מצב העיר שדרות

GreatGTM

New member
מצב העיר שדרות

וכן שאר יישובי עוטף עזה הסובלים מאותה הבעייה. מה דעתכם על מה שגאידמק עשה? אולי הוא מנסה להרוויח קצת תומכים כי מתנהלת נגדו חקירה אבל הבה נעזוב לשנייה את מאבקו של גאידמק על שמו הטוב, האם הממשלה עושה מספיק למען תושבי עוטף עזה? הרי היו לה 6 שנים למגן את מבני הציבור במקום, לא? הבה נתמקד שנייה בענייני פנים ונרד מהויכוח האם יש עם מי לעשות שלום ואילו שטחים צריך להחזיק במשטר צבאי. זה לא שהממשלה לא מסוגלת לעשות דבר, הרי תסתכלו שנייה צפונה, אל קריית שמונה, לכל רחוב יש מקלט, לא כך בשדרות. אולמרט הורה היום בערב למגן את גני הילדים גם כן אבל עוד לא נקבעו לוחות זמנים, יש אומרים התכוון שלא הוקצו כספים, כלומר: תשכחו מזה, מס שפתיים ותו לא. מאז תחילת השנה נורו 900 רקטות מרצועת עזה (http://yeshanews.com), זה לא יותר מדי? לפי צה"ל (http://www1.idf.il/dover/site/mainpage.asp?sl=HE&id=7&docid=58089.HE) מאז 2001 נורו 4561 רקטות ופצמ"רים לכיוון ישראל. זה היה אמור להדליק איזו נורה אדומה איפשהו, אתם לא חושבים? היום ארגוני הטרור עושים כבשלהם ביישובי עוטף עזה. אם זה ימשיך ככה נאלץ, עם כל הרצון הטוב, כדאי להורות לתושבים למצוא לעצמם מקום אחר לחיות בו כי יש גבול לכמה אנשים מסוגלים לסבול. נכון שצריך להראות שאנחנו חזקים וכו' אבל לפי המצב בנוכחי עדיף לתת לתושבים לנטוש כל עוד יש איזשהו רכוש שאפשר למכור, הרי ראינו כמה טובה הממשלה שלנו בלשכוח פליטים. לממשלה אין כסף, היא לא יכולה לדאוג לאזרחי שדרות, בגלל האיום האירני, הסורי וזה של חיזבאללה אני בספק אם נראה בזמן הקרוב את צה"ל עושה משהו (צריך לשמור את המחסנים לשעת מלחמה מלאים, לא? אם לא פתחו אותם במלחמה האחרונה למה לפתוח אותם עכשיו?) אז הבה נשכח מפעולה צבאית. אז נשה שלום? כן למה לא? עכשיו אנחנו ביופי של עמדת מוצא ממנה אפשר לסחוט מאיתנו חצי מדינה תמורת חצי שנה שקט, אין לצה"ל שום הרתעה שהיא. נוותר גם על זה, אנחנו נעמוד בהסכם, הם לא (למה? מה נעשה להם אם לא?). נראה לי שהממשלה שלנו נכשלה בטיפול בבעיה הביטחונית (וגם בעוד כמה בעיות אחרות), אולי כדאי שנחליף אותה ונמצא לנו ממשלה שיכולה להתמודד עם כל זה או לפחות להראות התקדמות כלשהי באחד התחומים. אז מה עניין גאידמק? הוא חשף את העובדה שהממשלה לא מסוגלת לעשות כלום...

GreatGTM

New member
הבהרה

נתוני צה"ל נוגעים ל-2000 עד 2005 . כך שאם נסכם את זה ואת של יש"ע נקבל שמאז 2000 ועד ה-1.11 נורו 5461 רקטות.

הממשלה דווקא מסוגלת

כנראה זה פשוט לא הכי מעניין אותם. וגם יתר המדינה לא כל כך עושה משהו מלבד להגיד כמה המצב בשדרות בקנטים.

amiad21

New member
הממשלה מסוגלת...

