מצב מביך

יוסי2302

New member
מצב מביך

עכשיו חזרתי מאיזה טיול לילי באיזה מקום לבד . ובקיצער עצרו אותי כמה חבר'ה חילונייים נחמדים בחורים צעירים ספרדים , התחילו לשאול אותי שאלות, כגון ,אחד מניח תפילין בשעה 12 בצהריים האם זה טוב , אז עניתי לו שכן , כל היום עד השקיעה כשר להניח תפילין , וכ''כ הרגשתי שרציתי לעוף משם , כי אני מניח תפילין לפעמים כמה דקות לפני צאה''כ של ר''ת , והוא שואל אותי על 12 , אח''ז הוא מתחיל לספר לי שהוא הולך לאיזה רב שקורא לו הכל על כף היד , ושואל אותי מה הרב התכוון שאמר לי כך ומה כשאמר לי כך , ואני פשוט לא ידעתי מה לעשות , הוא בטוח שאני כזה דוס שלומד ומתפלל ושומר מצוות , ובאמת אני .... אז מה עושים איתו , אח''ז מספר סיפורים על ניסים וגילגולים מספר בהתרגשות וכ''כ מאמין לכל מה ששמע ב100% , ואנחנו שגדלנו מהעריסה חרדים מפקפקים בהרבה דברים . אז פשוט אחרי שעה בערך הצלחתי להגיד להם לילה טוב ועפתי . קרה לכם פעם דבר כזה?... , מה אתם חושבים ע''ז .??

סתם בשביל העשרת הידע

בנאדם ששכח להניח תפילין ביום מניח תפילין בלילה ללא ברכה.ילקוט יוסף.

כן לי קרה

רק שאני בשונה מימך לא ממש מבינה מה מביך במצב הזה? כשחילונים שואלים אותי שאלות, אני אומרת להם: צ'מעו אני לא בקטע לענות לכם, משום שאני חרדית לא כי אני מבינה שזו הדרך הנכונה אלא כי כך נולדתי, ואני חוקרת את הענין כרגע, וכמו שאתה נראה חילוני אבל אתה מאמין בלב, אז אני נראית חרדית אבל אני לא מאמינה בלב. ואני חושבת על זה: שצריך להגביר את המודעות במגזר החילוני על אנשים שחיים כמונו. ובנוגע לרב שקורא הכל בכף היד, ובאבות למינהם, וצדיקים נסתרים שיודעים מראש מה יהיה, וכל הבבלטים האלה: סורי, מעולם לא התחברתי לבולשיט הזה.

סוג ב

New member
האמת שכן

גם לי זה קרה אבל במצב הפוך, שאני שואלת שאלות לאיזה דוס ומישהו ליד אמר לי, 'מי אמר לך שהוא יודע, זה רק לבוש'.. אבל לפחות אני יודעת שהתופעה קיימת. לדעתי, היית צריך להגיד להם, שלא כל מי שנירא כמו דוס, הוא באמת דוס.. אל תסתכל בקנקן..

יוסי2302

New member
הסבר

אם הייתי אומר להם שאין תוכי כברי , אז היה בזה חילול ה' גדול , כי הם לרגע לא חשבו ע''ז שאני כזה ... הוא דיבר על מוזיקה חרדית ואני לא הכרתי . מזה היה בא לי להגיד לו שמע בא נדבר על זמרות מענינות , על בנות ו... תפסיק לדבר איתי על רבנים ומקובלים .

למעלה