מצאתי עוד עבודה

מצאתי עוד עבודה

אני אמורה להוציא את הילדה מהצהרון ולשמור עליה עד שהיא חוזרת מהעבודה. מדובר בהכנסה נוספת של כ 1000 ש"ח בחודש שלא תהיה לי דרך "להוכיח" אותם כיוון שמן הסתם לא אקבל תלוש. מה לעשות - איך לדווח בדוח החודשי על הסכום הזה? ואם ירצו הוכחה לכך - מה אעשה? או שאולי לוותר על כל התענוג הזה? אינני רוצה ואני פוחדת להתעסק עם משהו "לא כשר" וגם - אין לי חשבון בנק. האם אני יכולה לפתוח חשבון? אם כן - איך? המון תודה מראש!

תשובה!

את אמורה לדווח על ההכנסה הנוספת במסגרת הדיווחים השוטפים על הכנסות/הוצאות. יש לציין כי ההכנסה אינה מגובה בתלוש. כמו כן, יתכן (אך לא בהכרח) כי יתבקש להגדיל את התשלום החודשי לאור הגידול בהכנסות. בהליך פש"ר ניתן לפתוח ח-ן בנק על בסיס מזומן (ללא מסגרת אשראי, שיקים ו/או כרטיס אשראי). יש לפנות תחילה לכונס הרשמי לשם קבלת אישור לכך.

תודה רבה רבה וגם

סך כל הכנסותי היום הוא שכר מינימום ואני משלמת 500 ש"ח. אם ארוויח עוד כ 1000 ש"ח יש סיכוי שאצטרך לשלם יותר? ואם כן - כמה יותר? ואת הבקשה בעניין חשבון בנק איפה מגישים - בבית משפט או לכנ"ר? רוב תודות!

תשובה!

קשה לענות לשאלתך אם יגדילו לך את התשלום החודשי ובכמה... יחד עם זאת, ניתן לנסות ולומר - היות ואין מדובר בגידול הכנסה משמעותי, כמו גם העובדה שאת משתכרת שכר מינימום ובשים לב לתשלום החודשי שהוטל עלייך, יתכן והתשלום יוותר על כנו או לחילופין לא יגדל באופן משמעותי (בהנחה שקיימות הוצאות סבירות). בקשה לפתיחת חשבון בנק מגישים לכונס הרשמי אשר אמור להוציא לך מכתב המופנה לבנק - בו יצוין כי אין לו התנגדות לאפשר לך לנהל/לפתוח חשבון בנק על בסיס מזומן בלבד.

למעלה