אבל היא פשוט לא רוצה לעשות כלום... הסיבות הן: 1. כי זה פשוט לא מעניין אף אחד. 2. כי תושבי שדרות לא גורמים לכך שזה יעניין אף אחד. אני יודע שאם זה היה תלוי בי - הייתי מייעץ לתושבי שדרות לעזוב את הבתים וללכת לחסום את הכניסה לכנסת לכל חברי הכנסת. ללכת ולהתעמת שם עם כל אחד כולל כוחות המשטרה (למשטרה אין באמת אלפי תאי מעצר - במיוחד לא לשים שם אנשים שמחים על זה שאין להם שום מידת ביטחון מינימאלית, מה גם שתאי מעצר הרבה יותר בטוחים מהבית שלהם בשדרות) ולהגיד שעד שצה"ל לא יפעיל את כל הכוח שלו (להזכירכם - קצינים בצה"ל אמרו שבלבנון צה"ל לא הפעיל אפילו 10% מהיכולות הצבאיות שלו - אז רק תדמיינו למה אני מתכוון כשאני אומר את כל הכוח שלו) במטרה לעצור את ירי הקסמים. כבר הוכח מספיק פעמים שדרך השלום מובילה אך ורק לעוד הרוגים יהודים... דרך המלחמה מעולם לא נוסתה מול הפלשטינאים (ואגב, בכל מקם אחר שהיא נוסתה - יש לנו היום שקט יחסי). היום הפלשטינאים חושבים ומאמינים שככל שימשיכו פיגועי הטרור - הם ישיגו יותר. אם הם יבינו שעל כל קסם שמגיע לשטח מדינת ישראל יהרגו אצלם 1000 אנשים ועל כל פיגוע טרור יהרגו 10000 - הם יפחדו מאיתנו ורק אז ירצו לשבת איתנו למשא ומתן אמיתי. כבר הוכח בהמון מקרים שהפלשטינאים מוכנים לשבת להסכמי שלום רק מעמדת נחיתות (כל עוד הם לא ירגישו בעמדת נחיתות - הם לא ישבו איתנו). צה"ל חייב לשנות את מערך הכוחות. לגרום להם להרגיש בנחיתות וכמה שיותר מהר. לצערי המשמעות של זה היא הרבה דם בצד שלהם. בינתיים - כל פעולה אחרת הוכחה כלא יעילה. הגיע הזמן לשנות את שיטת החשיבה שלנו... הגיע הזמן להגיד לצה"ל שאם הוא לא מסוגל להגן עלינו - אין לו זכות קיום. אם הרמטכ"ל טוען שאין לו פיתרון למצב בשדרות שיקום ויילך ויתן את המושכות למישהו אחר שטוען שיש לו פיתרון.

GreatGTM

New member
תגובה

בטח שזה מעניין אנשים. מה עם זכותם של תושבי שדרות לביטחון? לפני שדואגים לאלה של הפלשתינים דואגים לאלה של אזרחינו. ל-2: כן, אבל תזכור שאפילו לנכים זה לא עזר... חברי הכנסת עסוקים במס שפתיים ובהחזקת הכיסא. רק קצת על הצבא: מי שמחזיק את צה"ל זה הממשלה. הרמטכ"ל צודק בכך שהוא אומר שאין לו פיתרון למצב הנוכחי בהתבסס על הפקודות וההיתרים שניתנו לו מלמעלה. בעניין לבנון: עד כמה שאני הבנתי, הסיבה היחידה שאיכשהו יצאנו משם עם "ניצחון" היא המפקדים והחיילים בשטח. לפיקוד לא היה מושג מה הולך בשטח. לפי עדויות המילואימניקים לא ניתנו אישורים לפתוח מחסנים לשעת מלחמה, הוה אומר: השתמשו בציוד של הבט"ש, זה שמספיק לחיילי הסדיר ונניח לעוד 5000, השאר היה ציוד מיושן או ציוד על חשבון המילואימניקים. כמוכן הפיקוד התעלם מההוראות ללחימה בשטח הררי או מכל הוראות אחרות כמעט [הכניסו חיילים לשטח בלי לוודא שאין מארב על הציר, מנחיתים חיילים ממסוקים על גבעה כשהירח מאיר ורואים טוב (מסוק אחד קיבל טיל), מכניסים חיילים לבתים מועדים לירי], מודיעים לחיילים בשטח שלפני חמש דקות חיזבאללה ירה עליהם טיל ומה לא. כל טעות שאפשר היה לעשות נעשתה. בכל מקרה, אולי היכולת שנראתה בלבנון היא 10% ממה שצה"ל יכול לעשות אבל אם הבלאגן הזה יקרה שוב לא נראה אותה.

