מצאתי אתכן אחיות שלי

malkuna

New member
מצאתי אתכן אחיות שלי

בוקר טוב ושבוע קסום לכן אחיות לצרה,
מצאתי אתכן כי העזתי לחפש,היום העזתי לכתוב את המילה הזאת 'אלמנה' לא מאמינה שמדובר בי,לא מעכלת ועברו 11 חודש עדיין לא ממש מבינה מהי משמעות המילה ומה משמעות המצב.
כל יום אני קמה בבוקר עושה מה שצריך: ילדים(צבא,תיכון) אני יוצאת לעבודה,מסדרת סידורים מדברת עם אנשים אבל הכל זה ליד החיים כי את החיים אני כבר הפסקתי באותו יום שהוא הלך מחיי מחיינו.
22 שנה של אושר,זוג שכולם היסתכלו ואיחלו לעצמם כזאת זוגיות מושלמת,שנינו היתחתנו לא צעירים יחסית(37,34) את 2 הילדים היחידים שלנו עשינו ביחד בקושי עם למעלה מ-20 נסיונות של הפריות מבחנה, קשה אבל אפשרי והנה היום נותרתי לבד,לבד,לבד וזה קשהההההההההההה,
כי אני מבינה שהחיים הם מעברים והם לא קלים אבל לעבור את זה לבד זה לא עובר, כל יום שואלים אותי מה שלומך ואני אומרת טוב שעבר היום אני רוצה שכל יום יעבור כבר כי אין לי כוח בכלל לעוד ועוד ימים אני עייפה מהמשא שנפל על כתפיי ,אני מרגישה שאני לא יכולה לשאת את המשא הזה אבל, ממשיכה ורוצה להאמין שזה אפשרי ויש עולם שלם שהוא אחר שהוא שונה ואולי הוא גם שלי.
את מנהלת הפורום שכותבת ומרגיעה את כולן להמשך דרך אני אותך שואלת לאן? למה בעצם? אני כל-כך אבודה ועצובה לא מצליחה באמת להרגיש שמחה או הרגשה באמת טובה מה שווה היום יום הזה הוא קשה ומעייף .
הקושי הנוסף שלי הוא ההיתמודדות עם הבן שלי שהתחייל לפני 7 חודשים ולא רוצה להמשיך בצבא ואני לא יודעת מה לעשות,אנחנו בויכוחים כל היום,אני מותשת ואין עם מי לשתף ואין מי שבאמת איכפת לו, כי זה נכון יש סביבי משפחה גדולה ותומכת,יש לי חברות נפלאות שלא עוזבות אותי לרגע ועדיין אין לי אף אחד,אולי עכשיו מצאתי אתכן!!!
תודה על המקום לפרק קצת רגשות,ותודה על ההמלצה שלך לספר אצא היום לקנות "להעיר את הנמר" נראה לי שהוא יידבר אליי. ברכה לכולכן ותודה שקראתם את קצת מנבכי ליבי.

פיתית1

New member
ללא נושא

הי לך! כל יום שעובר לא רק מקרב אותנו לסוף?? אלא הוא גם הישג בפני עצמו. בכל בוקר אני פוקחת עיניים ואומרת שני דברים: הראשון הוא: מתי ואיך בשם כל מה שטוב נרדמתי? והשני הוא: יש! עשיתי זאת! עבר עוד יום שהצלחתי לתפקד בו להיות שם בשביל הבת שלי! עוד יום שגם אם התפרקתי, הצלחתי להיאסף בו מחדש! הלוואי שיגיע היום בו אפסיק לספור את הימים אבל כרגע... זה עובד בשבילי. האם את מקבלת ייעוץ עבורך ועבור ילדייך? ניסיוני מלמד אותי שזה חשוב מאוד ומאוד עזר לי גם בפעמים שבאינטואיציה שלי בחרתי לפעול ההיפך. החשיבה המשותפת עם אשת מקצוע חידדה עבורי את הרצונות והמודל שלי. שום דבר בכל המציאות הכפויה הזאת אינו פשוט. עבורי, אפילו דברים שממילא עשיתי לבד, נראים לי פתאום כמסכנות גמורה ומעצימים את הלבד שלי. אפילו להחליף את המלתחה של הילדה מקיץ לחורף ולקנות לה בגדים... כאילו שבהרדמה מלאה הייתי נותנת לו לבחור??... בואי נאמר שהיו לו דברים שהוא היה יותר טוב בהם??. כמובן שאני אומרת את הדברים בחיוך גדול...הלוואי שנמצא את הכוחות שיש בנו כי הם שם! הם הרי תמיד היו שם, לא?!

