מצברים בסירה

Anora

New member
מצברים בסירה

יש לי 4 מצברים בסירה כל זוג מחובר במקביל.
זוג אחד מתחמם ומאבד מים מזוקקים בכמויות. זוג השני בסדר. בדיקת מתח על הזוג הבעיתי (כל אחד בנפרד) מראה מצבר אחד ב10.3V והשני ב6.8V.
האם 2 המצברים גמרו שעות? אחד מהם? או שזה בכלל בעיה של טעינת יתר?

חימום ואיבוד מים זה תסמין של טעינת יתר. גם צפוי שיהיה ריח קל של גופרית.

המתחים לא תקינים ומעידים על לוחות מקוצרים בתוך המצברים.

מילא אתה ממלא כמויות של מים מזוקקים - אבל אין ירידה חריפה בקיבולת של המצברים?

אגב למה מצברי ההתנעה כפולים? (תבדוק שוב)
ההגיון אומר להעביר את אחד המצברים ל"בנק" של מצברי הצרכנים - כך שיהיו 3 מצברים וקיבולת גדולה יותר כמובן.

Anora

New member
תיקון טעות

אתה צודק רון, טעות שלי בדיאגנוזה. יש 3 מצברים לצרכנים ואחד להתנעה.

gb228

Active member
זה עם המתח הנמוך כמעט בוודאות גמור

וכנראה מונע מהשני להטען בצורה טובה. הייתי מנסה לטעון את זה שמצליח להחזיק 10.3 כשהוא נפרד - ייתכן והוא עדיין תקין. לטעון, לחכות 24 שעות ללא טעינה ולבדוק. לבדוק אח"כ אם הוא מחזיק מתח כשמתחילים לצרוך ממנו (לחבר עומס גדול יחסית - נפילת מתח מיידית מעידה על התנגדות פנימית גדולה ומצבר גמור) ולבדוק אם הוא מספק מתח לזמן סביר לפי הקיבולת שלו..
הקונפיגורציה שלך קצת לא מובנת לי - בד"כ מחלקים את המצברים ל"בנק" של התנעה ול"בנק" של שירות.
בנק ההתנעה יכול להיות מורכב ממצבר בודד, כזה של רכב, כי הוא נדרש לספק זרם גבוה לזמנים קצרים יחסית. אין צורך בחיבור בנק עם קיבולת גדולה לצורך התנעה.
בנק השירות כדאי שיהיה ממצברים שמיועדים לפריקה עמוקה. אין טעם להגדיל את הקיבולת שלו יותר מדי אם אין לך אמצעי טעינה מתאימים.
אישית אני מעדיף הפרדה מלאה בין הבנקים כך שאין סכוי שטעות במיתוג תגרום לפריקה של מצבר ההתנעה.

Anora

New member
מסקנה, מצברים מקוצרים

זה מה שעשיתי טענתי בנפרד את המצבר "היותר טוב" אך הוא רתח. המתח במצבר השני ללא עומס נפל ל2.2V. מתח טעינה תקין.
בהיתיעצות עם מומחה למצברים האבחנה היא שבשני המצברים יש לוחות מקוצרים ויכול להיות שאחד דפק את בשני.
לסיכום, לצערי 2 מתוך 3 מצברי הצרכנים שבקו חיים אחרי 3 שנים ו3 חודשים מיום הקניה.
דרך אגב, המצברים (שהותקנו ע"י הבעל הקודם של הסירה) הם מצברי VOLTA רגילים למשאיות, ללא פריקה עמוקה דבר שכנראה תרם לקיצור חייהם. ההמלצה היא להתקין מצברי ג'ל לפריקה עמוקה שאומנם יקרים יותר ב25% לערך אך אמורים להחזיק בערך פי 3 זמן.

Anora

New member
כמעט, בנאטו

b2707

New member
מצברים לצרכנים

2 המצברים המותקנים ביאכטה שברשותי שבקו חיים
אני מחפש מצברים חדשים עם פריקה עמוקה עם גיל 120-150 שעות כ"א שמותאמים לתא איכסון של בנאטו 411
האם לשהוא מהפורום יש מידע היכן ניתן לקנות אותם וכן מה המחיר וכמה שנות אחריות המצבר כולל
אשמח לקבל התיחסות
תודה

gb228

Active member
אחת האפשרויות - מצברים של TROJAN

נחשבים מצברים טובים, מגיעים במספר גדלים, יש להם גם ג'ל וגם AGM, מחיר סביר והם נמכרים ע"י מספר ספקים בארץ, שניים שאני יודע עליהם הם אינטרדאן באזור חיפה וקינן גנרטורים באזור המרכז.
יצרנים נוספים שאני מכיר מתחום עבודתי ושנחשבים איכותיים (אם כי אני לא יודע אם הם כל כך זמינים לצרכן הפרטי) - ENERSYS, EXIDE, HOPPECKE.

אם אחד המצברים הוא להתנעה בלבד (ואם לא, שקול לחלק את בנק המצברים כך שאחד משמש רק להתנעה והשני רק לצרכנים) - חסוך כסף וקנה מצבר רכב למעגל ההתנעה.

danielia1

New member
חסרים פרטים כדי לוודא שאין תקלה במערכת שמקצרת

את חייהם.

b2707

New member
מצברים לצרכנים

בהמשך להודעתי הרצב המצברים הנדרשים יהיו מותאמים לתא איכסון של בנאטו
להלן המידות של תא האיכסון של המצברים
אורך 40 סמ
רוחב 17 סמ
גובה 19 סמ
לדעתי תא האיכסון הינו בעיתי בגובה ולכן בלית ברירה המצבריהיה 110 אמפרשעה
למי שיש ניסיון או שיודע על ספק מצברים אשמח לקבל מידע

zina71955

New member
איך 4 מצברים נכנסים לתא איחסון כזה? תמיהני.

או שזה במקור רק ל 2 והאחרים מחןצה לו.

b2707

New member
מצברים

הי זינה
כנראה שלא הבנת אותי או שלא הסברתי טוב
בתא המצברים נכנסים 2 מצברים בלבד ( הכונה למצברי צרכנים הנדרשים פריקה עמוקה )
כיום הגבוה של המצברים עולל ההדקים הם בסביבות 24 עד26 סמ
אצלי בתא המצברים יש מיכל למצברים שהגובה שלו 19 סמ
הגבה של הקרש ( דיקט ) המכסה את תא המצברים הוא 24 סמ ולכן הקרש המכסה את תא המצברים יושב על ההדקים של המצבר ונוצר מרווח של 1 סמ +- ולכן תא המצברים לא אטום לחלוטין
ולכן אני מחפשמצברים עם פריקה עמוקה שהגובה הוא 20 -21 סמ
אם משהוא יודע על ספק שכזה אודה לו ( יאיר מצברים נמכר לטלרון )
תודה

zina71955

New member
כעת ברור. לדעתי רצוי שתוסיף מצבר אחד להתנעה

כאמור, מצבר רגיל להתנעה של מכונית. בדרך כלל מצברי ההתנעה הם בעלי אורך חיים גבוה בהרבה ממצברי הצריכה במידה וכאשר המנוע עובד כל 3 המצברים נטענים בו זמנית.

למעלה