אם יורשה לי להמליץ על דבר אחד

לקחת בערבון מוגבל כל מה שהעיתונות מאכילה את הציבור, אני לא אומר שהכל שקרים, אבל יש בתיאורים שלהם הרבה הגזמות אותו דבר גם לגבי אני המילואים, למרות הכל(ויש הרבה זכויות למילואים) יש לי תחושה ש...חלק מהם(שימו לב, חלק) מפריזים יותר מידי בתאורי המחדלים שהיו בשטח, ככה אני מרגיש לפחות

Continuum

New member
מה הנקודה שלך?

אז יש "הרבה הגזמות". האם זה משנה את העובדה שהם צודקים חלקית? או את הדרך שעלינו לפעול בה?

ידידי היקר

ה"נקודה" כאן היא שאנשים מתבססים על עדויות העיתונות שהן לא מדויקות, וגורמות להצגת מציאות מגמתית, מה שמוביל בתורו להסקת מסקנות מעוותת של הציבור והרי אם הם צודקים "חלקית", אז כנראה שהם גם טועים חלקית, לגבי הדרך, לא יודע, אני חושב שאנחנו צריכים להכיר את העובדות לאשורן ולפני שאנחנו מתחילים ללכת, לאן שזה לא יהיה

Continuum

New member
אוקיי..

ואיך לדעתך אנשים צריכים לקבוע בבירור מהן "העובדות לאשורן" אם אף מקור מידע אינו אמין מספיק בעיניך?

אני חושב

שיש להמתין לתוצאות התחקירים הצבאיים לפני שכל מיני מומחים מטעם מגיעים למסקנות מרחיקות לכת, אתה אני מבין, תומך בהסקת מסקנות על פי ידיעות אחרונות מעריב וערוץ 10, כנראה שאנחנו לא כל כך דומים למרות הכל

Continuum

New member
חחחח

תוצאות התחקירים הצבאיים. כן, שמתפרסמות כל שני וחמישי. התחקירים הצבאיים עשויים להסתיים גם בעוד 3 שנים, וחלקם בוודאי ימשכו עוד תקופה ארוכה מזאת. חלקם אף עלולים לא להיות פתוחים לציבור הרחב. האם אתה מציע שנחכה עד אז, רק בשביל זה? האם אתה באמת חושב שתחקיר צבאי הוא-הוא האמת המוחלטת והאמינה? למה? "אתה אני מבין, תומך בהסקת מסקנות על פי ידיעות אחרונות מעריב וערוץ 10, כנראה שאנחנו לא כל כך דומים למרות הכל" שמע אני יודע שהקטע של הטלפתיה תופס חזק בארץ אבל בכל זאת.. תשתדל לא לנסות לחדור למחשבותי, הא?

אם אין לך חברים מח"טים

ואתה לא מוכן לחכות לתוצאות התחקירים הצבאיים, כנראה שאתה מסתמך על העיתונות, לא? אם לא, מעניין אותי על איזה מידע אתה מסתמך שהוא לא עיתונאי ולא צבאי לגבי תחקירים צבאיים, ידוע לכל מי שמעט תבונה בראשו(אך ייתכן כמובן שזה לא המקרה כאן) שלתחקיר(או חקירה, שיכולה במקרה גם להיות תחת וועדה כלשהי) צבאי יש יותר מידע מאשר לערוץ 2 שאתה כל כך אוהב להתלות בו לגבי מועד פרסומם המאוחר כביכול של התחקירים, אני חושב שמספר תחקירים כבר פורסמו והשאר קרובים למדי כדי סיום, ככה שלחששותיך אין בסיס

amiad21

New member
אני לא מבין מה יש לחקור?

