מצאתי אוצר

מצאתי אוצר

אולי מי מכם זוכר את שאלותי בנושא הספר "מרגליות הים" מאת יעקב משה מרגליות. אני עדיין אסיר תודה לכל אלה שעזרו לי אז. הנה חלק זעיר מאוצר שמצאתי בנושא. הספר הוצא לאור על ידי ר' חיים יונתן מרגולין, בנו של הכותב וסבה של אשתי זיוה. תמונתו מצורפת. מצורף מכתב שכתב לבנו דב מרגולין, אביה של זיוה, ובו בישר לו על מותה של אשתו-אמו. חשבתי שלשון המכתב מעניינת היום לא פחות משמרגש תכנו.

אוצר

והנה תמונתו של הכותב. משום מה לא הצלחתי להכניס את כל התמונות להודעה אחת ואתכם הסליחה.

אכן מרתק../images/Emo70.gif הכתב המסולסל והנקי

פשוט מדהים
האם תוכל לספר מעט על מציאת האוצר, ומה מצאת בדיוק? ארנון

ראם ערן

New member
ברכות על הגילוי

אכן מכתב מקסים (אף שהנושא עצוב) מאיזו שנה המכתב? ערן

ornan

New member
אכן אוצר אמיתי

איזה כתב איזו שפה. אני מבינה שהמכתב נשלח מורשה, מאין העברית הרהוטה? ממש מרגש

א77

New member
אפשר להעמיק ולדייק הרבה מאד

אבל, מינימום אכתוב מהנלענ"ד כרגע. התאריך אור לי"ג בניסן תר"ץ. זה ערב שלפני ערב בדיקת חמץ. אותו ערב כתיבת המכתב היה יום חמישי בשבוע. בשורה השניה: בחודשים האחרונים לא התאוננה על שום מחוש [במקור חסר במעט] ותהי עוסקת בהליכות ביתה כדרכה בחפץ כפיה. לשון מליצית מאד, המושפעת ישירות מפרק "אשת חיל מי ימצא" שחיבר שלמה המלך. בשורה השישית מספר הכותב שמהדגים הרבים שהיא קנתה לשבת פרשת החודש [כעשר ימים לפני כתיבת המכתב] "ואוכל לטעום עוד בטרם אלך לקבלת שבת". הכותב אכל לטעום ?! לכאורה מוזר. אבל הפירוש הוא, שהוא אכל לקיים את הטעימה. שהרי אצל חסידים בפרט נוהגים ומשתדלים לקיים "טעימה" ממאכלי השבת לקיים את שאומרים בשחרית לשבת "טועמיה חיים זכו" וכו'. איני יכול להתעלם מהתפעמותי לנוכח הלשון המליצית שוב ושוב. ולדוגמא שהיא ציותה על אהרן להדליק אור הגנוז כי כוונתו היה לישן בחושך. וכו'. ו... הרבה הרבה חומר מיוחד שכדאיי בהנהלת הפורום לשמור למשמרת. או לשלוח למקומות הנכונים. וזה בעמוד השני: מרת לוין היא אחותו של קאהן. והיא גם כלתה של אשת מר רוזנבוים שכיום קונסול ליטא ושופט שלום בת"א, [מישהו מכיר אוליי?]. ו... בעל בית הדפוס - אמנות ושותף בעיתון הארץ, הוא מר זילברשטיין חתנו של מר שמואל מלינעק ? ועוד ועוד. בסה"כ נראה שאותו חיים יונתן כותב לבנו, ומספר לו על מות האשה/האם. הבן עלה בגפו לארץ כנראה זמן קצר קודם לכן, והאבא מודיעו שהוא ביקש מבקש ויבקש אצל אנשים מכירים ומוכרים לקרבו את הבן. ובין השיטין יש הרבה הרבה עניין. זאבי.

../images/Emo51.gif

לכל העונים ובמיוחד ל-א77 שפתח עיני לראות דברים שלא ראיתי מקודם. בקרוב אוסיף לכם עוד כמה מכתבים, בעברית צחה ובכתב רהוט כפי שהיו נוהגים אז. אוכל רק להעיר כי ככל הידוע לי היה ר' חיים יונתן מ"המתנגדים" ולא מהחסידים אולם אין לי כל אפשרות להעמיק ידע בנושא זה. בינתיים אני מצרף תמונה נוספת בחברה גדולה. אולי מישהו מזהה מישהו מהנוכחים?התמונה שופצה על ידי. המשך יבוא.

למעלה