מצאתי

SShirly

New member
מצאתי../images/Emo9.gif

סוף סוף מצאתי תחום שאני בטוח רוצה ללמוד וגם יש סיכוי למצוא עבודה בו בעתיד. מכללות ואוניברסיטאות לא חסרות. בעבר שאלתי על מכללת E.p.s ובכמה פורומים אמרו לי שממש לא כדאי כיוון שזה אפילו לא לתואר ראשון. אז ויתרתי, למרות שזה נשמע ממש טוב בהתחלה. כבר הרבה זמן שאני מחפשת ומוזר שלא ראיתי את מה שעמד מול העיניים... חבר שלי ניסה להתקבל למכללת הדסה כדי להמשיך בלימודי הנדסת התוכנה (לימודים שנה ג') אבל לא התקבל כי לא עמד במחנים במתמטיקה
ואני, בכלל לא ידעתי שאפשר ללמוד שם מדיה דיגיטלית. אמרו לי שזו מכללה מעולה. הבעיה היא שעכשיו שכבר מצאתי מקצוע מעולה ומקום מצויין, אני מתקשרת ואומרים לי להתקשר רק בתחילת החודש הבא כי עדיין אין להם פרטים על הלימודים של 2004. אני יודעת שלא חסר הרבה עד תחילת ינואר, אבל אני לא רוצה לבזבז זמן כי אני צריכה להכין תיק עבודות... ולהתארגן... ובכלל לדעת מה קורה איתי! אז, אם מישהו מכם יודע מהן הדרישות בעניין תיק עבודות ללימודי מדיה דיגיטלית במכללת הדסה - אודע לו מאוד אם יוכל לפרט זאת כאן או במסר. כמו כן: האם ניתן להכין תיק עבודות במסגרת קורס השייך למכללה עצמה? או יש הכרח במציאת מקום חיצוני למכללה לשם הכנת תיק עבודות? תודה מראש והמשך חג נפלא

SShirly

New member
*אודה

שאלה נוספת: קיימים מקומות בהם ניתן לעבור איזשהו מבחן יחד עם שיחה אישית (עם פסיכולוג נדמה לי) שבעקבותם אתה מקבל המלצה למקצוע אותו כדאי לך ללמוד בהתאם לכישורייך והעדפותייך. מישהו מכיר מקום כזה באיזור ירושלים ויוכל להסביר מעט או לפחות לתת מעט פרטים בעניין? יש לי חברה שאין לה מושג מה לעשות בעתיד והיא משוחררת מצה"ל כבר קצת יותר מחצי שנה. המלצתי לה על קורס כזה אבל אין לי מושג איך לנתב אותה לאחד. אשמח אם תעזרו לי

יעוץ

יעוץ כזה ניתן במכון הדסה. הפני את חברתך לאתר המכון שקישור אליו תמצאי בדף הקישורים של הפורום. או טלפון 6244344.

shlomit03

New member
מה זה מדיה דיגיטלית?

וכמה שנים לומדים את זה? סתם נשמע לי מעניין...

SShirly

New member
מדיה דיגיטלית../images/Emo42.gif

אלו כמה תחומים יחד הקשורים זה בזה בעיקרון. מדובר מחשבים וצילום ותלת מימד ופרסום ושיווק. מדובר הדמיה ממוחשבת, עיצוב אתרים ומולטימדיה. נורא נחמד לדעתי