הרי המלחמה הייתה כישלון. המטרות שלגביהן יצאנו למלחמה לא הושגו... הסיבות מאוד ברורות... כל מי שנמצא היום בתוך המערכת הצבאית רואה בקלות עד כמה היא לא יעילה, לא מתפתחת בכיוונים שהיא צריכה להתפתח אליהם, נשארת מאחור טכנולוגית, ממשיכה לפתח 50 מערכות ל-50 גופים שונים כשכל המערכות עושות את אותו הדבר... אחרי שנתיים מי שפיתח את המערכת משתחרר - אז אין למערכת תמיכה ובגלל זה אחרי שנה גם מפסיקים לעבוד איתה... מערכת הסינון של כל חייל עובדת בשיטת ה"יד רוחצת יד". כל אחד דואג לחבר שלו ובתמורה החבר שלו דואג לו... יושבים למעלה אנשים שלא רק חושבים בצורה מיושנת אלא גם לא מבינים את מהות התפקיד שלהם וע"י כך מחסלים את המוטיבציה של האנשים שמעוניינים לתרום. בקיצור, צה"ל כבר שנים חולה מהשורש... הכל בשם החיסכון - שום דבר לא בשם היעילות... אפשר לחסוך היום 1000 שקל? ברור שנחסוך היום! אז מה אם בעוד 3-4 שנים נצטרך לשלם על החיסכון פי 100? הרי אני כבר לא אהיה פה. אני עובר תפקיד עד אז... שהמחליף שלי יתמודד עם זה... העיקר שאני יכול להגיד שחסכתי 1000 שקל! זו החשיבה הצבאית, וככה גם הצבא היה נראה במלחמה! לא צריך חברים מח"טים כדי להבין שאם מח"ט / מגד שולח את החיילים שלו להילחם ולא מצליח לארגן להם מיים לשתות במהלך הלחימה - הוא צריך לעוף מהתפקיד! צה"ל נכשל במלחמה האחרונה ואף אחד לא מספיק גבר בשביל לקום ולקחת אחריות! כל אחד מטיל את האחריות על קצינים אחרים... אלופים שאיבדו את האמון במפקד שלהם... בשביל לדעת את הדברים האלה לא צריך ערוץ 2, לא ערוץ 10 וגם לא עיתון... מספיק פשוט לפקוח את העיניים ולהסתכל מסביב...

אתה אומר הרבה דברים

שלא ברור לי שהם מתקשרים לנושא, אין ספק שההתנהלות הצה"לית הפנימית איננה מושלמת, כמו בכל ארגון בעולם, אבל אני לא חושב שהיה אזשהו "כשלון" טוטאלי בתחום כלשהו, לצה"ל עצמו לא הוגדרו יעדים ברורים, ככה שהוא בעצמו לא יכל לבצע משהו שאינו מבין, אין ספק שגם בתוך המערכת הפנימית של הצבא היו דברים שגויים, אבל אל תשכח שהצבא ניהל את המבצע תחת התערבות ופיקוח מלא של הממשלה, שזה דבר מאוד מוזר למה שנקרא "מלחמה"(מה שלא היה פה) לענייני המים האספקה וכל הרעש שעושים מסביב, אני מצטער להגיד את זה, אבל זה שחטיבת אלכסנדרוני לא קיבלו אספקה יום או יומיים(ואני לא חושב שמישהו נהרג בגלל זה), זה לא מה שגרם לכישלון בלחימה, זה שגולני יצאו עם קסדות בצבע ירוק במקום בצבע בז', וזה שפרצו לבינת ג'ביל מצפון ולא מדרום, גם זה לא נראה כמה שגם לכישלון בלחימה, הבעיה הייתה שהממשלה לא ידעה בעצם מה היא רוצה מעצמה ולכן גם הצבא לא ידע מה הוא רוצה מעצמו, ולכן אף אחד לא הבין, אם כובשים את ביירות או מסתפקים במרון אל ג'יסי או אני לא יודע מה. אל תשכח מה הייתה ההתחלה, כמה חבר'ה מיחידות מיוחדות שנכנסו לאיזה כפר שכוח אל, כמה לוחמים זה? 20 40 200? אתה מבין, ביום הראשון ללחימה, מישהו למעלה שם חשב שהסיפור ייגמר עם כמה יריות, אחרי שבוע הכניסו לשם את כל הצבא הסדיר, ושבוע אחרי זה הכניסו לשם פתאום את המילואים ושבוע אחרי זה מחליטים לכבוש את הליטני, אז בחייאת, אני לא מבין גדול בענייני מלחמות, אבל עוד לא שמעתי על "מלחמה" שבא לקח שבוע לגולני ולצנחנים להכנס ללחימה, ושבועיים וחצי לגייס מילואים, סך הכל מבצע מוגבל שיצא תחת מנהיגות חסרת יציבות, והפך לאיזושהו כדור שלג מתגלגל שיצא מפרופורציות, כי ככה לא יוצאים למלחמה {אני בטוח שגם לשבתוך הצבא היו הרבה מחדלים, ויש מסקנות שצריך להסיק, ואני לא מתעלם או עוצם עיניים חלילה מכל מה שהיה שם, אבל לומר שבגלל פערים כאלו ואחרים נכשל המבצע, הרי זו הונאה עצמית והתעלמות מהמציאות}

