מצא את התאונה

natyh

New member
מצא את התאונה

קצת מסובך להלן תוצאת תאונה הגולשים מתבקשים להעריך מה היתה התאונה שגרמה לתוצאה בצילום.

shaison

New member
האמנת לחולות שהם רכים!

עם גלשן באימון נמוך או בקייט סרף מה שבטוח החול לא כזה רך כמו שזה נראה. זאת גם פציעה אופיינית לגולשי סנובורד שלא שמים מגן מפרק כף היד (שעולה גרושים) כי הם ישראלים יהייה בסדר הם מספיק חזקים
החלמה מהירה שי לנואל ניוזילנד

natyh

New member
לא !

ההמראה היתה מגבעה , הנחיתה היתה טובה , הגלשן או אף חלק ממנו לא נגע בקרקע בשום רגע המראה טיסה נחיתה . האדם היחיד שראה הוא אורן והוא מוזמן לתאר מה שראה בקיצור ומה שנראה בלבד . תודה רבה .

חגי

New member
לא הבנתי - אולי תספר אתה

מה קרה? מהצילום ,למרות כל שנותיי באוניברסיטה- ...לא הבנתי כלום. בכל אופן זה דומה לשלד של אדם שלמדנו עליו בבי"ס יסודי. זה אפילו דומה לחלק שמחובר לזרוע!

natyh

New member
יום לפני

עמירם סיפר לי על מקרה דומה שקרה לחניך שלו טייס למיטב זכרוני ואמר לי אתה לא תאמין ... מה קרה . לא האמנתי ויום אחרי זה קרה .

יאללה, נתי!!!! ספר כבר מה קרה../images/Emo178.gif

די משחקים.. נגמרה הסבלנות
החלמה מהירה וחזור לגלוש במהרה...

natyh

New member
רגע קודם שאורן יספר

מה הוא ראה . והסיבה פשוטה , תבין זאת רק אחרי שאורן יספר את העדות שלו , ואז המקרה יהיה עוד פחות ברור ...

David Gerby

New member
נתי, חשבתי שעם יד אחת תכתוב יותר

לאט... נראה שבר לא נעים (אם אני אפילו הצלחתי לזהות) בתקווה שלקחת את האמירה בהומור, החלמה מהירה

natyh

New member
להיפך ....

ביד שמאל כותבת שגיאות כתיב מהר יותר ....

orenw3

New member
טוב מה שאני ראיתי ...

ביום שלישי לפני שבוע נסעתי עם חבר לצוק שבפלמחים על מנת להתאמן. בשלב הזה היו לחבר 5 טיסות גובה ולי 9 כלומר אף אחד מאיתנו לא היה מוסמך דרגה 2. הרוח היתה דרום מערבית עד 30 מעלות 5 עד 10 קמ"ש עם משבים מערביים. אני תפסתי משב והמראתי ראשון למטה הייתה רוח דרומית. לאחר מכן המריא הגולש השני. לאחר מכן עליתי למעלה. בשלב זה התחיל לרדת גשם ואני החלטתי לקפל. הגולש שהיה איתי החליט להמשיך למרות הגשם והמריא עוד פעם או פעמיים לפני הטיסה שבה הוא ניפצע. בטיסה האחרונה הייתה רוח מערבית עם רכיב קל דרומי בערך 5 קמ"ש. הצבעתי לגולש על כיוון הרוח ועזבתי אותו על מנת לסיים לקפל את הגלשן כיוון שראיתי שאין תנאים וחשבתי שהוא מתכוון לחכות למשב. (הגולש טוען כי לא היה מודע לעובדה שעזבתי את העמדה בשלב זה). לאחר דקה או שתיים ראיתי את הגולש מתחיל לרוץ לכיוון הצוק ולאחר מכן נעלם משדה הראייה שלי מתחת לצוק. רצתי לכיוון הצוק ואז ראיתי שהיצליח להמריא לאחר שרץ מספר צעדים על המידרון ונחת נחיתה סבירה. יש לציין שכייון שירד גשם הגלשן היה רטוב וגם להערכתי הריצה הייתה איטית בהמראה.

