מצא את ההבדלים

9ball master

New member
מצא את ההבדלים

ניסיתי להוסיף תגובה להודעה "על יד אחת - הבדלים בין סנוקר לביליארד" אך כנראה שיש באג במערכת ואני לא יכול. בזכות Anin17 הצלחתי לשחזר את מה שכתבתי ולהלן ההודעה: ביליארד הוא שם כולל לספורט שכולל גם סנוקר, המושג ביליארד בא מצרפתית כנראה מהמילה billart שזה סוג המקלות שאיתם המשחק שוחק לראשונה לפני שהוא הפך לביליארד או מהמילה bille שפרושה כדור. אני לא יכנס יותר מידי לפרטים אבל עם השנים הסנוקר קצת "ברח" מתחת למטרייה של המושג ביליארד ופתח נישה משל עצמו ושאר המשחקים נשארו תחת השם ביליארד. עם השנים השם ביליארד גם התחיל להיות יותר מקושר למשחקי הקרום - carom (שמשום מה בארץ החליטו לקרוא לזה קרמבול), הקרום מכיל תחתיו מספר משחקים אשר משוחקים על שולחן 10 פיט ללא כיסים, המשחק הפופולרי ביותר נקרא שלושה דפנות (three cushions). שאר המשחקים אשר משוחקים על שולחן אשר בדר"כ בגודל 9 פיט ועם 6 כיסים נקרא ביליארד כיסים (pocket billiard) או פול, המילה פול היא סלנג לביליארד כיסים, ישנם הרבה משחקים אשר נכללים בתת קטגוריה שנקראת פול, המשחק שאתה התייחסת אליו נקרא 8ball, גם 9ball , 7ball ו straight pool הם משחקים אשר נקראים פול ומשוחקים עם מספר שונה של כדורים.

Dirty Dick

New member
קצת חסר פה

לי חסרה גלריה ראויה חסרים מאמרים יש לכם הרבה עבודה - בהצלחה

למעלה