מצאתי בית?

• פותח הנושא uomi
  • פורסם בתאריך

uomi

New member
מצאתי בית?

אז עכשיו שאני יודעת שהגעתי למקום הנכון אני שמחה ומקווה שאוכל להיות קצת יותר פתוחה ולא ללכת סחורר סחורר... אמרתם שגם אתם מכורים יושבים שעות בגלל שעות בחול וכו... זו לפחות סיבה נורמאלית היית אומרת אני סתם מבזבזת את הזמן בלדבר עם אנשים שאחר כך אני לא זוכרת לעבור לטלפון לעשות שטויות ולקום בבוקר ומייד להתחבר?!?! לא נראה לי שפוי!!! ויש לי מעבר לנט אם אני רוצה, וסוף שבוע אחרון כבר לא רציתי וויתרתי על זה בשביל להישאר בבית. איך נימנעים?!?!

מתחשק לך קצת לספר על עצמך?

הכרטיס שלך ריק ואת לא כותבת בשום פורום של תפוז (לא בגלוי). איפוא את מבזבזת כל כך הרבה זמן באינטרנט? אם תעשי חיפוש מתקדם בשמות של כל אחד ממשתתפי הפורום הזה תוכלי לראות את ההודעות שלנו כאן ואת מה שאנחנו מספרים על עצמנו. אין כל כך הרבה משתתפים לאחרונה כך שזה לא צריך להיות קשה.

uomi

New member
מה לספר?

הכרטיס שלי ריק, לא ידעתי שאני צריכה אחד.. חדש לי עניין הפורם לכן לא מצאת דברים חדשים, היום הראשון שנכנסתי זה מלפני יומים. עד אז דיברתי בחדרים, שם כלום לא נשמר ומזל... פה כל מה שאני כותבת רואים שאני כתבתי, כמו בחיפוש שאמרת? מה לספר.. בת 25 לומדת עובדת מבלה שעות מול מחשב ולא רוצה בכך יותר אבל לא מצליחה להתנתק... חוץ מזה החיים בסדר אין משברים היסטרים הכל "נורמאלי" עד כמה שניתן ויש חתול.. אז הכל בסדר... "בסדר"?!

לא ענין של צורך אלא של רצון

ואני מנסה להבין. את עובדת מול המחשב וכשאת באה הביתה אז את מחוברת למחשב בצ'אטים? או סתם גולשת? האם הצ'אטים מחברים אותך כל כך חזק שאת לא יכולה להתנתק?

uomi

New member
מרתקים אותי עד אובססיה

כשאני מול המחשב אני לומדת או עובדת, כשאני בבית אחרי ואם אני מצליחה לעבוד אז אני מתחברת לצאטים, נמקד את הבעיה... הצאטים הם הבעיה שלי מכורה לזה...למשל עכשיו שימתי לדבר שעתיים עם מישהו ובמקום ללכת לישון , אולי יש משהו מעניין...?! לא יודעת מה להגיד נתמודד

תראי את הצד החיובי

רק שעתיים ו- רק עם אדם אחד. ז"א שעדיין היו לך מספיק שעות שינה. את מרגישה שזה בא על חשבון הבית, הילדים, החברים?

e-magine

New member
טוב מאד שאת מודעת לבעיה

וכנראה יש לך עכשיו רצון להתמודד איתה. יש המון אנשים במצב כמו שלך וחלק גדול מהם מכחישים את הבעיה או מתעלמים ממנה. מודעות היא שלב חשוב מאד ברכישת שליטה על הרגלי הגלישה. תמיד אמרתי כאן שכולנו אוהבים את הפעילות שלנו בנט ולא רוצים לוותר עליה, אך רוצים להגיע לשליטה גם בשעות וגם ברגשות ולא שהאינטרנט ישלוט בנו. מה דעתך?

