מצב במשחק שחמט

מצב במשחק שחמט

ראיתי סרט בטלוויזיה שנקרא קובה - סיפור אהבה ויש שם קטע שהם יושבים ויש לוח שחמט ואחד מספר לשני על העמדת השחקנים במשחק בצורה כזו שכל מהלך שתעשה מאותו רגע יביא להפסד שלך. יש למצב הזה שם ואני ממש לא זוכרת אז שתי שאלות א. האם מישהו יודע על מה מדובר למישהו יש את העמדה או השם של המצב הזה? ב. זה נכון לגבי שני הצדדים? (אני משערת שלא אבל מכיוון שאני לא מבינה גדולה בשח אני אשמח לתשובה) תודה ושלום.

מט

ואם זה עוד מעניין אותך: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%97%D7%9E%D7%98#.D7.9E.D7.94.D7.9C.D7.9B.D7.99.D7.9D_.D7.95.D7.9E.D7.A6.D7.91.D7.99.D7.9D_.D7.9E.D7.99.D7.95.D7.97.D7.93.D7.99.D7.9D_.D7.91.D7.9E.D7.A9.D7.97.D7.A7

yaronra

New member
צוגצוואנג (zugzwang)

אם הבנתי נכון, את מתכוונת למצב שבו אם הייתי יכול פשוט להעביר את התור ליריב, הייתי מנצח (או לפחות מוציא תיקו), אבל מכיוון שאני חייב לבצע מהלך, כל מהלך יוביל, בסופו של דבר, להפסד. מצב כזה נקרא צוגצוואנג (zugzwang). אם את מתכוונת למצב שבו המלך שלי מאוים, ואין שום מהלך שאני יכול לעשות כדי להציל אותו, אז מצב כזה אכן נקרא מט, או שחמט. אבל במצב כזה אין לי שום מהלך חוקי, והמשחק כבר נגמר.

צוגצוואנג

כן זה המצב שהתכוונתי אתה יכול בבקשה להסביר לי יותר זה מצב ספציפי? כלומר העמדת הכלים במצב מסויים? כלומר אתה צריך להעמיד את כל הכלים שלך במצב מסויים כדי שכל מהלך של היריב יביא להפסד? או שזה יכול להיות בכל מיני מצבי משחק וזה פשוט שם לסיטואציה שבה כל מהלך שתעשה יביא להפסד? הפסד אומר שאתה בדרך למט? או שכל מהלך שתעשה יגרום לך לאבד יתרון או שכל מהלך שתעשה יגרום לך לאבד חייל במשחק? (חיילים הכוונה לכל הכלים)

טוב עוד שאלה

כשחייל מגיע לשורה האחרונה של היריב אני יכולה להחזיר למשחק באיזה כלי שאני רוצה? כמו שדמקה הוא הופך להיות מלכה או מלך או משהו כזה?

Pentax

New member
מלך - לא. כך השאר כן.

מלכה - הכי כדאי כי זה הכלי החזק ביותר.

למעלה