amiad21

New member
אז ככה...

המלחמה התחילה עם כמה אנשים בכפר שכוח אל בגלל שהרמטכ"ל שלנו הביא תפיסה שאת המלחמה הזאת ניתן לנצח מהאוויר... אם התפיסה הזאת לא הייתה קיימת - יש סיכוי דיי רציני שכבר מהיום הראשון היינו נכנסים עם כוח מאוד גדול לתוך לבנון ואולי אפילו מצליחים להחזיר חלק מהחטופים בחיים. אני יכול להגיד לך שאם אני הייתי הרמטכ"ל הייתי פשוט אומר שכל עוד לא יוחזו החיילים החטופים - אנחנו הולכים להפגיז בכל שעה 20 בניינים במרכז לבנון. אחרי שבוע - להפגיז בכל שעה בניין תשתית אחר (כולל מיים וחשמל). הרי הסיבה היחידה שהמלחמה הזאת נגמרה היא הלחץ שעלה מתוך לבנון כלפי מעלה... אם רמת הלחיצה של צה"ל הייתה גדולה מההתחלה - המלחמה הזאת הייתה נגמרת הרבה יותר מהר עם הרבה פחות הרוגים אצלנו (ובאמת שלא ממש איכפת לי אם בצד שלהם היו יותר הרוגים) ואולי אפילו החיילים החטופים היו כבר איתנו... את זה לא צריך לחקור. הרמטכ"ל הביא תפיסה שגוייה של מחלמה. הוא צריך להודות בטעות, להודות בכל שהוא לא מבין באמת איך כוח יבשתי פועל (ולצערינו גם שאר המפקדים שלא מצליחים לגרום לכך שלחיילים שלהם תהיה אספקה סדירה של מיים ואוכל) ופשוט לקום וללכת כדי שאנשים שמבינים מה הם אמורים לעשות יבואו ויעשו את העבודה שלהם.

אם הרמטכ"ל האמין בפעילות אווירית

בלבד, למה הוא שלח לאותו כפר את הקומנדו, האם רק בכפר הזה הייתה הבעיה, או שאולי צה"ל לא ידע שיש מחבלים בעוד כפרים והרחק מהגבול (שזו בעיה של המודיעין ולא של האוויר) אתה מציג כאן משהו שלא היה, צה"ל היה מסוגל להכריע את החיזבאללה, שגם כך בפעולות מאוד מהוססות כמעט ונשבר, פשוט לא היה אישור ממשלתי לכך, הממשלה היא זו שהחליטה על ההפצצות, ועל הקומנדו במרון א-ראס, ועל הכנסת הסדיר ללחימה ועל גיוס המילואים, אני חושב שאין תפקיד הממשלה להחליט או תוקפים מימין או משמאל, ואתה וודאי תסכים איתי, פשוט הממשלה לא ידעה מה היא רוצה מעצמה, וזה מה שהשפיע על צה"ל, אני לא חושב שהממשלה אמרה לרמטכ"ל "תחסל את החיזבאללה" וחלוץ אמר "בוא נשלח עשרים חבר'ה לתיזיאמק והחיזבאללה יכנעו", פשוט כל המבצע תוכנן כפעולת ראווה מלכתחילה שהתגלגל שלכדי מאמץ להשיג הסדר מדיני שיהיה מקובל על ישראל ולהגיד שהרמטכ"ל "לא מבין בענייני היבשה" גם אם זה היה נכון, הרי זוהי שטות לתלות בכך את כישלון המבצע, חלוץ ניהל לבדו את המבצע, האם גם אלוף הפיקוד היא איש חיל האוויר שאיננו מבין, האם מפקדי האוגדות הם "לא מבינים", האם סגן הרמטכ"ל ה"גולנצ'יק" גם הוא לא מבין בענייני זחילה ויבשה? אני לא חושב, המסקנה שלך היא שאף אחד מהם לא מבין, אז אני שואל אותך, מי כן מבין? (וכאן יש לנו שתי אפשרויות, או שצה"ל הוא הצבא הגרוע ביותר בעולם מבחינת פיקוד, או שיש המבצע לא נוהל עצמאית על ידי צה"ל)

