מצבות בצפת

נחי

New member
מצבות בצפת

לא זכור לי אם כבר דיברנו על אתר זה שבו יש אפשרות לבצע חיפוש של כתובות מצבות בעברית ובאנגלית של בית העלמין בצפתץ

friend9

New member
צריך למחוק...

...בכתובת האתר את האות[י]ות http:// שבטעות מופיעות פעמיים.

../images/Emo24.gif כיף שחזרת אלינו, נחי../images/Emo70.gif

מה שלום הצאצא החדש
ואיך מרגישים הוריו
מקווה לראות אותך שוב בסביבה. אם תקרא לאחור, תראה שרבים כאן החלו לפעול בעניין הארכיונים, מאז המלצותיך בעניין (גם אני) - חלקנו נחל הצלחות וחלקנו נחל אכזבות, אך העיקר הוא החיפוש והפקת הלקחים לחיפוש הבא. ארנון

שרי סילבר

Active member
אפרופו בית הקברות בצפת איך ניתן לאתר קבר של ילוד שנפטר בלידה או מייד לאחריה? הוא נפטר בטרם נימול, כך שטרם ניתן שם. לפי מה ששמעתי מחברה שעובדת בשערי צדק, התינוקות הללו שנפטרים מקבלים את שם אימם. מה ידוע למומחים פה? ולנחי, ברוך השב אלינו, בתקווה שהגיחות אל הפורום תלכנה ותתרבנה.

א77

New member
שתי נקודות

משתדלים כל ילד יהודי לקוברו נימול בלבד, היינו יש דרך ונוהג איך מבצעים, וזה לזכותו של הילוד. הייתי מעדיף לקצר בנקודה זו, מיכיון שאיני רוצה להיגרר לחילוקי דעות, שאוליי הם עשויים לבוא. אבל נקודה שניה היא. שתינוק עד בן 30 יום, דינו כנפל, אין מתאבלים עליו כפי שמתאבלים על בוגר, ודין זה חל אף אצל הנימול ונקרא שמו בישראל, ורח"ל, מת. אך עד שלושים יום הינו נפל, יש לקוברו כדת וכדין, ויש להיזהר בכבודו, ככבוד כל מת. אבל לא כל כך ברור לשם מה נדרש לדעת שמו, או פרטים אודותיו. שבוע טוב ומבורך

ספרן

New member
על פי המקובל

נותנים שם לנפל - זה מצד ההלכה והמנהג. אני מסופק אם השם הזה נרשם ברשומות של המדינה או של ח"ק - אני מאמין שלא.

א77

New member
השם שהנפל מקבל

הוא בד"כ עניין אישי של החברא קדישא, המשפחה לא מתערבת בזה כלל, [כמובן אם זה עדיין לפני הברית] אם הנפל מת לאחר הברית עד יום השלושים, הרי שבין כך כבר נקרא שמו בישראל

למעלה