מצבה נוספת-שאלות

wow1

New member
מצבה נוספת-שאלות

גם המצבה הזו מבית הקברות של בוצ´אץ. מינצי בת שמואל זיינוויל( לבית פרוינדליך מ- Podhajce ) נפטרה בח´ סיוון תרצ"ד. על אותה אבן המצבה מופיע שמו של בעלה שמעון בן צבי פרידלנדר. שתי המילים בראש המצבה של שמעון: " ובעלה בצדה ". תאריך פטירתו של שמעון לא קיים. האם ניתן לדעת מי נפטר ראשון, מינצי או שמעון? מה מקור השם מינצי? תודה איל

א77

New member
תן לי לשער, במבט ראשוני

האשה נפטרה קודם. וודאי שהבעל האריך ימים, שהרי זה מה שנכתב על המצבה. אבל דווקא בגלל שלא נכתב תאריך פטירה על המצבה, חשבתי כי עם הקמת ובניית המצבה "המשותפת", הרי שהיא נבנתה ע"י הבעל. (שקשתה עליו פרידתו מאשתו כנראה) והוא בנה את המצבה על שני המקומות יחד. עבור אשתו, ועבורו לעתיד. ואגב, יש האומרים שזו סגולה לאריכות ימים, לדאוג לחלקת קבר וכל הנצרך, עוד בחיים.

wow1

New member
ואת שמו של שמעון הוסיפו לאחר מותו

כאשר המצבה עמדה על מכונה? ומדוע לא הוסיפו את תאריך פטירתו? אני מלא שאלות כרימון. תודה. איל.

א77

New member
את הכל הוא כתב בעצמו לפני מותו

אבל את התאריך הרי הוא לא ידע. זה לא מחייב. אבל זה ייתכן. אם אתה יודע מי הם ילדיו, וודאי תוכל לומר שזה לא ייתכן. יש דוגמאות כאלו. בקרית שאול יש מצבה שמונחת כבר שנים, ללא תאריך, ויש שם גם תשבחות והודיות לאותו אדם שיזכה להאריך ימים אמן. במקרה גיליתי את המצבה, והראיתיה, ובפרט את הכתוב בה לאחד מהמתעניינים בו...

שרי סילבר

Active member
כשארנון חיפש הרשקוביצים בראש פינה.. היתה שם איזו מינצי, והשם שלה במקור היה כמדומני מינה. אז אולי גם כאן זה השם.

א77

New member
והנה עוד מצבה מבוטשאטש

עם אותו נידון. שני קברים עם אבן אחת משותפת. בשמאלית, האשה ותאריך פטירה. בימני הבעל ללא תאריך פטירה. שם יש לי אסמכתא לסברתי שהעליתי. שכנראה הבעל כתב והכין הכל מבחייו, בפטירת זוגתו. בשמאלי נכתב נפטרה יא אדר א´ תרצ"ה פ"נ אשה ------- מרת אלקה ב"ר צבי ורנר תנצב"ה ובימני נכתב פ"נ איש ----- הר´ אשר ב"ר דוד צבי תנצב"ה ללא כל תאריך.

למעלה