנו, רק מה שהנפש מסוגלת להכיל, ולא מעבר, כי לאורך זמן, זה פוגע, ועושה נזק לנפש.
ואני מתכוונת גם לסוג עבודה שאנחנו בוחרים, שלפעמים לא מתאימה לנו, ולאורח החיים שלנו, ואנחנו מתעקשים להמשיך, למרות שמשהו מבפנים צועק לנו די, מספיק.
&nbsp
וזה לא משנה אם זה בגלל המחלה/הפרעה או משהו אחר, רצוי לחיות ללא לחצים בחיים.

למעלה