מצאתי עוד טעות בספר...

מצאתי עוד טעות בספר...

בספר השני טום רידל אומר להארי שההורים של מירטל המיללת יבואו יום אחרי שהיא מתה להוגוורטס ובספר הרביעי הרמיוני אומרת שהיא קראה ב``הוגוורטס:תולדות`` שמוגלגים לא יכולים לראות את הטירה, רק חורבות של טירה עתיקה... וההורים של מירטל בטוח היו מוגלגים

נמרה

New member
איך את יודעת?

אולי ההורים שלה דווקא קוסמים? לא כתוב שהם מוגלגים

SnufellS

New member
שני דברים:

הראשון- למה כל כך בטוח שההורים של מירטל היו מוגלגים?........ לא נראה לי שהיה כתוב על זה משהו בספר, וזה שלא היו לה הרבה חברים וכולם צחקו עליה (.....) לא אומר שהיא מוגלית... דבר שני- גם אם נניח שההורים שלה היו מוגלגים, אני בטוחה שדמבלדור או מישהו שם אירגן את זה שהם יוכלו לראות את הטירה באופן חד פעמי כדי לראות את גופת ביתם, וזה גם לא כאילו שהם לא ידעו שהוגוורטס קיימת, אלא רק לא ראו אותה... #ניצן#

Panther

New member
לא חייב להיות שהיא בת מוגלגים

הפתח לחדר הסודות היה בשירותים, ובגלל שהיא כל היום הייתה שם יצא לה לראות בטעות את הבסיליסק. הבסיליסק לא הורג בני מוגלגים, הוא הורג כל מי שהוא רואה, לדוגמא קולין קריבי לדעתי היה טהור דם. אם טום רידל מנחה אותו לתקוף מישהו מסוים (שזה היה בני מוגלגים) אז הוא תוקף אותם. לדעתי מירטל לא היתה בת מוגלגים.

אז זה די מוזר

שבפעם השניה שהבסיליסק יצא, רק בני מוגלגים נהרגו...ועל קולין קריבי היה כתוב שהוא בן מוגלגים, נראה לי...אבל זה לא ממש בטוח...אולי אני סתם מדמיינת דברים...! אבל באמת מוזר שיש 2 אחים קוסמים וההורים מוגלגים..... -ליאת-

LuNaTiC

New member
חחח מה שיותר לא הגיוני זה

שאף אחד לא מת.. טחחח אבל זה בשביל למנוע טרגדיות בשלב מוקדם מדי.. אחרת לא הייתה סיבה להתרגש כשסדריק יקירנו הושמד באכזריות...

kirail

New member
מה מוזר בזה?

הרי הוא פעל על פי ההוראות של ולדימרט/רידל והלז לא היה הורג קוסמים, כשהיו לא לא-קוסמים להרוג...

Hermione

New member
צר לי לאכזב אבל...

אבא של קולין יקירינו הוא חלבן (נדמה לי...) זאת אומרת, אני חושבת שהוא חלבן... הזכרון שלי לא עובד כל כך טוב לאחרונה.. אבל קולין קריווי הוא אכן בן מוגל אחד לפחות. אבל נראה לי שהוא לא יכול להיות בן של שני מוגלים, כי גם אח שלו קוסם, וזה צריך להיות ממש יוצא דופן שבמשפחת מוגלגים יש שני ילדים קוסמים. אז הם בטח בני תערובת. ומירטל המייללת לא נרצחה בכוונה על ידי הבסיליסק, היא נעלבה מההורנבי הזאת וברחה להתחבא בשירותים, והיא יצאה כי היא שמעה את הרעש מהכיור שממנו יצא הבסיליסק והיא רק רצתה לבדוק, והסתכלה בעינים שלו בטעות.

גם אני מצאתי עוד טעות...

בספר הראשון במכתב של הציוד שהארי צריך להביא להוגוורטס כתוב שמותר להביא ינשוף או קרפדה או חתול, ורון הביא את סקאברס שהוא עכברוש!!!! שלכם טיפ-טיפון

העצלנית

New member
כן אבל זה משתנה לאורך השנים

כל שנה יש פחות הגבלות- תלוי בכיתה ומותר להביא יותר דברים

kirail

New member
רק שימו לב למה שאתם כותבים!!!!

``טהור דם``??? אתם לא קולטים כמה מזעזע זה נשמע, או שאתם עדין צעירים ולא למדתם מספיק היסטוריה בבית ספר. איך אפשר לקחת ספר מקסים כמו ``הארי פוטר`` ולהוציא ממנו מושגים דוחים כ``כ כמו ``טוהר הדם``?

LuNaTiC

New member
תסלח לי אבל............ המ... רגע..

אני צריכה לחשוב מה להגיד.. אני אנסה: אם לא הבנת.. הספר הרי פוטר עוסק, חוץ מבחייו של הארי, במלחמה בוולדי וחבריו, שמאמינים כי קוסמים שהם לא משושלת ארוכה וטהורה של קוסמים, שלא מכילה מוגלגים.. לא ראויים לחיות בין הקוסמים... או לחיות בכלל!!! על זה הספר המקסים מדבר... מה הבעיה עם זה?? אנחנו יודעים טוב מאוד מי האנשים הרעים פה.. אנחנו לא מפלים קוסמים כי הם נולדו למוגלגים או שהם מעורבים.... הם עדיין קוסמים!!! ואני לא יודעת אם זה בכלל קשור לשאלה שלך... כי לא הבנתי אותה... לא חשוב... ביי ביי -ענבל-

Vilia©

New member
אתם טועים בקשר ל....

קולין! הוא כנראה או חצוי דם או שההורים שלו בכלל לא קוסמים כי אמרו שאבא שלו הוא חלבן...אז הוא לא טהור דם ובקשר להגיית המושגים...זכותינו וזכותיך להשתמש בהם ואת לא יכולה להגיד לנו לא.... טלי פוטר

Vilia©

New member
אה...שכחתי...

ומירטל הייתה כנראה בת לקוסמים כי אחרת איך הם באו להוגוורטס?

Panther

New member
הוא לא אמר שאסור לך!!!

הוא רק ביקש שלא תשתמשי במושגים האלה. אני שונא שאנשים אומרים ``זכותי לעשות ככה זאת זכותי וזאת מדינה דמוקרטית ואתה לא יכול להגיד לי לא``

למעלה