מצבר נגמר בלי כלום

drakonit

New member
מצבר נגמר בלי כלום

שלום לכולם ושבת שלום :) הייתי בחול 10 ימים, למשך ההעדרות שלי העלתי את המצבר הביתה שלא יהיו פדיחות. כשחזרתי, ירדתי לאופנוע, חיברתי את המצבר, הניע, עשיתי סיבוב קטן. אחרי חצי יום שוב ניסיתי להניע - נגמר המצבר - הבאתי רכב הנעתי עם כבלים, נסע יופי טופי. אחרי שעתיים שוב ניסיתי להניע - נגמר המצבר - ניתקתי וחיברתי מחדש, הנעתי עם כבלים מרכב - נסע יופי טופי. מאז התנעתי אותו יומיים בלי בעיה, נסיעות קצרות ואורכות, שום רחש, חשבתי שהכל הסתדר. היום, אחרי 12 שעות שהוא ישב בשקט (אין אורות דולקים, אין אזעקה מחוברת כלום), הוא לא מניע, אפילו לא מדליק אור של שמן, מת לחלוטין, זה עוד לא קרה לי גם כשנגמר לי המצבר לפני כן, שהוא אפילו לא מדליק את האור האדום של השמן. מספר פרטים: אופנוע GS500, מצבר חדש בן 3 חודשים של וולטה, יש טיפה חלודה על כל העסק אם יש סיכוי שזה משפיע? האם למישהו יש רעיונות מה זה יכול להיות לפני שאני מביאה את זה למוסך?

drakonit

New member
תוצאות בינייים

הלכתי למוסך שקניתי בו את המצבר, הטעין את המצבר שעה וחצי, עכשיו הכל עובד בסדר (בינתיים), אמר שאם שוב יעשה בעיות אז אתקשר אליו ויזמין לי מצבר חדש להחליף, אולי הוא נפרק בגלל בעיה טכנית שלו עצמו. המצבר עם פקקים, יש מספיק נוזל, אין נזילה. עשינו בדיקת הטענה - מטעין בסדר גמור. עשינו בדיקה להנזלה - אין דליפה של חשמל בזמן שהמנוע כבוי. אין אזעקה, הייתה פעם, ראינו שהכבלים לא חשופים ולא נוגעים בגוף (הם סגורים בתוך פלסטיק מתכווץ שחור). בקיצור, למראית עין הכל תקין, אני מקווה שפה נגמר הסיפור ולא יהיה צורך בעדכונים נוספים. GS, זה אחלה אופנוע :)

באדי

New member
תבדקי טעינה.

כשהמנוע מונע צ"ל 13.8-14.4V אם יש פחות מזה יש לך בעיה במערכת הטעינה. נ.ב זה לא פורום קטנועים ?

מפתחSoul

New member
את עדיין עם האופנוע??

אני הייתי בטוחה שמזמן חזרת לשורשרים. מה גרם לך להשאיר אותו?

drakonit

New member
עצלנות

אין לי כוח וזמן למכירה ואז לחיפוש של כלי חדש. אז אני ממשיכה איתו. הוא לא כזה נורא כשמתרגלים עד שהוא שוב עושה בעיות (כמו עכשיו), אבל זה בגלל שהוא כלי ישן בלי קשר להיותו אופנוע ולא קטנוע, הוא מעולה למתחילים ועשה עבודה טובה בלהכניס אותי לעולם הזה בלי להתפרע. ייתכן שעכשיו עם בוא הקיץ והתעוררות שוק הקונים בתחום אמכור אותו ואמצא לי איזה צעצוע קטן יותר במקומו.

drakonit

New member
כי ירדתי מהג'ילרה

אם יום אחד אחזור לכלי המקסים הזה, אז אחזור לבקר, ת'אמת רציתי לקפוץ לומר שלום כמה פעמים ואז הבנתי שעברת מקום ועד עכשיו לא מצאתי את המקום החדש חדש. כשעליתי לאופנועים את הטיפולים הקטנים אני עושה בעצמי והגדולים אני עושה באישימוטו ומאוד מרוצה. כל הסיפור של המצבר היה כי קניתי אותו בעצמי במוסך שהיה הכי קרוב והתקנתי לבד, היום הוא הוחלף לחדש בתקווה שעכשיו הכל יסתדר. שיהיה אחלה שבוע וסעו בזהירות

באדי

New member
הבלאגן מתחיל

שנפ ממש לא יותר טובים מהמותגים הסיניים שמוכרים באיס\הוםסנטר. אם כבר אז VARTA. גם FIAMM טובים לדעתי. זו כמובן דעתי בלבד.

באדי

New member
מצברים מצויינים

למרות שיש מתחרים לא פחות טובים במחירים טובים יותר. באופן אישי לא הייתי מוציא את הסכומים הנדרשים בעבור המותג הספציפי - מוגזם ומופרך. הבעיה שבארץ המבחר דל, וליבואנים\יצרנים המסורתיים אין ממש מתחרים. ייבוא אישי משתלם רק אם נלקח במזוודה -מחיר המשלוח מוציא את המצברים מחוץ לטווח הכדאיות. מצברי AGM\ג'ל שטובים יותר בכל פרמטר נמצאים בספירה אחרת מבחינת מחיר בארץ למרות שבחו"ל ישנה תחרות עזה ומשתלמת. העולם עובר לסוג זה של מצברים ואנחנו תקועים עם האלקטרוליט המיושן. כשהבשורה תגיע ארצה כנראה שגם הם יהיו מיושנים (כבר היום ישנה מגמה כזו), והעולם ישתמש במשפחת הליתיום. כשהמצבר שלי יתפגר (משנת 2007 וחזק כמו קוזק, טפו טפו
), אעבור למארז A123.

drakonit

New member
המצבר היה של שנפ

והוחלף מטעמי אחריות בשנפ חדש היום. מקווה שזה יפתור את הבעיה
איפה דרך אגב קונים מצבר יופי טופי, נשמע טעים...

למעלה