מצבר או אלטרנטור?

• פותח הנושא bubu3
  • פורסם בתאריך

bubu3

New member
מצבר או אלטרנטור?

האוטו לא מתניע. גם ההזעקה לא פותחת אותו. עכשיו אם אני מתניע עם קבלים מתחיל לנסוע ואין בעיה. אבל למחרת שוב אותו סיפור... איפה הבעיה? במצבר או באלטרנטור? מדובר ביונדאי לנטרה מודה על התשובות

enigo

New member
האם קרה לך שתוך כדי נסיעה האוטו

דמם? אם לא, כנראה שהאלטרנטור בסדר, כי אחרת האוטו היה נעמד ללא חשמל תוך כדי נסיעה. יכול להיות שרכיב כלשהו במערכת החשמל מת - למשל אם ווסת המתח מייצב מתח על 12V במקום על 13.5V, אז המצבר כמעט ולא יטען. אבל סביר שזה המצבר - עשה ניסוי פשוט - סע נסיעה של חצי שעה. דומם את האוטו לרבע שעה בערך ונסה להתניע - אם התניע, אז כנראה שהמצבר פשוט גמור ופורק את עצמו במהלך הלילה.

bubu3

New member
נסעתי נסיעה של 3 שעות

תוך כדי נסיעה הכול בסדר. כשהגעתי הביתה כיביתי. אחרי 2 דקות ניסיתי והתניע היום בבוקר שוב מת המלצות?

bubu3

New member
אם התניע?

משהו במשפט לא נראה לי בסדר... כתבת "סע נסיעה של חצי שעה. דומם את האוטו לרבע שעה בערך ונסה להתניע - אם התניע, אז כנראה שהמצבר פשוט גמור ופורק את עצמו במהלך הלילה. " אולי אם "לא" התניע? אז המצבר גמור?

enigo

New member
המשפט בסדר

אחד הדברים שמגדירים מצבר כ"גמור" הוא פריקה עצמית מהירה, לכן נסיון להתניע אחרי פרק שמן קצר יצלח, אבל אחרי מנוחה של כמה שעות המצבר יתרוקן שוב.

bubu3

New member
אז הבדיקה של ה2 דקות שלי לא תקינה?:

צריך לנסוע שוב רבע שעה ולהמתין ולראות אם מתניע או לא... ככה הבנתי, נכון?

enigo

New member
גם שתי דקות טוב

זה אומר שיש טעינה, ושהמצבר מצליח לבנות מתח והספק שמספיק להתנעה. כנראה שהמצבר גמור. אבל יש עוד אופציה אחת - "דליפת זרם" איפה שהוא באותו - יכול להיות שיש צרכן זרם שנשאר פעיל גם כשהרכב כבוי במקום לכבות (רדיו, אור בתא מטען או תא כפפות וכן הלאה). צריך לבדוק האם יש צריכת זרם מהמצבר גם כשהאוטו כבוי. אם כן - הייתי מתחיל באיתור הדליפה.

wil

New member
גם את זה יש דרך לאתר בבית

נוסעים נסיעה (חצי שעה+) כך שהמצבר יהיה טעון, מדוממים מנוע ומיד מנתקים את המצבר (מספיק לנתק קוטב אחד, רצוי את המינוס משיקולים של פחות סיכון) מחכים לילה, בבוקר מחברים את המצבר ומיד לנסות להניע. לא מניע - מצבר מת. כן מניע - זליגת זרם.

enigo

New member
גם דרך...

לא בטוח שמומלצת במכוניות מודרניות בגלל מערכות אזעקה ומחשבים שמתאפסים (איפה הבחור עם ה-MX5 ובעיות ההתנעה שהיה כאן?), אבל אפשרי. אני אישית מעדיף לקנות רב-מודד ב-40 שקל...

enigo

New member
תראו מה זה...

WIL נותן תשובה אחת ומקבל את אותה תודה כמוני...

wil

New member
אתה מציע למדוד זרם כאשר הרכב כבוי?

ע"י ניתוק אחד הקטבים וחיבור מד זרם בטור?

enigo

New member
לא חייבים לנתק

אבל עקרונית כן - בדיקת זרם כשהרכב כבוי. יותר מהיר מלחכות כל הלילה, לא?

enigo

New member
אם המודד סוגר מעגל

אבל האמת, עד היום באמת ניתקתי בפעמיים שיצא לי לעשות את זה. האונו של אבא שלי לא נמנת על המכוניות שמאבדות את הצפון אם מנתקים להם את המצבר.

למעלה