מצאתי......

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
מצאתי......

כבר מספר ימים אני מחפשת את השיר הענוג הזה... קודם, התמזל מזלי והוא הושמע ברדיו. התענגתי עליו עם השגה אחת (ככותבת, לא הייתי מכניסה את המילה....גדועים בקשר לעלים). אגדה אבודה שלומית אהרון -מילים יובל דור - לחן ירוסלב יעקובוביץ - עיבוד שקט עכשיו רוח של סתיו באה לכאן ממרחק רוח קרה רוח חולה שנינו בסוף המשחק אם בשמיים נותרו מלאכים מה הם ראו משם ומה הם יודעים אולי הם ראו מה שאיש לא ידע היינו ילדים באגדה אבודה כמו שני עלים שנינו גדועים איש לדרכו מן הסתיו רוח קרה שוב מתחילה כמה אהבתי אותך אם בשמיים נותרו מלאכים מה הם ראו משם ומה הם יודעים אולי הם ראו מה שאיש לא ידע היינו ילדים ב א ג ד ה א ב ו ד ה
ואני, מציעה להרים כוסית
לכל התינוקות שלא יבואו לעולם לכל הלוחמים שלא ישובו אל ביתם לכל הממריאים שמנועם דמם לכל הרצונות אשר נגרע חלקם לכל הכיסופים שכבר נדם קולם לכל האהבות שכבר כוסו בדם לכל הדימיונות של זה אשר חלם לכל האכזבות שלי - ושל כולם סלוט...........לחיים, ................

לא כל-כך אבודה היתה האגדה הזו -

עובדה שבסופו של דבר - אחר 25 שנה - היא אכן הגשימה את עצמה, וכותבת המילים של האגדה הזו באמת נפרדה מבן זוגה האהוב שהלחין אותה בדיוק כפי שתיארה סמוך לנישואיה. אז דווקא מהבחינה הזו, אולי כן עדיף השימוש המקאברי במילה "גדועים" - נורא ככל שזה נשמע: גדועים - פירושו חתוכים, כרותים, קטועים, נפרדים. אומנם זו מילה הלקוחה מז´ארגון חדרי הניתוח הפחות סימפטיים - אך זוהי הרי גם בדיוק אותה טרמינולוגיה של עצם הפרידה והגט: כך ממש קוראים לזה - גט כריתות! וכמה מגוחך, אגב, וכמה לעג לרש יש בכך, כי השימוש במילה "לכרות" בא לפעמים לציין בדיוק את ההיפך מלהיפרד: למשל, כשמדובר על לכרות ברית, אפילו את אותה ברית הנישואין... לכן, בצדק אולי נדמה במבט ראשון שהיה עדיף לומר על העלים שהם "קטופים" ולא "גדועים" - אבל אוי: הדימוי הזה - "נקטף" - הרי משמש פה את הכרוניקה היותר גרועה: זו של המתים וההרוגים - "נקטף בדמי ימיו"... "נקטפה בטרם עת"... וכדומה. נו, אז עדיף כבר רק להיגדע. טפו. שלא נדע. לא מזה ולא מהאחר.

magy

New member
אין אגדות שמחות

האם זה סופה של כל אגדה....? להכנס למחלקת האבידות האבודות? מלכת בריטניה נשואה כמספר שנותיי........באושר? קראתי בכתבות שבן זוגה המלכותי, ממשיך ללכת למועדוני גברים כמקובל בארצו. הם ישנים במיטות נפרדות. אבל נשואים......בעושר....... שניהם היו: יפים, צעירים, מבטיחים, בעלי דם כחול, היה כתוב, אפילו, שהיא אהבה אותו.. מה עושה לנו, תוך כדי השנים ביחד, לשחוק את עצמנו בקשר? ואת זולתנו? מה הפטנט לשימור? "לא אבקש את ידך" - (ג´ורג´ בראסאנס)....???????? נדמה שפעם הוצגה הצגת המשך לרומיאו ויוליה......אילולא מתו.... הרס המיתוס או מציאות צרופה???. שאלות של תם. בסוף היום........תוך כדי שמיעת חדשות קשות.....

magy

New member
בגילך.....ועדיין לא מבין

שום כלום.............אבל שום כלום הויאגרה , אינה קשורה לשלומית או אחרות........ אולי אתה לא יודע...........אבל ויאגרה נוטלים גם ללא קשר לצורת האישה. טוב, אין לי כח להסברים....... אבל יש לי הרגשה שאתה חי בטעות גדולה.........או שמא התלוצצת בלבד.?

טרה10

New member
אפילו אשתי יודעת יותר ממך.

שהכל בראש זה קודם כל..על דב"א כשרצה לאכול..סיפר ואף אימתו אחרים שהיה מחפש צפרים שאוכלות קפה..ורצוי לפני ההבשלה..כיון שההידלדלות..של הזלזל..לא עשתה לו את זה מפירות בשלים או יבשים או מצומקים. אז קודם כל הכל בראש. ואח"כ באות ההפרעות במוח, וההפרעות בזרימת הדם..שיש לה גורמים אחדים ומשונים. ז"א שלומית בונה סוכה..וירדנה לא-רק נניח כן. או שגב´ קשת..ולא סילבי שהיא כבר דבלה..וגם נבלה..כן וגב´ חיימוביץ´ לא..או כן למי שבלונדיניות עושות לו את זה או כן עושות לא, כן.!?. ונניח מרילין בזמנו הטריפה והדליקה את מר ג´ק פיג´רלד..עדלאידע. ואז הרי לא היתה הויאגרה..בכלל רק הניאגרה..שהוא סרט בהשתפותה של האגדית..עם השמלה הלבנה..מעל לאשנבי הרכבת התחתית..וכך הגענו אפילו לפרק נוסטלגי ואפשר לקרוא לגב´ עיניים..שלא אוהבת גלישות וסטיות. דקדוקיות! [נבדק]