סרפד

New member
באסה

גרמת לי לחשוב על ההבדלים שבין התמכרות לצ'אטים לבין התמכרות לפיתוח אתרים. בפיתוח אתרים, לפחות אצלי, מה שגרם לעיסוק פחות או יותר אובססיבי היה הצורך להשלים את האתר, עכשיו - וזה היה צורך פנימי שלי, לא איזה דדליין. לא היו לי גבולות, עבדתי כל יום, או כל לילה, עד שממש נשפכתי מעייפות. ולמחרת התחברתי שוב ברגע שיכולתי. ולמעשה, אי אפשר "להשלים" אתר, כי תמיד אפשר לשפר, ותמיד צריך לעדכן, או לפחות לתחזק. זה קורה להרבה בוני אתרים, כולל הרבה חובבים (כמוני), שלא לדבר על מה שקורה כשנכנס לעניין גם אלמנט הכסף. בדיוק כמו שהיתה חותמת מישהי בפורום בוני אתרים, בתרגום חופשי מאנגלית: "אין מפתחי אתרים (webmasters). יש רק עבדי-אתרים (webslaves) או מעמידי פנים". עכשיו, אגב, אני לא מסוגלת לגעת בזה. בצ'אטים, נראה לי שהעיקר הוא מין תחושת "אדרנלין" או משהו דומה לזה. מין אקשן, או ריגוש, שקשה להתנתק ממנו, ושמנסים כל הזמן לשחזר, גם (אולי בעיקר) אם זה לא תמיד מצליח. אבל זה לא כל כך שונה כמו שיכול להיראות ממבט ראשון. ממבט ראשון, נוצר הרושם שלבוני האתרים יש איזו "הצדקה", כי יש איזו תכלית ידועה לפעילות שלהם - האתר. בעוד שלצ'אטים אין תכלית כל כך גלויה לעין, הרבה פעמים האדם "סתם" מדבר שעות עם כל מיני אנשים שהוא לא מכיר ואת רובם גם לא יכיר. אבל כשאני בוחנת את עצמי יותר טוב, אז גם בפיתוח אתרים יש מין תחושת "אדרנלין". גם בעבודה עצמה. גם בכל מיני הצלחות קטנות, כשמשהו סוף סוף יוצא לך כמו שצריך אחרי שעות רבות של עבודה. גם כשאת מצליחה להביא אנשים. וכשנכנס לזה אלמנט הכסף, אז נכנסים עוד סוגים של ריגושים. אני לא מתכוונת לאנשים שעובדים בזה לפרנסתם כשכירים באיזו חברה ומקבלים משכורת קבועה, אלא אנשים שבונים אתר ומרויחים מפרסומות וכאלה. אז הכל תלוי בך. קשה לי להסביר את זה בלי להכנס ליותר מדי פרטים משעממים, אבל יש מין תחושה כזו של צייד בג'ונגל. ואנשים לא באמת עושים את זה בגלל הכסף. כי רק מתי מעט באינטרנט מצליחים להרויח בכלל, וגם זה רק אחרי השקעה רבה מאד, לפחות בזמן ועבודה. ומתוכם הרוב מרויחים פרוטות, בעיקר אתרים קטנים של אדם אחד. אני השקעתי בזה שעות עבודה בהיקף של משרה וחצי-שתיים והרווחתי דמי כיס במקרה הטוב. אנשים עושים את זה בשביל הריגוש. עכשיו השאלה, אם גם בצ'אטים יש אולי איזו תכלית, איזה מטרה שאת מנסה להשיג, אולי לא באופן לגמרי מודע?

