מצאתי במחסן

• פותח הנושא arye9
  • פורסם בתאריך

arye9

New member
מצאתי במחסן

ולא זוכר מאיפה זה הגיע.
גם לא זוכר אם יש קשר בין שלושת הפריטים.
האם יש רעיונות,
תודה אריה

powo

New member
המזלג והכף הם זוג דקורטיבי

והחמסה נראת כעומדת בפני עצמה. אבל לא נראה לי שיש קשר ביניהם

powo

New member
הם זוג.אבל כל אחד מתפוצה אחרת

אשכנזיה. וספרדי. סקנדינבית ותימני. וכ"ו וכ"ו

טל535

New member
האם לא היה בעבר לכף ומזלג מהסוג הזה גם

שימוש מעשי? או שהם תמיד יוצרו רק לדקורציה?

powo

New member
היו דומים לזה בשימוש מעשי.

אבל לא ביציקות.שכאלה

סרינה5

New member
רק לדקורציה

רק לדקורציה היו כמעט בכל בית תלויים לנוי במטבח.

אנגליה ופולני...

טל535

New member
חחח אם חשבתם שזה מצחיק... עוד לא ראיתם מה

זה לגדול בבית של אנגלי ומצרי.... כמוני ;ׂׂׂ)

טל535

New member
חחח כן את צודקת יש בזה גם הרבה יתרונות...

רק שלפחות הילדים שלך גם נהנו כנראה מאוכל מצרי טעים... ולא אנגלי כמו אצלי :) למרות שאמא שלי היקרה שתחיה גם מבשלת ממש לא רע...
אבל אני כבר המון שנים אני גם חולם לאכול סופסוף את המלוחיה הזו או ספריטו או פטירה מצריים אסלי... ועוד כל מיני מאכליים כאלה חלומיים שאבא שלי תמיד עוד מספר לי עליהם מהילדות שלו במצרים. (אמי ניסתה להכין כמה פעמים ספריטו ודווקא יצא די טעים אבל אני לא בטוח שזה באמת מצרי :)

חולם על מולוחייה? בצדק. אצלי גם הנכדות מכורות

סופריטו לא מצרי אלא מאכל שהיה נפוץ בכל עדות דוברי הלדינו וכאלה היו גם במצרים.
לא היו לך סבא וסבתא מהצד המצרי שבישלו כך?

טל535

New member
זה מדהים שאת שואלת אותי את זה... רק היום

קיבלתי משהו מסבא שלי ז"ל שמעולם לא פגשתי, הוא נפטר לאחר הבר מצווה של אבא שלי במצרים.

כל השנים היה לאבא שלי מחזור של ראש השנה שכתוב חציו בעברית וחציו בערבית מדוברת. זה נקרא "מחזור פרחי" אולי שמעת עליו?.. תרגם אותו הד"ר הלל בן יעקב פרחי ז"ל.
http://he.wikipedia.org/wiki/הלל_בן_יעקב_פרחי

המחזור הזה יצא בזמנו בסט של שניים, מחזור לראש השנה ומחזור נוסף של יום הכיפורים, והודפס כמדומני ב1924. לאבא שלי היה כל השנים רק את המחזור של ראש השנה שהשם של סבא שלי גם מודפס בו בערבית על כריכתו.
לפני כמה שנים נאמר לאבי שיש לקרוב משפחה שלנו בפריז את החלק השני של הסט, גם את מחזור יום הכיפורים גם עם השם של סבי ז"ל מודפס עליו. אבל מאז הספר הלך לאיבוד ואף אחד לא היה יכול למצוא אותו בשום מקום...
בקיצור רק היום אחה"צ דוד שלי הגיע מפריז והוא מצא את הספר בבית של אח שלו... זה פשוט כלכך ריגש אותי אין לך מושג... שני הספרים האלה מתאחדים סופסוף לאחר יותר מ50 שנה או משהו כזה...
בלי נדר אני אעלה לכאן תמונות של המחזורים בימים הקרובים.

את סבתא שלי ז"ל פגשתי רק פעמיים בחיים שלי. היא החליטה להישאר לחיות במצרים עד יום מותה.. היא באה לבקר אותנו פעם אחת במנצ'סטר שהייתי ילד ופעם אחת היא באה לארץ גם שהיייתי ילד קצת יותר גדול.. היא אפילו הביאה איתה מזוודות מלאות בכל מיני כלים ומכשירי חשמל כאלה למטבח ודברים דומים, בתכנון לעלות לארץ.. אך בסוף החליטה להישאר במצרים. אז עכשיו שאת שואלת יכול להיות שהייתי ילד סבתא שלי הכינה לי באנגליה אוכל מצרי, אני חושב שאני זוכר משהו טעים כזה... אבל זה היה ממש ממש היה ממזמן. אבא שלי מספר לי שהיא היתה בשלנית לא מעולם הזה, ושהארוחות יום שישי בצהריים (שהיו מאד מסורתיות אצל היהודים במצרים כפי שאת בטוח יודעת) שהיא היתה עושה היו מדהימות בלתי נשכחות... עובדה שהוא עדיין מדבר על זה עד היום :)

מחזור פרחי מאד ידוע. מופיע מפעם לפעם במכירות

פומביות בארץ. מעט מאד יהודים נותרו במצרים אחרי 67. מפתיע שסבתך בחרה להישאר שם כשכל המשפחה התפזרה.

טל535

New member
גם דודה שלי נשארה בקהיר איתה, שגם אותה

פגשתי רק פעם אחת בחיים. הם גרו שם ביחד ואיכשהו השנים עברו להם ובסוף שהן כבר החליטו שהן רוצות לעלות לארץ ביחד בסוף התחרטו והחליטו להישאר שם. כנראה שהשינוי תרבות וארץ אחרי כל כך הרבה שנים נראה להם יוות מדי קשה. אגב אבא שלי נאלץ לברוח ממצרים כבר בגיל 19 בערך והיה אסור לו לחזור לשם בגלל שהיו מחתימים את כל היהודים שעוזבים שהם לעולם לא יחזרו. הפעם הבאה שהוא פגש את אימו היה יותר מ20 שנה אחרי.
אגב סבא שלי גם ישב בכלא שם כשנה וחצי עם הרבה מאד יהודים אחרים מהקהילה שהרשויות שם התעללו בהם (במיוחד אני חושב לאחר עליית עבד אל נאצר ימחש"ו לשלטון).

אגב לגבי מחזור פרחי, אין לי כמובן שום תכניות למכור אותם אבל מעניין כמה הם קיבלו במכירות פומביות, יש לך מושג?
ראיתי גם פעם שאחד של יום הכיפורים נמכר במכירה פומבית בחו"ל אבל אני לא זוכר את המחיר שהוא נמכר. אני לא ראיתי בשום מקום עדיין שנמכרו סטים של שני המחזורים. כפי אלה שיש לי סופסוף היום :)))

טל535

New member
הנה בבקשה תמונה של המחזור לראש השנה

שהיה לאבי הרבה מאד שנים (הוא חושב שגם אותו הוא קיבל מקרוב משפחה כמה שנים אחרי שהוא עזב את מצרים).

למעלה