amiad21

New member
קודם כל...

צהל הוא באמת אחד הצבאות הגרועים בעולם מבחינת פיקוד... הוא אולי לא היה כזה בעבר, אבל הוא ללא ספק כזה עכשיו... אנשים מקבלים מושכות כשהם חושבים שהם מובילים חמורים ולא סוסים. אני אישת הייתי בצבא בתחום הטכנולוגי ואני יכול להגיד חד משמעית שצה"ל עדיין שבוי בתפיסה כל כך ישנה וכל כך לא יעילה שלפעמים אתה לא מבין איך בן אדם שמסוגל לקבל החלטה כזו נהיה מפקד... ואגב, לא הממשלה מחליטה איפה לתקוף או מאיפה לתקוף. את זה מחליט הרמטכ"ל. אם אתה טוען שלא הרמטכ"ל החליט את זה - אז כנראה שגם הרמטכ"ל לא יודע מה התפקיד שלו. הממשלה היא הרשות המחליטה. הצבא היא המבצעת. הרמטכ"ל היה צריך לבקש מראש הממשלה לקבל החלטה. כן מלחמה או לא מלחמה. כן להכניע או לא להכניע. כן לפרק מנשקם או לא לפרק מנשקם. את כל השאר (גיוס מילואים, שליחת קומנדו, שליחת מטוסים) הרמטכ"ל כבר אמור להחליט. כפי שאתה מתאר את המלחמה האחרונה, אף אחד מהאנשים (לא הרמטכ"ל ולא ראש הממשלה) לא ידע את התפקיד שלו וכמובן שלא ביצע אותו. אם הרמטכ"ל צריך להביא כל פעולה לאישור ראש הממשלה, אז מה זה בעצם רמטכ"ל? שליח שמביא מכתבים לראש הממשלה כדי שיחליט אם לאשר או לא?

Continuum

New member
...

אתה מניח שאני מסתמך על מידע כלשהו. עדיין טלפתיה. כן, לחקירה יש יותר מידע לפעמים (היא גם אורכת הרבה יותר זמן). זה לא אומר שהיא תשתמש בו, זה לא אומר שהיא לא מגמתית ונטולת אינטרסים. "לגבי מועד פרסומם המאוחר כביכול של התחקירים, אני חושב שמספר תחקירים כבר פורסמו והשאר קרובים למדי כדי סיום, ככה שלחששותיך אין בסיס" אתה לא נשמע לי מאוד מעודכן בתור אחד ששואב את כל המידע שלו מתחקירים צבאיים ש"אתה חושב שכבר פורסמו". האם בכלל קראת אותם?

amiad21

New member
ממש לא מסכים!