natyh

New member
ואני אמשיך

הגולש לא העריך נכון את עוצמת הרוח על סמך שתי ההמראות הקומות . ריצת ההמראה החלה קרוב מדי לצוק ובשל הרטיבות הגלשן לא לקח וריצת ההמראה במישור הפכה להיות ריצת המראה במדרון. בשלב מסוים הגלשן עקף את הגולש שלא הספיק להיכס לתוך המשולש ועלה מעליו ומלפניו בדרך להתחרטמות במדרון . הגולש נאלץ כאן לדחוף את שולש ההמראהבחוזקה לפנים ואכן כך הוא עשה אך הדחיפה היתה ביד פתוחה מאחר והניח שלאחר דחיפה קלה יעביר מיד את הידיים שוב קדימה ויכנס לתוך המשלש . הגלשן הגיב מהר וחזק מאד לדחיפה והפעיל לחץ עצום על היד הדוחפת שנאלצה להגביר את הלחץ כדי לשנות את זוית החרטום , בשלב זה הגולש חש כאב עז בידו , וחלקיק שניה מאוחר יותר הגלשן הגיב והחל להמריא , הגולש עבר לאחיזת כוס מיים המריא כך בעמידה עד לנחיתה , עד כאן תיאור המקרה המאד מוזר הזה . מסקנה היד נשברה בריצת ההמראה לפני שהגלשן המריא , מסקנה נוספת כדי לדחוף היה על הגולש לעבור לאחיזת כוס מיים כדי לדחוף ולא לדחוף ביד פתוחה . הטעויות שקרו קודם לכ בריצה במישור ן היו מן הסתם עקב חוסר ניסיון , אך מרגע שריצת ההמראה הפכה לריצת מדרון עדיין היתה ריצת המראה סבירה ולולא הטעות בדחיפה ההמראה היתה עוברת בשלום. הנזק גבס למשך חודש ,, והשבתה כוללת בסביבות חודש וחצי . מסקנה עיקרית : לריצת המראה בידיים פתוחות יש יתרונות רבים על המראה בכוס מיים מבחינת משיכ ותיקונים , אך לפני המראות מדרון , כדאי לתרגל מעברים חריפים בין שתי סוגי האחיזות ולא לדחוף בידיים פתוחות , המראת מדרון אסור לתת לגלשן לברוח מהכתפיים לפני שהוצף , במקרה זה הבריחה קרתה בשל מעבר חד בין השיפועים של ריצות ההמראה , לתקן מצב המראה כזה די קשה וחשוב להיות ערים לאפשרות הזו .

חגי

New member
יש רק מסקנה אחת-

כשאין תנאים מתאימים להמראה וכשהניסיון של הגולש מועט , עדיף שישב בבית עם אחיזת כוס מים בכוס תה.

David Gerby

New member
נתי, נראה לי שאתה מפספס פה משהו

אפשר לתחקר באינטרנט אבל בשלב זה אני ממליץ לך לתחקר עם המדריך שלך ולהבין את מקור הבעיה. בכל מקרה משהו לא מסתדר לי בעליל עם המקרה הזה ומעניין אותי לשמוע איך בעצם הגעת למצב של שבר שלא כתוצאה ממכה (אלא אם אתה סובל מבריחת סידן או משהו כזה).

natyh

New member
א לא ענין אישי

אני מאמין שתיחקור כבר נעשה תודה . שוב בענין השבר זו בדיוק השאלה הלא ברורה , מקרה דומה מאד קרה לחניך של עמירם וזה בדיוק הדבר שיחקר לעומק , על פניו השבר שלא כתוצאה ממכה וראה העדות של עד הראיה שלא היתה מכה נראית לעיין , לא ברור.

avron

New member
גלשן רטוב

מומלץ מאוד לא להמריא עם גלשן רטוב. אם מפרש בד - להמתין לייבוש. מפרש מילר או פלסטיק אחר - לנגב. בחלק מהגלשנים, מהירות הזדקרות צפויה לעלות משמעותית.

למעלה