מצב הים , הראות , גלים . . . . ?

מצב הים , הראות , גלים . . . . ?

יש אתר שבו אפשר לראות את מצב הים והגלים לימים הבאים ? (בדגש על היום למחרת לפחות...) שלא נקום ב 4 לפנות בוקר לצלילה וכשנגיע נגלה שהמים עכורים והראות 0 והים גבוה.. וכו' וכו'... . . . אגב.. השעות הטובות לצלילה הם עם אור הזריחה או שאני טועה ?

נשמה

זה בסדר לשאול שאלות אבל כשהתשובות מצויות רק ארבע שורות מתחת לשאלה שלך... פשוט לקרוא לפני שאתה שואל... שים לב שיש שם לינק לתחזית לגבי ראות אין תחזית אלא רק לגבי מצב גלים ראות בתקופה זו תהיה טובה לאחר יממה או שתיים של ים ישר השעה לצלילה אם אתה מעוניין לדוג היא עם הנץ החמה בהצלחה

חליל...

זה בסדר שכמה שורות למטה יש משהו על גלים וים... אבל בין לדעת לקרוא את הנתונים לבין להבין מה רוצים ממך שם זה סיפור אחר לגמרי וחוץ מזה זה מדובר על הים באיזור חדרה... אין אתר פשוט יותר שנבין ביותר פשטות מה קורה ויקרה בים לימים הקרובים(איזור אשקלון אשדוד ) ? ואגב בשרשור של הטיפים לדייג כנראה שכחת לצרף את הקישור שמדבר על ההיתר לדייג בצלילה חופשית..

מקרא

חוף הים התיכון הוא צימוק במונחים של ים כלומר המצוף החדרה (פחות או יותר אמצע החוף שבין צפון לדרום) משקף את הממצוע בים שלנו והאמן לי למעט חריגים לא תמצא הבדלים מהותיים בין חיפה לאשדוד בתנאי ים (לא דיברתי על ראות) בטבלה העליונה את רואה את גובה הגלים (ממוצע ומכס) בשלוש היממות האחרונות וזה מראה לך מגמה ברורה ולא מקטע נקודתי בטבלה השניה הקו האדום מראה לך את טמפ המים הטבלה השלישית כיוון ועוצמת רוח הטבלה הרביעית כיוון ועוצמת זרמים בים כעת אם תעלה למעלה תראה בסרגל העליון כיתוב: forecasts לחץ עליו וכעת לחץ בחלון שנתפח לך על: Mediterranean Wave Forecast נפתח לך מסך חדש אפשר ללחוץ בצד ימין על Levantine (היכן שכתוב ים תיכון) כדי להתמקד ואפשר שלא כאן אתה רואה תחזית לארבעה ימים קדימה אתה יכול ללחוץ ANIMATE ולראות סימולציה אתה יכול ללחוץ על תאריך ושעה ולראות ממוקד יש לך מקרא ברור של גובה הגלים ביחס לצבעים זהו ראות זה סיפור אחר אין לצערי כיום מדידה של ראות למרות שבדקתי ואני יודע שקיים מיכשור זה פונקציה של תקופה בשנה של גובה גלים וזרמים וזמן ים שטוח מניב ראות טובה בחורף זה קורה יממה לאחר שהים שטוח בקייץ מספר ימים בצפון בדכ ראות טובה מבדרום אבל זו הכללה קצת כללית מדי אבל זה הכיוון פחות או יותר מקווה שעזרתי יש אתרים נוספים אבל הם לא יוסיפו לך מעבר לזה שצירפתי כאן

למעלה