כשאמרתי - זה לא מעניין אף אחד - התכוונתי שאולי זה מעניין אנשים לקרוא על זה בעיתון או לשמוע על זה בחדשות... אבל כמה אנשים אתה מכיר שקמו ועשו מעשה בנידון? כנראה שאף אחד... נכון שגם הנכים ניסו לעשות רעש... אבל זה היה פחות מידיי... הם רק הקימו אוהל מחאה... אני מדבר על חסימת הכניסה לכנסת... אני מדבר על גרימה לכך שאורח החיים בישראל כפי שכל אחד מכיר אותו יעצר... אני אזכיר לך שפעם בקיבוצים - כשרצו להביא עובדים זרים - האנשים פשוט נעמדו לפני הטרקטורים ולא נתנו לעובדים לעלות עליהם או לנסוע בהם. תאמין לי שאם כל אנשי שדרות יגיעו לכנסת ויחסמו אותה עד שתיפטר בעיית הקסמים - היא תיפתר הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב... רק שהיום ראש הממשלה והרמטכ"ל יודעים שאף אחד לא באמת יזיז אצבע ואף אחד לא יזיז אותם מהמקום שלהם... אז מה איכפת להם לא לעשות כלום? לעניין הרמטכ"ל - לצערי הוא אומר שאין פיתרון. אם הוא היה אומר את מה שאתה חושב שהוא אומר - הוא היה צריך לבוא "קבל עם ועדה" ולהגיד - "יש פיתרון לבעיית הקסמים והפיתרון הזה הוא כניסה לזמן בלתי מוגבל (אפילו שנים אם צריך) לתוך שטחי הרשות הפלשטינאית. רק דבר כזה יכול לעצור את ירי הקסמים לכיוון שדרות. לצערי - ראש הממשלה שלנו מונע ממני את היציאה לפעילות הזו ולכן בגלל החלטת ראש הממשלה אין באפשרותי לעצור את ירי הקסמים". הבעיה היא שהוא לא אומר את זה... הוא פשוט אומר שאין פיתרון מהיר, למרות שכל אחד שלא נולד אתמול יודע בדיוק מה הפיתרון. אני לא יודע עד כמה אנשים שמים לב לזה - אבל מדובר ברמטכ"ל שפשוט משקר לאזרחי מדינת ישראל, אבל הוא יודע שאולמרט ופרץ לא יעיפו אותו מהכסא - אז הוא ימשיך להחזיק אותו וימשיך לשקר לכולנו בפנים. לגבי לבנון - לא יצאנו משם עם ניצחון. כל מי שחושב את זה פשוט נגרר אחרי הצהרות השקר של הפוליטיקאים שלנו. ניצחון היה נחשב אך ורק מיגור החיזבאללה לחלוטין והחזרת השבויים בחיים. בעקבות העובדה שזה לא קרה - לא ניצחנו. יכול להיות שגם לא ממש הפסדנו.. זה כבר משהו אחר... אבל בטוח שלא ניצחנו. כמובן שהסיבה היום מתחילה להיגלות ולהיפרש לעייני כל... קצינים בדרגות הגבוהות שלא מכירים את החוקים, את ההנחייות ואת סמכויות העבודה שלהם. מפקדים ששלחו חיילים בשביל למות, העיקר לתת מכה אחרונה ניצחת (תודה לאל על אותו קצין שסירב להכניס את הפלוגה שלו יום לפני הפסקת האש לתוך לבנון והציל את החיים של עוד כמה חיילים... כמובן שצה"ל החושב והחכם שלנו החליט להעמיד אותו לדין...). מפקדים שלא חשבו בכלל שזו אחריות שלהם לדאוג לאספקת שתייה ומזון לחיילים שהם שולחים להילחם... וכמובן ההוראות הסותרות שהתקבלו כל הזמן והפחד התמידי מ"להבעיר את האזור" (אגב, זו הסיבה שלא הפציצו תשתיות בלבנון - דבר שלבטח היה מצמצם את כמות החיילים ההרוגים וכמובן את כמות ההרוגים הישראלים בעורף). בקיצור - צה"ל כבר מזמן לא מה שהיה אלא מלא באנשים שלא מבינים את חשיבות ומהות התפקיד שלהם... לצערי חוותי את הדברים האלה בעצמי... צה"ל הגדול והחזק שלנו לא מתפקד כבר שנים... מי שבתוך המערכת יודע את זה - אבל מפחד לדבר כדי להמשיך ולהחזיק את מקום העבודה שלו... אולי עכשיו כשכולם מתחילים לראות את המחדלים שיש בצה"ל על ימין ועל שמאל - יש סיכוי שהדברים ישתפרו לאט לאט... נקווה לטוב...

עזוב גיידמק לא הבעיה

גיידמק בסך הכל עזר קצת וברור שהוא מחפש תומכים בשביל לזכות בבחירות. כמובן שהולכים להכנס לעזה ויביאו גם מערכות יירוט אבל הבעיה הכי קשה היא שאם לא נעצור אותם עכשיו שטח גדול מהארץ יהיה באיום רקטי מכיוון דרום מהצפון אנחנו יודעים שכבר כמעט 60 אחוז מהארץ בטווח.

למעלה