טרה10

New member
וגם לא ברור לי איך אמא שלך..מרשה

לך להתערב בעניינים, כאלה כשידוע מ´פיגמליון´ שהאשה עושה בדיוק אותו דבר כמו הגבר..רק הפוך.! ז"א מדיון כלשהוא היא תמיד אבל תמיד..תוציא מסקנה הפוכה..! ומה שאני יודע..את לא יכולה לדעת לא בגלל שאין לך את זה, אלא בגלל שאת לא גבר..! ולא שיש הרבה הבדלים...בין גבר לאשה פשוט יש מעט מאוד משותף. אמנם יש לשני המינים ראש שיער רגליים ידיים ועיניים, ומחזור-דם..ושום דבר נוסף זהו..! כל היתר..פשוט אחרת..! החשיבה שונה. הההסכמה על צורת [וצרות] החיים, שונה. ההתייחסות לכסף..נו זה בכלל..´מסע[´אחר´]קניות אחד גדול. והנהיגה..זו כבר אפשרות לדיון.. [רק שאשתי התהפכה..ואני אפילו לא הייתי באוטו אז, וגם לא קרוב למצב הזה..!] טוב אבל אני הרי לא דוגמא.. כדבריכם.[הטפשיים אגב] ובכלל אשה זה לא גבר וטוב שכך. וגם נשאיר את זה כך..! אגב איך אני יודע כל כך הרבה על נשים..נפשי התאומה..היא שספרה לי איך היא חושבת וכנפש תאומה, שחושבים כאילו בראש אחד- וזה ברצינות,הביאו למסקנה..שממש אין על מה לדבר..ואי אפשר להבין איך המסקנות של הנשים הן הפוכות..כמעט תמיד. [נבדק] [נבדק]

הזכרנו לפני ימים את רונית אופיר

שהיא אכן מצמררת גם בהרבה משיריה - לא רק בשיר אחד מסויים - וכך אוזכר גם בן זוגה ממנו נפרדה בשנה האחרונה - אמנון ברנזון - והופ: איזה צירוף מקרים - שהיה זה בדיוק אותו ברנזון שמצא את שלומית-לא-צריך-ויאגרה, הביא אותה אל שלושת הגברים שכבר היו מאוחדים - ושידך אותה אליהם רק כדי ליצור את התוכנית הנוסטלגית המוצהרת הראשונה - ע"ש אחד השירים: הכל עובר חביבי. הוא היה המפיק שלהם. אכן, הכל עובר, חביבי.

magy

New member
מה שרציתי

להגיד לך טרה לפני מספר שעות.....אבל.......רק כעת התגבש לי...... זה ש.......... אם אינך יודע לרקוד......בכלל לא משנה, אם רצפת אולם הריקודים, עשויה מרצפות, פרקט או לינוליאום........ לא הרצפה צריכה לרקוד.......אלא אתה............. היא.....מבסוטה לאללה....רק מדריכת נעלייך עליה.....בקצב המתאים.
חנה לסלאו מחקה פולניה) |

עיניים

New member
תרקוד, היא אמרה לי, תרקוד,,,,,,,,

וטרה התכוון, למיטב הבנתי, שגם אם אינך יודע לרקוד - די שתעלה על מזרון מים, ואז אתה מוצא עצמך רוקד ומתנועע גם מבלי לדעת,,,,

magy

New member
אם נניח לרגע קט, את הצחוק בצד

לא רוצה למות, לפני שאנסה מיטת מים.....סתם .....לא למות טיפשה..... צריך להיות כיף משגע.., להתנדנד, עד שנרדמים............ טוב, גם ערסל מתאים ......(רצוי ברוחב ...כפול)
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

טרה10

New member
לע´ היה משפט מתאים לנושא.

אם י´ יגיד לב´ לעלות על הארון..ואז לא היו ארונות קיר.

טרה10

New member
תרקוד היא אמרה לי..מריומה ביד לבנים

באמצע..מאחור. בפתח תקוה..רציתי להזמין אותה לאיזה בר מצוה שתבוא..אבל היא לא. ובאותו ערב בא הפיצוי רק שלא ידעתי... ישבנו ב. ואני ב´יד לבנים´ בחדר וידה זחלה,ואח"כ היה סיפור נהדר..שנגמר בחתונה שלה..לא אתי. ואחרי עשרים ושלש שנה..נפגשנו שוב..לפני תשע עשרה שנה..בגלל ששאלתי את אמא שלה איפה היא, והיא באה ל´אותו הים´..!* נ.ב. רציתי להוסיף שבשעה 11 בבוקר כתבה מגי על לינקולן..ובשעה 2 בלי לראות בכלל, העליתי את נושא העבדות..אז יש איזה יד מכוונת..* [לדעתי יש, אבל לא משהו מסתורי אלא סוג של תקשורת שלא מכירים עדיין]* _______________________________ *שם עמ´ 90.

טרה10

New member
אותו הים בין בת ים ללוס אנג´לס

הנה שרה ג´ולי לונדון את ג´וני גיטר..שאתמול כתבתי עליו. האם יש יד מכוונת.? או תקשורת..שאין לנו מושג איך היא פועלת.! אני נוטה להאמין שיש..וזה לא צירוף מקרים וגם אין יד מכוונת.!

למעלה