uomi

New member
כוח רצון

אני מקווה שבגלל שלא הייתי כאן כמה ימים, אתם לא חושבים שאני בלוש אחד גדול...היו לימודים היו 3 עבודות היה חתול מאושפז ככה שהיום וגם הלילה שלי היו מלעים וזמן לפתוח מחשב לא היה לי, אבל הבעיה עדיין עומדת, יומים שלושה בלי נט לא אומרים נרפאתי...(חבל שלא..) אבל בזמן הזה לא הייתי מנותקת לחלוטין מכאן, מהצאטים... זה די עבר לטלפון...אנשים שהיכרתי כאן ועברנו לטלפון, ככה שאני רואה את זה שעדיין הייתי כאילו מחוברת... או משהו כזה... eimagine- אמרת שטוב שאני מודעת לבעיה שלי... חצי מהדרך, ובגלל שמרוב טלוויזיה עם מוסר הסכל וכו, אני יודעת שלקום ולהגיד יש לי בעיה... כן זה חצי הדרך... אבל לא אצל מי שמנסה לתכמן את עצמו...ואני לא מנסה אבל אני מכירה את עצמי, לא קשה לי להודות בדברים אין לי מה להסתיר וכו, ותמיד אמרו שהצעד הראשון הוא בלהודות.... אבל אני חושבת שהצעד הראשון הוא לעשות!!! כוח רצון והתמדה שאין ליייייייייי (וזה שאין לי מעצבן אותי מאוד כי לא רק בתחום של הנט אין לי כוח רצון לשנות ולעזור לעצמי, אבל זו כבר בעיה אחרת). סרפד-גם אני "רואה" הצדקה בהתמכרות לאתר שלך ופיתוחו למול התמכרות לצאטים שלא מבאים לשום מקום רק סיפוק נקודתי ותו לו. אני חושבת שהתמכרות כזו יותר נכון לקרוא לה workcoholick שגם זו בעיה בפני עצמה אבל פחות נוראית אצלי בראש, כמובן שיש משפחה והתחיביות אחרות כמובן שזה פוגע, אבל אני מסתכלת על זה מזווית אחרת לבנתיים. ההתמכרות שלי דביליתתתתתתתתתתתת לא מביאה אותי לשום מקום, כן לפעמים באמת יוצא לי לדבר עם אדם מעניין מאוד ושיחה קולחת אבל בתכלס.. בולשיייט (סליחה) הזמן שאני משקיעה מול מחשב בא לי על חשובון לימודים, חברים, אור ואוויר של חוץ, ספונטניות של טלפון של חברים שרוצים לעשות משהו ואני מעדיפה לשבת מול המסך במקום אולי לצאת ושהנסיך שלי יגלה אותי.... קצת לא חוכמה לכתוב אחרי כמה ימים של הפוגה נסיבתית, מרגישה מוזר קצת לא שייכת, אולי אין לי בעיה?!:).

e-magine

New member
לא הבנתי למה

בניית אתר מצדיקה התמכרות. ולמה ההתמכרות של דבילית וכד'. ההתייחסות שלך לעניין היא שיפוטית. אנחנו איננו שופטים כאן איש, ברטרנד ראסל אמר שזמן שאנחנו נהנים לבזבז, איננו זמן מבוזבז, אז אנא אל תחמירי עם עצמך יותר מידי. יש לך מספיק בעיות גם מבלי לרדת על עצמך.

אני גם סבור שיש לך יותר נקודות זכות

ממה שאת חושבת על עצמך. קודם כל שלושה ימים לא להיות בנט (מרצון) אפילו שהחתול מאושפז ואפילו ואפילו הכל, זה עדיין מראה על שליטה טובה. הידיים שלך לא רעדו והחלפת את זה בקלות לטלפון..ו.. לא, זה ממש לא אותו דבר. היכולת שלך לעבור לטלפון מוכיחה שאת הרבה יותר בשליטה מאשר מה שאת חושבת. גם בלי האינטרנט אנשים לעיתים חיים במעין בועה של שגרה מסויימת. אפשר לראות את החיוב בשגרה הזו ואפשר כמובן שלא. ראיתי לא מזמן סרט (חצי רק) בשם AMELIE - סרט צרפתי שמתאר בין היתר את האהבות הקטנות שגורמות לנו אושר, הרגלים יומיומיים שאיתם אנשים חיים. אני לא חושב שזו הייתה מטרת הסרט אבל אני בהחלט יכול להבין את זה וגם מנחש שלכל אחד מאיתנו יש את זה ברמה כזו או אחרת. בגלל שהכניסו לנו לראש אז אנחנו מרגישים צורך לעשות משהו מאד בומבסטי. שיזכרו אותנו, שיכתבו עלינו, שיאהבו אותנו, שנשאיר חותם. זה לא ממש מה שיגרום לנו את האושר האולטימטיבי וישאיר בנו ניחוח של חיים לא דביליים. החיים הם לא דבילים כשנהנים מגרגור החתול ומחכים לנסיך. ולחשוב על זה שבזבזתי שעתיים היום על צפייה ב"חוש השישי" ואהבתי כל רגע. בטח אראה את זה עוד פעם.

למעלה