מצב בעייתי- מאוד

zoeid

New member
מצב בעייתי- מאוד

אהלן כולם, אני נמצאת במצב די בעייתי ומבלבל ואולי תוכלו לייעץ לי, השתחררתי מהצבא לפני כחודשיים ועל הדרך קיבלתי וואוצ'ר, כפי שבטח רובכם יודעים, את הוואוצ'ר ניתן לממש רק אם ניגשים למועד הקרוב ביותר לתאריך השיחרור (ניתן להתגמשות בחלק מהמכונים), אי לכך- נרשמתי לאחד המכונים המובילים, ושילמתי מחיר נפלא של -1000 ש''ח. כל הפעולה הזו הייתה לפי חשיבה כלכלית וחכמה. לכאורה- לא ממש חכמה, וכאן הבעייה: אין לי תעודת בגרות, מעבר לכך שאין לי תעודת בגרות, לא ניגשתי לרוב הבגרויות. וזו אפילו לא הבעיה, הבעיה העיקרית היא, שאפילו ידע של מתמטיקה 3 יחידות אין לי (בושי לך), כך שאני ממש מתחילה מחדש. ניסיתי להשלים פערים שבועיים לפני תחילת הקורס, אבל אי אפשר להשלים בשבועים משהו שלומדים בכמה שנים, הגעתי לקורס והתבררתי שאין אפשרות להקפיא את הקורס (ענייני והאווצ'ר המעיקים), ושהאופציה היחידה היא לבטל (לא חבל?), ומעבר לזה- הבנתי מהעובדים והמעט שיעורים שעברתי עד כה, שעם הידע שלי במתמטיקה- ועם הכמות מידע שיש לי להשלים- הסיכויים שלי בפסיכומטרי קלושים לגמרי. אני נמצאת ממש במצב מביש ומבאס, מביש כי- כעעס, אני בת 20 ואני צריכה להתחיל הכל מהתחלה, אבל אני אוכלת את הדייסה שלי, ומבאס כי לא משנה כמה שיעורים פרטיים אקח בזמן הלמידה הגם ככה קשה של הקורס, עדיין לא אקבל את מנת המשכל הדרושה לי כדי להצליח כמו שצריך, ואני תקועה עם הפסיכומטרי הזה בלי אפשרות להקפיא. (לבטל יהיה חבל, לשלם אח''כ 6000 ש''ח יהיה לא קל, עדיף להכשל ולעשות שוב את הקורס בתשלום סימלי, לא?) מצטערת על כל הפסקאות הממבולבלות, מקווה שכוונתי הובהרה- הנקודה היא בעצם- איך עושים ספיכומטרי כשאתה בפיגור רצינית באחד מהחומרים הנדרשים? האם מישהו בפורום נתקל במקרה כזה, או לפי הסטטיסטיקה (אני בטח לא היחידה בלי בגרות במתמטיקה, לא?) ויכול להמליץ או להעיד מניסינו האישי מה סיכוי ומה כדאי? תודה לעונים, מצטערת על החפירה.

elena20

New member
תראי אני אומנם עשיתי את הבגרות

במתמטיקה,אבל עשיתי רק 3 יחידות יש לי ציון די טוב,א-ב-ל תאמיני שלא זכרתי כלום כשניגשתי לפסיכומטרי והייתי צריכה ללמוד הכל מ0 כאילו אני אפילו בקושי זכרתי את לוח הכפל,חוץ מזה התרגילים שאת תצטרכי לפתור במבחן הם לא כמו בבגרות, את צריכה חשיבה פסיכומטרית וזה מה שנרכש בקורס. אבל השאלה אם בחרת בקורס הנכון שיוכל באמת להוציא את המיטב ממך,ואם אין לך תעודת בגרות,אז אולי עדיף בינתיים לחשוב מה את באמת רוצה, אולי כדאי לך להשלים קודם בגרויות ואז לגשת לפסיכומטרי כי אז תדעי בדיוק לאיזה ציון את צריכה להגיע. חבל לעשות את הקורס כשאת לא בטוחה מה את רוצה,רק בגלל שזה ב1000 ש"ח.

boziato

New member
הי

אין לך מה להיכנס למרה שחורה. סה"כ ילמדו אותך מאפס את כל מה שצריך. בתחילת הקורס יהיה יישור קו בין כל התלמידים. לדעתי, הכל תלוי במהירות התפיסה שלך ובהתמדה שתראי לאורך הקורס. האם לכל תלמיד 5 יח' אנגלית ומתמטיקה מובטח ציון גבוה? ממש לא. את גם מתבלבלת בין המושגים כמותי ( החלק בפסיכומטרי) ובין מקצוע המתמטיקה ( כמו זה שלומדים בבית ספר). הרי החלק הכמותי הוא מתמטיקה בסיסית ביותר הכוללת ידע טריוויאלי בחזקות ושורשים, גיאומטריה בסיסית, הסתברות ולימוד של מספר שיטות לפתירת בעיות תנועה והספק. אוסיף ואומר, שאין להשוות בין שיטות הפיתרון של הבעיות בפרק המילולי לשאלות מתוך הבגרות. לגבי החלק המילולי, המצב מעודד יותר עבורך. נקודת הפתיחה של רוב התלמידים ( בהנחה שהם ניגשים בפעם הראשונה למבחן) היא דיי דומה. כאן מדובר בלימוד בע"פ של מילים + למידת שיטות לפתירת הסוגי השאלות השונות. אנגלית, כאן ידע מוקדם ( אוצר מילים בעיקר) יכול להוות קרש קפיצה נהדר. עם זאת גם אוצר מילים ניתן להשלים. קיימות דרכים מגוונות. ( מומלץ לחפש בפורום) סה"כ תתחילי את הקורס, תראי איך את מתקדמת בחומר. גם אם לא תצליחי להוציא כרגע את התוצאה הרצויה, הרי שלפעם הבאה תבואי עם ידע מוקדם ותוכלי להתרכז בנקודות החלשות שלך ( אם יהיו כאלו). בצורה זו תוכלי אולי להתכונן לבד ולחסוך את ה- 6000 ללימודים אקדמאים, לדוגמא.

