מצאתי גוזל פצוע...

robin hood

New member
מצאתי גוזל פצוע...

נראה לי של ציפור דרור...ואני לא יודע במה להאכיל ותו... יש למישהו נסיון ויכול לתת המלצות לגבי טיפול ? תודה

מור21

New member
../images/Emo118.gif גוזלים

עד כמה שזכור לי מנסיוני הדל, זקוקים קודם כל לחום. דאג לו לבגד ישן או שמיכה קטנה לחממו, והניחו ליד מנורה או משהו דומה. שנית, נסה עם פיפּטה להשקות אותו, תוך פתיחת המקור (לחיצה עדינה בשני צידי בסיס המקור). לגבי מזון- תלוי אם אכן מדובר בגוזל דרור. בכל מקרה- פרורי לחם ספוג במעט מים לא יכול להזיק, וגם חלבון ביצה מפורר. טלפון לביה"ח הזואולוגי באבו כביר והבאת הגוזל אליהם תשפר את סיכוייו. הטלפון שלהם נמצא בקישורי הפורום. אם לא השגת אותם מסיבה כלשהי (הם עדיין פעילים?), תתקשר למכלאת "תנו לחיות לחיות" במשק דרור, דבר עם אבי. כל הכבוד על האכפתיות ובהצלחה!

robin hood

New member
תודה על התשובה ו...

התייעצתי עם אדם בשם אלי אופיר (שקיבלתי את הפרטים שלו מהוטרינר והוא מתעסק עם ציפורים). הוא שמח מאוד לשמוע שעזרתי לגוזל ואמר שמוכן לקחת אותו אליו ולהעביר אותו לספארי (ושם הם יודעים איך לטפל בגוזלים). הוא עובד שם ויעביר אותו כבר ביום ראשון. עד אז הוא ידאג לו לחימום ואוכל אצלו. אצלי אני מפחדת שהכלבים יזיקו לו... בינתיים הלילה עבר בסיידר והוא אכל ושתה הבוקר. תודה שוב על התשובה.

מקודה

New member
שלום לך! ../images/Emo140.gif

אם הגוזל עדיין לא אוכל לבד - אתה יכול להאכיל אותו גרבר ירקות (של תינוקות) בעזרת טפטפת. לגבי כמות המזון שצריך לתת - ברגע שהוא כבר לא פותח את המקור סימן שהוא כבר לא רעב. חשוב לשים אותו במקום חם, למשל סלסלה מרופדת במשהו רך. רצוי לא לשים אותו בכלוב סגור, אבל כמובן בחדר סגור כי הוא עלול לנסות ללמוד לעוף. לא לשכוח לתת לו מיים. בהצלחה!!

hoolon

New member
גרבר, תני לו חתיכות של לחם רטוב

תרטיב את הלבן של הלחם במים ותתן לו בחתיכות קטנות, דחוף לו את זה לתוך הגרון, ככה מאכילים ההורים את הגוזלים שלהם. אל תדאג הוא לא יחנק. הם בולעים מה שאתה נותן להם, לא לועסים.

hoolon

New member
אתה יכול להשתמש בפינצטה כדי לדחוף

לדחוף את האוכל לתוך הגרון, זה לא מסוכן

theshark

New member
נראה לך שההורים שלו היו ניגשים

למכולת השכונתית וקונים לו לחם לבן? גוזלים לא יכולים לחיות רק על לחם. מה שהציפרים נותנות לגוזלים לאכול (תלוי באיזה ציפור) את מה שהם אוכלים הם מקיאים את האוכל מעוקל למחצה. וכמובן שאפשר לדחוף לו את זה לגרון ולגרום למותו מחנק. חולון לך תתבגר.

hoolon

New member
הורים דוחפים את האוכל לתוך הגרון

כריש, גוזל לא לועס את האוכל, הוא בולע אותו, רשמתי לחם רטוב, וגם גרבר, לא התכוונתי רק לחם. לחם רטוב הוא רך מאוד. בקשר לדרך ההאכלה, ככה אנשים מאכילים גוזלים, דוחפים להם מזרק לתוך הגרון ומרוקנים את המזרק, לא מוצא חן בעיניי אבל רק ככה הם אוכלים כשהם גוזלים, כמו שההורים דוחפים את האוכל ישר לתוך הגרון.

למעלה