malkuna

New member
תודה

פיתית יקרה תודה לתגובתך, וכן אני מקבלת עזרה מקצועית וגם הבן שלי התחיל לפני כחודשיים טיפול פסיכולוגי, מקווה שזה טוב.
לגבי העייפות להמשך אני עושה הרבה כדי להחזיק מעמד וכמו שאמרת הלבד מדגיש את עצמו בסיטואציה הנוראית הזו, אני הייתי ואהיה תמיד אדם עצמאי עם יכולות להזיז דברים בעיקר לבד ועכשיו אני ממשיכה אבל הלבד מעציב אותי והמסכנות היא חברה שאני לא אוהבת ולא רוצה אותה בסביבתי.
השאלה שלך בסוף:" הרי הם היו שם לא?" - היו וקיימים ותמיד יהיו אבל כל-כך היה טוב,חם ונעים כמה שנים להניח ראש,לא להפעיל בכל הכוח,ככה לחיות בסבבה ועכשיו כל החודשים האחרונים אני פועלת מתוך הכוח וחוזקות האלו וזה מעייייף ,אני עייפה מרגישה שנגמר לי הסוס.
ספרי על עצמך...איך את עם ההורות החד הורית?

קורלי 176

New member
מייד למלא.............

מייד למלא "מצברים" ולהוציא מהלקסיקון את המונח נגמר לי הסוס. לגבינו מונח זה מהווה מותרות שכרגע אין אנו רשאיות להשתמש בהן.

קורלי 176

New member
תודה ענקית

לא יודעת מה ולמה, אבל מה שכתבת נתן לי הרגש של נחמה. יש רוח מעודדת בכתיבה שלך................

רוזהלי

New member
malkuna

קורלי 176

New member
הי

בהחלט לא ברוכה הבאה לפורום עצוב זה. היו לך 22 חיים מאושרים. עכשיו את מנווטת לבד את המשפחה. כן יש עולם אחרי ההתאלמנות, זה עולם שונה אבל ניתן למלא אותו בהרבה תכנים. הכניסי לעצמך לראש , אחותי לצרה, וכמה שיותר מהר שתיפקודך ישפיע על הילדים. אם תפלי ברוחך, יפלו גם הם ולהפך.
מזדהה איתך בקטע של הקושי ללדת. בתי הצעירה בת24 גם היא ילדת מבחנה ונולדה בשנה ה- 17 לנישואים.
בקשר לבנך, הניחי לו. יצא לי לראות בנים ובנות של חברות , שאפילו לא סיימו טירונות ועזבו את הצבא. זה לא הפריע להם ללמוד מקצועות כמו כלכלה, משפטים ועוד...........להתחתן ולמצוא עבודה.
בקשר לספרים, ישנם שני ספרים שלי אישית מאוד עזרו. מסע הנשמות וגורלן של נשמות. לא זוכרת כעת מי המחבר.
החיים, כפי שכתבת, הם מעברים וגם מבחנים.
ראי את חצי הכוס המלאה. יש לך ילדים, חברות וגם חאת הפורום הנהדר הזה.
ראש למעלה, אומץ............... חשבי על הילדים. אם יהיה לך יותר שקט בנשמה יהיה להם טוב.
יש חיים לאחר מות הבעל האהוב. אבל אחרים.

malkuna

New member
הי גם לך קורלי176

מילותייך היו מצד אחד מעודדות ומצד שני כמו שכולם אומרים תמשיכי בשביל הילדים ,
ומשם אני מרגישה לומר לך שהילדים שלי בלי שום קשר למה שקורה עם הבן שלי בצא תכלס ממשיכים את חייהם ונראה על פניו שהם לא מפריעים לחיי החברה שלהם,לחיי הבידור והיציאות שלהם כרגיל,להיפך הטענה שלהם כלפי היא שאני עצובה מידי וכו'.
כשאת אומרת לי"אל תפלי ברוחך" איך? זה מגיע לבד אני יכולה לשבת עם כולם (חברות או משפחה) והבכי עולה למעלה ופורץ לא סתם אומרים"פורצת בבכי" כי הבכי פורץ ואני כמה שאני מנסה לפעמים לכבוש אותו זה לא מצליח ואולי להיפך,
אז יוצא שאני בבוקר יוצאת לעבודה נגיד אפילו בשמחה , כותבת על מה אני מודה בבוקר ,מתלבשת ומרגישה כאילו אני שמה עלי שיריון לצאת למלחמה של היום,ואכן ביום בד"כ אני בתפקוד ואפילו עשיתי שינויים לטובה בעסק המשותף שלנו ואני מרגישה שם מועילה ומצליחה וזה מעודד וממלא.
הקושי מתחיל כל יום כשאני חוזרת הביתה עוד בחניה אני שומעת את עצמי נאנחת ומשם מתחיל אחה"צ ארוך וערב שאני לא יודעת איך אני מגיעה למיטה בסוף,

