מצבי היפו.

מצבי היפו.

מה אתם עושים שיש לכם היפו? אני לדוגמא שותה חצי כוס קולה רגילה...

לזר

New member
היפו לסוגיו

בוקר טוב דובדבן, אפשר לצאת מהיפו קל עם הסוכר שבקולה, אבל, עדיף גלוקוז של ממש כדי להגן בפני ירידה עמוקה להיפו. לסוכר שבקולה יש אינדקס גליקמי בינוני והוא עלול ל"פספס" ירידה מתמשכת ברמת הסוכר. עדיף הגלוקוז בעל אינדקס גליקמי גבוה להגנה טובה. היפו עמוק מזוהה תוך שעה. אם את עולה מעל 150 תוך שעה הית ממש בהיפו. בזהירות. לא להפסיק את המשאבה גם בהיפו. כל טוב

10shosh

New member
איך מסווגים מזון לפי אינדקס גלקמי

ומתי טוב אינדקס גלקמי גבוה/נמוך/בינוני אני חושבת שחן חיפשה המלצות של איזה מזון לאכול אני יודעת שהרופאה שלי ממליצה לאכול משהו מהיר פרי/קולה/חלב +משהו איטי לחם עוגה וכו´ האם העוגה והלחם נחשבים כאינדקס גליקמי גבוה?

לזר

New member
האינדקס הגליקמי

מתאר קצף ספיגת הפחמימות לדם. לחם רגיל הוא בעל אינדקס גבוה. למעשה גבוה משל הסוכר. כל הקטניות, פרט לסוגי אורז מסוימים בעלות אינדקס נמוך. לפני פעילות גופנית קצרה אפשר להשתשמ במזון עם אינדקס בינוני. את צריכה לקרוא את כל החומר לגבי הנושא לפי הקשורית אם את טובה באנגלית בקרי באתר של מנדוסה. הוא גורו אמריקאי בנושא. רב הדיאטניות שלנו לא מבינות את הנושא, משום שהוא מורכב מאוד.

לזר

New member
הגלוקוז

שלום דובדבן, סוכר השולחן מכונה סוכרוז בנוי משתי מולקולות: גלוקוז (אינדקס 100) ופרוקטוז (אינדקס 23). המבנה הזה בונה ממוצע אינדקס גליקמי של 65 עבור הסוכר. זהו אינדקס גליקמי בינוני. אם לוקחים ישר גלוקוז (אינדקס 100) רמת הסוכר עולה מהר מאוד ולכן ההגנה היא טובה עבור היפו שעלול להעמיק יותר...לפעמים. קיימות טבליות גלוקוז במיוחד לחולי סוכרת בטעמים שונים בבתי המרקחת. למעשה, קופת החולים היתה צריכה לקחת יוזמה וללמד אותנו את המשימה הזו שנקראת יציאה מהיפו, אבל הם אומרים: קח סוכר. זה נכון, אבל לא תמיד כל טוב

אמא1

New member
אני לא מבינה

אתם כותבים שכשאתם בהיפו אתם שותים או לוקחים טבליות...בקיצור מטפלים בעצמכם. כשאבי בהיפו הוא מתעלף. ישנם סימנים מוקדמים להיפו שאתם מאתרים בעצמכם ואז מטפלים לפני העילפון או שעילפון הוא סוג של היפו יותר קשה?
תודה אירית

כמובן שיש סימנים...

חלק מהסימנים הם: רעידות בידיים, מרגישים חולשה, כאבי ראש, סחרחורות... העילפון זה בהחלט היפו קשה יותר, העילפון זה בעצם תוצאה של היפו שלא טיפלו בו (לא שתו או אכלו משהו). מקווה שהסברתי ברור...

אמא1

New member
תודה דובדבן../images/Emo140.gif

אני כבר הולכת לכעוס על אבא שלי שהוא לא מקשיב לסימנים המוקדמים
תודה על ההסבר
אירית

10shosh

New member
לפני שאת כועסת עליו !!!!

אנשים עם סכרת ארוכת שנים מאבדים את התחושות המוקדמות בעיקר עם הגוף רגיל לערכים הנמוכים אני מתקיימת נהדר על ערכים של 30-60 את יכולה רק ל"כעוס"
עליו שהוא לא עושה מספיק בדיקות שיזהו את ההיפו בשלבים מוקדמים אבל לא לכעוס יותר מידי כי את תשיגי את ההפך
פסיכולוגיה של סוכרתיים מה לעשות

לזר

New member
אמא השייכת לאבא סוכרתי

שלום לך אמא, בבקשה ממך לא לכעוס. במקום זאת, נסי ללמוד קצת על המחלה המתוחכמת הזאת, הסבירי לאבא בצורה אסרטיבית כיצג עליו לנהוג כאשר רמת הסוכר שלו נמוכה או גבוהה ולמדי אותו לבדוק עצמו, תוך הדגשת הסיכונים לבריאותו. זו הגישה הנכונה. בהצלחה

אמא1

New member
../images/Emo151.gifלא התכוונתי באמת לכעוס

אתם ממש מקסימים. תודה לכם על דאגתכם ועל ההסברים. אבי בן 75 והוא מתמודד לבד עם המחלה כבר 30 שנה בערך. כיום הוא במצב שהוא מזריק לעצמו אינסולין 3 פעמים ביום וכמובן שעושה בדיקות לעצמו. לי יש מושג קלוש בלבד על המחלה ורוב האינפורמציה לא מגיעה ממנו. היום בעקבות סכנת הכריתה שמאיימת עליו, הוא נפתח יותר ומספר יותר על מצבו. הוא מאד פוחד ומתנהג עכשיו כמו ילד תלותי. נכון לעכשיו חזר לבי"ח. אני עדיין מנסה לברר את שמות הרופאים המומחים שהופיעו בכתבה בעיתון ידיעות אחרונות על חולים סוכרתיים וכריתות. שוב תודה לכולכם, אני אשמח על כל אינפורמציה שתמשיכו לתת לי. יום טוב
אירית דרך אגב, הכינוי שלי "אמא1" מכיוון שאני משתתפת גם בפורום חינוך לגיל הרך. אבל אפשר לקרא לי פשוט בשמי - אירית

אמא1

New member
קיבלתי מאמר מארכיון YNET

בו כתוב על כריתות והטיפול החדש. הרופאים הם, ד"ר יהודה מלמד - מנהל תא לחץ ברמב"ם, וד"ר יצחק רמון, כירורג פלסטי ואחראי על הטיפול בתא הלחץ. הטיפול בתא הלחץ הוא ע"י הזרמת חמצן בכמות גדולה לפצע וע"י מאפשרים את ריפויו. ע"פי הכתבה: הרופאים אומרים כי הטיפול מצליח ב- 80% מהמקרים. הטיפול כלול בסל הבריאות. תודה על ההתעניינות
אירית

למעלה