מצבר "ללא טיפול" חדש?

doroneumann

New member
מצבר "ללא טיפול" חדש?

אני מנסה להשיג מצבר חדש (מצבר אטום, 12וולט, 11 אמפ/שעה, לפני אקטיווציה- כלומר מצבר לחוד ובקבוקוני חומצה לחוד)להחליף את שלי שגוסס לאחר 3 שנות שרות נאמנות. אצל היבואן של האופנוע (הונדה ברח השלום בת"א) זמן אספקה חדשיים! בבמו (שהיו מאד אדיבים ונכונים לעזור-נדב)מצאתי רק מצבר 14 אמפ/שעה, גבוה ב2סמ מזה שאני צריך. יש מקום טוב בארץ לחפש מצבר כזה? (ניתן בקלות לקנות בHondadirectline, ועולה $80 במקום 1200 שח כאן, אבל לא ניתן לשלוח מצבר במטוס,כך שזה שהזמנתי דרכם תקוע בניו יורק בנתיים... ) דורון

t d m 900

New member
שלום דורון.

1. חג שמח וברוך הבא לפרדס של תפוז. 2. גם אני בבעייה דומה. בד"כ את כל החלקי חילוף שלי לטיפולים שלי, אני מביא בעצמי מארה"ב שם אני מבקר בערך מידי חודש. ואת כל הטיפולים מבצע לבד. לגבי המצבר פעם קודמת החרימו לי אותו בקנדי. פתחו המזוודה (ראו כנראה ע"י ה - X.R.SCANNER ) ובהגיעי לארץ ראיתי פתק החרמה מהאמריקאים. 3. העלות שם $60. כאן 1200 לפני מע"מ. 4. כשאהיה שם בפעם הבאה אשלח באונייה. 5. אם אתה צריך בדחיפות יש ברח' קיבוץ גלויות מול צמיגי אורן זייתוני מוכר מצברים לאופנועים. יש לו גם יבשים אבל לדעתי איכות ירודה יותר. בכל מקרה כדאי לך לקנות ולא להשבית האופנוע עד שיגיע מחו"ל. בהצלחה

doroneumann

New member
בנתיים-חיברתי שקע טעינה...

לtdm900 שלום, גם אני מטפל לבד ב- ST. לכן אני רוצה את המצבר לפני אקיווציה, כי עד כמה שביררתי ברוב המקומות לא מבצעים את טעינת ההשלמה (שעה ב10% מהקיבולת, במקרה שלי 1.1 אמפר) כשעה לאחר הוספת האלקטרוליטים. זה פוגע (לפחות לפי ה-service manual של YUASA) משמעותית באורך החיים של המצבר. (אני יודע שזה נשמע קצת פאראנואידי..) בנתיים- הרכבתי על המצבר שלי זוג חוטים המגיעים לתקע המונח מתחת לכסא, ועל מטען ישן (לצערי לא עובר את ה13V בטעינה, כך שאני לא מגיע ליותר מ12.75V במצבר לאחר טעינה) הרכבתי תקע מתאים. מאפשר לי לחבר בקלות את המטען בלי לפתוח פלסטיקים עד למצבר. נקוהה שיחזיק מעמד עד שהמצבר שלי יגיע באוניה... אין מה לדבר על השבתת האופנוע, אני רוכב עליו כל יום כ50 קמ ביום בממוצע. (כ-1800 לחודש בלי טיולים) חבל שלא הכרתי את הפורום הזה קודם. דורון

pootzy

New member
לא בריא בכלל לנסוע על מצבר גמור.

כדאי שתחליף אותו אפילו למשהו זול עד שיגיע המצבר שלך שחס וחלילה לא תצטרך להחליף גם מיישר זרם. ומי יודע מה עוד.

למעלה