"זה עולם שונה אבל ניתן למלא אותו בהרבה תכנים....." את כותבת ואני מרגישה פטתי כי התכנים שכולם מציעים לא לוקחים אותי,אני מתכוונת אני שם ולא שם.
קוראת ספר-כל דבר מזכיר ואני בוכה
רואה סרט- הכל מדבר אלי ועלי ועליו ועלינו לא רואה בכלל תוכן
נפגשת עם חברים בחוץ (בתי קפה,מסעדה)- מדברים צוחקים אני בבועה אחרת אני לא ממש שם
לימודים- אני לא הפסקתי ולא מפסיקה ללמוד זה נכון וטוב וזה אולי משהו שמנתק אותי אבל זה לא משהו שיכול ממש לשמח זה לימודים.
נסיעה לחו"ל- מרגישה שנסעתי ואני חוזרת לאותה ביצה.
קורלי יקרה איזה חיים אחרים זה לא בדיוק חיים מה שאני עוברת עכשיו זה רובוט שעושה שהכל יהיה בסדר,אני שצחקתי והצחקתי את כולם,אני שהשמחה והאושר טיפטפו לכל מקום שהלכתי,אין זה איננו אולי את צודקת שזה לא נגמר זה אחר אבל אני לא אוהבת את האחר הזה ולא מתחברת לחיים לבד אני מרגישה בודדה ומזה אני הרבה עצובה.
בקיצור הבנת שקמתי היום לא משהו.
תודה על הזמן שלך שאת קוראת את החפירות שלי.
בברכה ובאהבה מלכה
יו

קורלי 176

New member
ראשית את............

ראשית את בכלל לא חופרת.
לצערי, קיימת מציאות שאינה הפיכה. לא ניתן להחזיר את האהוב או למלא את החלל הענק שהותיר.
החלל נמצא יותר אצלנו מאשר אצל ילדינו. כי נאמר בדברי חז"ל (ואני חילונית לחלוטין בלי שמץ של זיקה לדת), "אין אדם מת אלא לאשתו ואין אשה מתה אלא לבעלה".
הילדים ממשיכים וטוב שכך ואילו אנו איבדנו גם אהוב נפש וגם חבר נפש.
אני עדיין מתעקשת שישנם חיים אחרים אחרי האובדן הנוראי. אם לא נאמץ חיים אחרים , פשוט נהפך לתלותיות ואפילו נמרר את חיי ילדינו.
הרשי לי לספר לך על חברה שהתאלמנה בגיל צעיר ומרוב שסרבה להשלים עם מות הבעל הפכה את ילדיה למטפליה. ילדיה היום מעל גיל 40 ומסרבים להקים בית. יש להם אלרגיה מנישואים ומהבאת ילדים לעולם.
קחי את הזמן בכי ודברי, אבל נסי מעט "לשחק אותה" ליד ילדייך. זכרי, את עכשיו קברניט הספינה.
העולם אכזר אחותי. אנשים לא מוכנים להיות הרבה זמן בחברת אנשים מדוכאים.
אני יודעת שאני חצופה, אבל אכפת לי ממך.................... בכי לעצמך, דברי לתמונה שלו כשאין איש בבית.
וכמובן הקלישאה המפורסמת שתמיד נכונה :"הזמן עושה את שלו"