high k

New member
תראי

כבר שילמת על הקורס, את כבר בפנים, תשקיעי מה שאפשר ותחליטי שאת ניגשת למועד הבא מה שייתן לך יותר זמן להתחזק בכמותית. הכי חשוב לדעתי שתתרכזי במה את כן מסוגלת, ולא בלחשוש ממה את לא.

BonBonAsa

New member
תמיד שווה לנסות, ואל תשכחי שאח"כ אם

עושים קורס שני מקבלים הנחות לפעמים משמעותיות.. פשוט תשעקיעי עכשיו את כל מה שאת יכולה ואח"כ תשפרי בגרויות כי הרמה של הכמותי בפסיכומטרי היא 3 יחידות , והדברים שיהיו חדשים לך ולא יהיו חדשים לאחרים אולי יהיו משפטי בגאו' לא יותר וגם את זה אפשר לשפר מהר

Bitchhh

New member
תיראי

במתמטיקה בתיכון מלמדים אותך לחשוב, לא בהכרח מלמדים אותך לחשב (כי את זה צריכים לעשות ביסודי..) בפסיכומטרי מלמדים אותך בעיקר לחשוב. את תופתעי לגלות שכל ה"מתמטיקה" בפסיכומטרי מבוססת על הפשוט שבפשוט (כמו שמישהו כבר אמר)- פעולות מתמטיות בסיסיות, שאם תלמדי חוקים מסויימים יהיה לך מאוד קל להצליח. דווקא מהחלק הכמותי את צריכה לחשוש הכי פחות, זו מיומנות שאפשר לשפר על ידי תרגול. שפה, כמו אנגלית ועברית זה כבר יותר מסובך. ולגבי הבגרויות, יש אוניברסיטאות ומכללות ש"מתעלמות" מהציון שלך בבגרות אם יש לך ציון מסוים במתמטיקה, וכו, ככה שלא הכל אבוד. שיהיה לך המון בהצלחה!

אין סיבה לא לעשות את הקורס

גם במקרה הכי גרוע והציון לא יספיק לך, תוכלי לגשת למבחן השני מעמדה של יתרון, ומה שתלמדי בקורס ירענן לך את הזכרון ויעזור לך כשתרצי ללמוד מתמטיקה. בלי קשר חשוב מאוד מאוד שתתקשרי לסניף שבו את לומדת ותבקשי לקבוע פגישת ייעוץ עם אחד המדריכים בנושא ואולי יוכלו לעזור לך בכל מיני דרכים להתגבר על קשיים בכמותי.

zoeid

New member
תודה לכולכם על הטיפים

בלית ברירה אני ממשיכה לעשות את הקורס הזה, את המבחן כנראה אקפיא ואעשה במועד טיפה יותר מאוחר, אני עדיין מרגישה בעמדה יחסית נחותה משאר חברי הכיתה, מה שמקשה עלי לתת פול גז, כי אני בידיעה מלאה שאני בפיגור אחרי כולם וחבל על מאמצי. מקווה לשפר את ההרגשה הזו, אחרת באמת חבל על הזמן שלי עם הקורס הזה. אני עדיין חושבת שסיכויי קלושים לחלוטין, ולא מאמינה שאוכל להשלים כמות חומר כזו גדולה (ממש מהבסיס), בתקופה כזו קצרה, גם לא בחצי שנה- זה נושא רציני אצלי, אבל זה כבר משהו אחר- אולי לפסיכולוג:) תודה. אנסה להיות מעודדת ואופטימית יותר, נראה מה יהיה עלי בהמשך תודה לכולכם.

PinkyRaSta

New member
אל תרגישי נחותה, יש לך גם את ../images/Emo210.gif

המילולי והאנגלית. שגם הם משפרים פלאים את הבחינה. תאמיני בעצמך ויהיה טוב. תשבי על התחת ותלמדי, בקורס מסירים לך חלודה במתמטיקה, תשקיעי קצת יותר ותפנימי ותחרשי על הבסיס ואז יהיה לך הרבה יותר קל. הרוב זה דברים שחוזרים על עצמם ורק צריך לדעת דברים בסיסיים ואח"כ הכול כבר זורם..

למעלה