מצאתי ג'ולה...

efratos25

New member
מצאתי ג'ולה...

קטנה, אצל דבש, בצד הגוף.
איך שמצאתי אותה הבהרתי לדבש שבלי שטויות! היא אצלנו 4 חודשים בלבד ואנחנו לא מתכוונים לקבל מעשי שטות שכאלו!
אוף. זה מטריד אותי נורא. כאילו ברור לי שזה לא מקרה של לרוץ עכשיו לוטרינר, אבל אני אוכלת את עצמי מה זה יכול להיות...
קצת חיפוש בגוגל לא הניב הרבה. מישהו מכיר? נפגש?
אצל הכלבה השמנדובה של אחותי יש גוש כזה שהוא שומני והיא חיה איתו בשלום כבר שנים רבות
נו מה, רק נותר לקוות שזה באמת משהו בסגנון...

הגויאבה כמובן בסדר, אוכלת, שותה, קופצת, מתפנקת... וכמובן מקצרת לי את החיים באיזו שנה-שתיים...
אוף. שיהיה לילה טוב

תמונה של הגויאבה המהממת למקרה ששכחתם... קצת ישנה, מלפני 3 חודשים בערך... דבש כמובן השמינה מאז כמו שצריך

גושי שומן מאוד נפוצים אצל כלבים

לכלבה שלי, לברדורית בת 8, מצאנו 3 גושים כאלה בשנה האחרונה... בכל פעם שמוצאים כזה גוש רצים לוטרינר לודא שזה באמת רק גוש שומן ולא משהו אחר, חלילה וחס וטפו טפו טפו, הוא מוציא עם מזרק קצת מהתוכן של זה ושולח למעבדה... ועד עכשיו לשמחתינו זה היו תמיד גושי שומן. הוטרינר שלי לא ממליץ להסיר אותם אם הם לא מפריעים לה

מחזיקים לכם אצבעות שזה אזעקת שווא והכל בסדר...

noadotoo

New member
גם לברואין יש גושים...

אני גם רצה לבדוק כל פעם שזה רק גוש שומני ולא סרטני.

לאחרונה אחד מהגושושים קצת גדל, ואני עוקבת אחריו בדריכות (וגם חזרנו לבדיקה). אם יגדל עוד - היא תבדוק אותו שוב. אבל היא המליצה לא להסיר אלא אם הוא גדל בקצב מדאיג או מגיע לגודל שמפריע לברואין (זה באמצע החזה, כך שהגוש נמעך כשברואין שוכב...). אנחנו לא שאבנו משם חומר לבדיקה... אבל זאת בהחלט אופציה שנפעיל במקרה הצורך.

מקווה שגם אצלכם זה כלום כזה!

yaelofer

New member
לדעתי אם מדובר במקום שקל להסיר ממנו,

מומלץ להסיר.

לכלב שלי היה בצוואר גולה גדולה מאד תקופה מאד מאד ארוכה, הגולה היתה ללא שינויים.
לקחנו אותו לוט' שהסיר את הגולה בצורה שלמה מאד ונקייה, ואמר לנו שכפי שזה נראה לא מדובר במשהו גרוע, אבל העדפנו בכל זאת לשלוח לבדיקה. הוט' שבדק את הגולה אכן אישר שלא מדובר במשהו סרטני, וכן שהגולה הוסרה בשלמותה. אמרו לנו במרפאה הוטרינרית שבכל מקרה, גם אם מדובר כמעט בוודאות במשהו שומני או בגידול שפיר, ההמלצה היא בד"כ להסיר, כי לפעמים לדברים האלה יש נטייה בעתיד להפוך לסרטן.

NoaTal8

New member
שלום efratos25

גם אני נתקלתי בבעיה דומה עם הכלבה שלי,
ישנם כמה אפשרויות להיווצרות של גוש כזה, לרוב מדובר רק בשומן, אך יש לבדוק היטב שחלילה לא מדובר בגידול סרטני
ולכן ממליצה לך לגשת לווטרינר ולברר את הנושא.

shima

New member
לא רוצה לבאס

כמעט תמיד הגושים האלה מתבררים כממש כלום.
אני ידועה כפולניה היסטרית וביקשתי מהוטרינר שלי לבדוק עקיצה שהייתה ללייזי. העקיצה התבררה כגידול סרטני מסוג מסט סל.
לא חושבת שאת צריכה לטוס לוטרינר אבל בהחלט להראות לו את זה כשאת שם פעם הבאה.

efratos25

New member
תודה לכולם על התשובות...

גיסתי היא הוט'ית הקבועה שלנו (וזו שאני הכי סומכת עליה)
לצערי פה באזור שדרות עוד לא מצאתי וטרינר שאני סומכת עליו בצורה טובה...
שישי בבוקר אני אנחת אצלה עם עוגה וכלבה

מבטיחה לעדכן בתוצאות
(מקווה שרק טובות!)
ושוב תודה על האמפטיה... נקווה שבאמת כלום!

מסכים עם SHIMA

לרוב זה גידול שומני לא ממאיר.
אבל כבר קרה לי פעמיים שזה לא היה המקרה.
פעם אחת שהבעלים אמר לי שהוטרינר הקודם שלו הסתכל ונגע בזה ואמר לא שאין מה לדאוג שזה ליפומה (גידול שומן לא ממאיר) ואחרי שלקחתי דגימה זה חזר ליפוסרקומה (LIPOSARCOMA) שזה גידול ממאיר.
הפעם השניה הייתה עם הכלבה שלי: זה נראה והרגיש כמו LIPOMA וחזר בתור סרטן עור (MAST CELL TUMOUR) כמו ש-SHIMA הזכירה. הכלבה שלי עברה ניתוח והקרנות כתוצאה מזה.

אם יש גוש שלא צריך להיות שם צריך לבדוק ללא יוצא מן הכלל. יש הבדל בין לנחש לבין לדעת. ברוב המקרים לקיחת דגימה היא לא יותר מלתת חיסון - דקירה קטנה עם מחט ונסגר הסיפור (FINE NEEDLE ASPIRATE). זה לא מדוייק כמו ביופסיה אבל נותן לך תשובה (לדאוג או לא לדאוג) במעל 80% מהמקרים.

מבחינתי זה שווה את השקט הנפשי.

shima

New member
שגיא, אפשר שאלה?

הגידול של הכלבה שלי חזר בתור סטייג' 2 עם שוליים נקיים. ההמלצה היתה לא להמשיך טיפול (הקרנות/כימו) וכמובן להמשיך לעקוב. ראיתי שכתבת שהכלבה שלך עברה הקרנות, מה היו הנסיבות?

yaelofer

New member
לפי מה שהבנתי מהוט' שלי,

לא מספיק רק לדקור, אלא צריך לשלוח את כל הגולה לביופסיה ושם פורסים אותה פרוסות פרוסות ובודקים כל פרוסה, כיוון שיש גידולים שלא מפושטים בכל הגולה אלא נמצאים רק במקומות מסויימים בה, ואם דוגמים בנקודה שאינה נגועה אז יכולים לחשוב בטעות שאין סרטן.

nathaliesh

New member
גם לנו יש כזה וגם אצלינו הוא שומני

זה לא ברמה של לרוץ הערב לוטרינר אבל בהחלט הייתי כבר קובעת תור.

למעלה