yobo1

New member
שיתוף בהתמודדות

מלכונה היקרה,
אני מאד מזדהה איתך. אני מרגישה כמוך אחרי שנתיים וקצת.
הילדים שלי אומנם קצת יותר גדולים אבל כמו שאומרים ילדים גדולים צרות גדולות.
את שואלת לאן. התשובה שמצאתי שגורמת לי טוב היא לא לתכנן ולחשוב על העתיד אלא רק על היום שעבר ועל היום הבא.
אני בוחנת כל יום ושמחה אם עשיתי בו משהו שמקדם אותי . האם ניסיתי להתמודד עם קושי (גם אם לא תמיד בהצלחה רבה), האם הצלחתי למלא משימה שהייתה פעם שלו, האם מצאתי בו כוח רצון להצטרף לחוג/שיעור/פעילות שתמלא לי את הריקנות, האם תרמתי לילדים שלנו וחיזקתי אותם במשהו.
כל הצלחה כזו נותנת לי עוד כוח להמשיך ליום נוסף.
אני לא מתכננת את העתיד בטווח ארוך רק ליום הבא.
למרות שאני הייתי ידוע כתולעת ספרים, אני כבר לא קוראת.... לא מצליחה להתרכז.

לגבי ההתמודדות עם הבן, תבדקי באיזה מידה הקושי נובע מהמשבר האישי שעבר ואולי תבקשי עזרה מקצועית מהצבא/משקית ת"ש.

בהצלחה

malkuna

New member
תשובה לyobo1

"את שואלת לאן. התשובה שמצאתי שגורמת לי טוב היא לא לתכנן ולחשוב על העתיד אלא רק על היום שעבר ועל היום הבא....."

את זה אני מתחילה ליישם ,תודה,תודה
מה זאת אומרת אני מבינה כל יום ביומו לא כדאי ואין טעם לחשוב רחוק הרי כבר ראיתי שרחוק יכול בין רגע להישתנות,אני ממש לומדת ממך את העצה הזאת.

ואגב הבן שלי מחר נפגש עם קב"ן אחרי שקיבל תדרוך מהפסיכולוגית שלו ואני מקווה שיימצא את הדרך שלו כי אחרי הכל כאן ההתמודדות היא שלו,אני נותנת לו תמיכה וכלים ,הפעם הוא צריך להיתבגר שיהיה בהצלחה.

תודה רבה

אגב לגבי ספרים גם לי היה קשה לחזור ולא חזרתי עדיין לקצב התולעת אבל יש ספר שעזר לי לחזור תנסי:"יומן אבל" שלרולאן בארת הספר הזה עזר לי כי כשקראתי גם כתבתי עליו,כן,כן על דפי הספר זה עזר לי לשפוך הרבה הרהורים חזקים החוצה.

בברכת יום נפלא
מלכה

קורלי 176

New member
מוצא חן בעיני

אני אאמץ ברצון את דרכך שלא לתכנן ולחשוב על העתיד, אלא רק על היום שעבר ובעיקר על היום הבא.
גם אני אלמנה כמעט שלוש שנים. (בסוף נובמבר ימלאו לסטטוס שלי שלוש שנים). מניסיוני הריכוז לחזור ולקרוא חוזר בגדול.
תודה.

יקרתי , החיים לא ממשיכים

מה שהיה לא יהיה יותר. אנחנו כמו תינוק לומדים לחיות מחדש.
חיינו עברו מהפכה מלחשוב לתכנן לחלום בזוג פתאום הכל לבד. ובתוך הלבדהזה בחור העצום . יש לנו את עצמנו, את ילדינו ואת משפחתינו. . ואין לנו את הפריבילגיה להגיד אין כוח צריך למצוא את הדרך והכוח. קל לומר קשה לעשות. מאד קל להגיד . וצריך לבחור את הדרך. לשקוע , לצוף או להמריא.
אישית בחרתי להמריא...
והדבר החשוב מכל למדתי לתת לעצמי , לתת לעצמי רגעי הנאה , מסג' ספר טוב, מתנה, חופשה ..למלא את המצברים שלי בכדאי שאוכל להעניק. גם לפני שהולכים להנשים קודם שוטפים אוויר עבור עצמנו.היכולת לתת ולהתמודד תלויה במצברים שלנו ועלינו למלא אותם.
בנוסף מציעה שחררי את שאינך יכולה לשנות. בנך בוגר תני לו לבחור את הדרך. בני כשקרה האסון, היה חצי שנה אחרי סיום צבא, סטודנט ועובד. ביום האסון ארז הכל חזר הביתה לא המשיך ללמוד, ולא יצא לעבוד כ5 חודשים. לא התערבתי, תמכתי בו ובחירה שלו ונתתי כלים (פסכולוגית ,טיפול אישי ומשפחתי) ...
שולחת לך חיבוק חיזוק.

למעלה