מצא את ההבדלים

לאונידס

Active member
כמו ילדים, תמיד בודקים גבולות

לכן בעצם גבולות הכפיה הדתית בארץ נקבעים ע"י החילונים, הם קובעים עד איפה הם מוכנים להסחט.
השבתת מכוניות בכיפור ולא בשבת נקבעה אצל החילונים, לא הדתיים.

Sophalin

New member
לא מסכים

לפחות לא עם הדוגמא

דבר ראשון הרוב בארץ כן רוצים למשל תחב"ץ בשבת. זה העיריה/ממשלה שמטרפדים את זה שוב ושוב.

דבר שני, השבתת המכונית בכיפור, נובעת מכך שיום כיפור הופך ל"חג האופניים" אצל החילוניים ותסכים איתי שדי מסוכן לנסוע בתוך העיר ביום הזה.
אז נכון שהמסורת הזו הגיע מהדת במקור אבל היום זה כבר הפך למשהו חילוני לגמרי בדיוק כמו יום העצמאות.

לאונידס

Active member
לגבי יום כיפור נראה לי ששנינו מסכימים

החילונים הם אלו שקבעו את אופי החג.

לגבי שבת ותחבורה ציבורית המנגנון של האיסור ברור, היפותזה שלי אומרת שאם לקבוצה חילונית זה היה מספיק חשוב אז היתה תחבורה ציבורית בשבת.

Sophalin

New member
העובדה בשטח היא שאין

ועדיין הציבור טוען שצריך.

אתה מוזמן להציג לי לחץ גדול של הציבור החילוני על משהו אחד שבאמת עבד בארץ, לי לא זכורים כאלה (למעט שימוש בפרצות בחוק - כמו למשל גידול חזירים על פלטפורמות)

לאונידס

Active member
פתיחת בתי עסק בשבת בתל אביב

עכשיו בעזרת השם יתוקן החוק העירוני.

אני מסכים איתך שהזחילה היא ל"טובת" הכפיה הדתית

deathcaster

New member
אני אשמח להכיר את הבדיחה

אז ככה...

ג'ורג' ברנרד שאו פנה לאשה ושאל אם תהיה מוכנה לשכב איתו תמורת 5,000 דולר? אחרי שקיבל תשובה חיובית שאל אותה שאו אם תשכב איתו תמורת חמישה דולר. "איזה מין אשה אתה חושב שאני?", זעמה הנשאלת, ועל כך ענה שאו: "איזו מין אשה את אנחנו כבר יודעים. עכשיו נותר לנו רק להתמקח על המחיר".

רק להזכיר למי ששכח

בשנות ה90 עדיין ליוצאי צבא היו הטבות בקיצבאות ובמשכנתאות, מי שביטל את ההטבות הללו היו אנשי השמאל שטענו לאפליית הערבים.

לאונידס

Active member
הטענה היתה שילד לא אשם במעשי הוריו

לפחות לגבי קצבאות.
אנשי דמוקרטיה (יש גם ימניים דמוקרטים, למה להעליב אותם?) טענו שאי אפשר להפלות בין שני ילדים רק כי אבא של אחד שירת בצבא ושל האחר לא, הילד לא אשם ומגיעות לו אותם זכויות.
לטעמי הטענה נכונה וכך גם חשב בית המשפט העליון, ובית המשפט העליון איננו אנשי שמאל.

אני לא זוכר כרגע מה הקטע עם משכנתאות אבל הוא ממילא לא רלוונטי כי כיום אנשי דמוקרטיה (שמאל?) פנו לבג"ץ נגד הקצבת דיור בר השגה רק לדתיים ובעיקר חרדים (טריק של אטיאס) מהטעם הפשוט של שוויון.

Sophalin

New member
יש פתרונות

הרבה יותר טובים לבעית המשכנתאות - למה לעקוף בעיה בצורה מטופשת ככך? פשוט שיורידו את מחירי הדירות...

למעלה