מצבר של CBR 600 RR מודל 2006

תומר1818

New member
מצבר של CBR 600 RR מודל 2006

אז הגיע היום והמצבר שלי החליט לשבוק חיים . הבנתי שהמצבר המקורי הוא של Yuasa ytz10-s עם 8.6 AH .

הזמנתי דרך המוסכניק שלי היום מצבר והוא הביא לי מצבר של שנפ עם אותו מק"ט אבל בעל הספק של 9 AH .

סטפן המליץ אחרי הבדיקה על מצבר רק של יואסה וכמו המקורי כמובן השאלה היא אם ההבדל הזניח של 0.4 יכול לגרום נזק לאופנוע ? והאם זה משנה אם המותג הוא יואסה או שנפ ???

oronen73

New member
AH אמפר שעה - ההבדל בקיבולת לא בהספק

לגבי האיכות משאיר לחכמי הדור

ההבדל בקיבולת לא יעשה נזק

בטח שלא הבדל כזה קטן.

הבדל גדול מאוד בקיבולת(הכוונה, יותר מכמה אמפרים בודדים) עלול לגרום לזרמי טעינה גדולים, שעלולים בתורם לגרום לשריפת ווסט הטעינה(ושוב, לא מדובר על הבדל כזה זניח של 0.4Ah)

ההבדל העיקרי בין המצברים הוא באיכותם, שלגביה נטען שמצברי יואסה מחזיקים יותר שנים.
האם הטענה הזאת נכונה או לא?
אני אשאיר את התשובה לכך עבור בעלי ניסיון עם המצברים נ"ל.

oronen73

New member
אני חושב שאתה מבלבל בין אמפר לאמפר שעה

כמו שיש בטריות נטענות למצלמה (AA) בנפחים 700 עד 3700 mha
ההבדל היחיד בינהם הוא זמן שימוש עד להתרוקנות
ואף אחת מהם לא תגרום נזק למצלמה למרות הבדל של מאות אחוזים בנפח

אבל אני לא חשמלאי אולי אני טועה

לא, לא מבלבל

ברוב המקרים מצבר בעל קיבולת גבוהה, יצרוך גם זרם גבוהה יותר בזמן הטעינה.

אז נכון שקיבולת גבוהה יותר אומרת שהמצבר יספק חשמל ליותר זמן(על אותו צרכן) לעומת מצבר עם קיבולת נמוכה יותר.
אבל בטעינה הוא גם יצרוך יותר

oronen73

New member
ההבדל בקיבולת לא אמור לשנות

כל עוד שהקיבולת לא קטנה מהמקורי
לגבי האיכות ותוחלת חיים אין לי מושג

אבל קח בחשבון שיש פה חברה שיעדיפו קסדת שואי עם 3 כוכבי בטיחות ב 3000 ש"ח על כברג עם 5 כוכבי בטיחות ב 500 ש"ח
אני אישית לוקח ברנדים בעירבון מוגבל ומעדיף יתרונות מדידים (תקופת אחריות יכולה להיות מדד טוב)

תומר1818

New member
נכון , ולפיכך אני חושב שאני אתעקש על יואסה

משום שישנם 12 חודשי אחריות לעומת 3 בשנפ ..

אני תמיד מתעקש על יואסה

לא בגלל אחריות אלא בגלל איכות
וולטה ושנפ לא מתקרבים אליו בעצמה ואורך החיים

גיקסר

New member
שנפ זה 6 חודשי אחריות

ההפרש הוא פחות מחצי לפי זכרוני שנפ עולה סביב ה 800 ש"ח ויאסה סביב ה 1200 ש"ח.
המלצה שלי לרכוש את היואסה מהמרכזי בהונדה לטובת אחריות מהירה.
אם תהיה בעיה

Mr BIG Biker

New member
ויש כאלה שלוקחים את הכוכבים של שארפ

בערבון מוגבל... מכל מיני סיבות שנידונו פה בעבר
ובעניין הקסדות אני אומר דבר פשוט קסדה של 500 שח שעומדת בתקן איקס וקסדה ב10000שח שעומדת באותו תקן יעשו אותה עבודה ! זה ההיגיון שלי אין מה להתווכח
ההבדל הוא בנוחות ! משקל, ריפודים נעימים שלא מגרדים, ריפודים פריקים, איכות וגימור , צביעות מושקעות (חלקות גם זולות יותר) התאמה לייעוד שלה (אווירודינמיות למשל כל קסדה והקטגוריה שלה)... מה לעשות כל זה עולה כסף לא רק המדבקה של המותג
על טוסטוס הייתי מסתפק בקסדה של 1000שח על אופנוע ספורט אני עם יותר יקרה לא כי הראש יותר זול על טוסטוס אלא כי עם אופנוע ספורט שנוסע במהירויות XXX לא יהיה נוח עם קסדה פשוטה וכבדה יותר

למעלה