מדיה דיגיטלית

מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 הנדסאות צילום ומדיה דיגיטלית מכללת הדסה ירושלים, הנדסאים, מלונאות כתובת: ת.ד.1114 הנביאים 37 ירושלים 91010 טלפון:02/6291911 מועד הרשמה: מפברואר עד אוגוסט. מועד תחילת הלימודים: אוקטובר גובה שכר לימוד: 6,900 ש"ח שכ"ל בסיסי + 1,035 ש"ח תשלומים נלווים נכון ל- תשס"ד משך הלימודים: שנתיים וחצי שעות לימוד: בשעות היום. דרישות מוקדמות: בגרות או בגרות חלקית או קדם תעודה בסיום: הנדסאי צילום ומדיה דיגיטלית תנאי קבלה: תעודת בגרות (הכוללת ציון חיובי במתמטיקה, אנגלית והבעה עברית) או תעודת קדם הנדסאי. בחינת התאמה. ועדת קבלה. תיק עבודות ותרגיל צילום מעשי. הנחיות לביצוע תיק עבודות תימסרנה בייעוץ אישי. תוכנית לימודים: שם החוג: צילום ומדיה דיגטלית (שנתיים וחצי) מטרת הלימוד: הכשרת בוגרים לעבודה בתחומי הצילום השונים: צילום מסחרי, טכני, אמנותי ותחומי המדיה הדיגיטלית. תוכנית הלימודים מבטאת את הקשר שבין הצילום המסורתי לבין המדיה הדיגיטלית. מסגרת הלימודים מאפשרת לסטודנטים להתנסות בענפי צילום שונים, כגון צילום אופנה, עיתונות, פרסום, צילום תיעודי, צילום תעשייתי ואדריכלי, צילום טבע ושפת צילום כביטוי אישי. ענפי המדיה הדיגיטלית כוללים הדמיה ממוחשבת, מולטימדיה ועיצוב אתרים באינטרנט. לרשות הסטודנטים ציוד צילום עשיר ומגוון, אולפני צילום המאפשרים ביצוע קשת רחבה של עבודות, מעבדות צבע, מעבדות שחור-לבן ומעבדה להדמיה ממוחשבת ומולטימדיה. תחומי לימוד עיקריים: צילום תעשייתי- מסחרי. שפת הצילום. תאורה. מעבדה שחור לבן וצבע. צילום טבע. עיבוד תמונה ממוחשב. צילום דיגיטלי. יישומים אינטראקטיביים במולטימדיה. יישומי אינטרנט. נכון ל- תשס"ד

SShirly

New member
אמממ תודה...../images/Emo13.gif

אבל, את כל זה כתוב לי בחוברת ששלחו אלי
שאלתי היא מהן הדרישות לתיק העבודות ללימודי המקצוע במכללה זו?

תיק עבודות

תיק העבודות אמור לייצג ולאפיין את פעילותו ואת תחומי התעניינותו של המועמד. תיק עבודות יכול לכלול כל דבר שהמועמד חושב שמייצג אותו, כגון רישומים, ציורים, צילום אובייקטים ותלת מימד, עבודות, אוספים וכו'. הנחיות ספציפיות ניתנות ביעוץ במכללה. נדרש גם -תרגיל בית: המועמדים יתבקשו להכין תרגיל בית, שיוגדר ע"י ועדת הקבלה.

SShirly

New member
../images/Emo13.gif

תודה רבה על תשובתך
וכעת לשאלה קטנה נוספת: ראיתי פרסומת של קורס שעוזר לך בבניית תיק עבודות כזה. האם מן הכרח לעבור קורס כזה לשם בניית תיק העבודות? הוא מוכרח להיות מקצועי? הוא נחשב לאבן בוחן בהליך הקבלה או נועד לשם התרשמות בלבד על המועמד? אני אוהבת לצייר ולצלם אך מעולם לא למדתי באופן מקצועי. האם כדאי לי להתחיל קורס שיעזור לי בהכנת תיק העבודות? או שאין צורך בכך?

תיק עבודות

יש הרבה קורסים הכנה מסוג זה. בודאי שאין חובה ללמוד בו, יחד עם זאת תיק העבודות הוא בהחלט קריטריון בעל חשיבות בקבלה. יותר משמצפים למקצועיות בביצוע באים להתרשם מהדמיון, המעוף והיצרתיות. מאידך עליך להבין שלא מדובר במדד כמותי מדויק, ונורא תלוי על איזו ועדת את נופלת. בעוד ועדה אחת יכולה להתלהב , האחרת לא.

SShirly

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif

אילו יצירות יותר חשוב שיהיה בתיק עבודות עבור מדיה דיגיטלית? אני מניחה שצילומים, יתכן?

למעלה