מצאנו דירה!

אני תמיד מפחד להגיב בשרשורים כאלה

אף אחד לא מת והפך אותי ליועץ המושלם אבל:
אמרת שאת סובלת מקור ושיכולה להיות לך בעיה עם הפעלת ההסקה. מבחינתי חוסר העצמאות לא שווה את זה. זה זול, זה קרוב (40 דק' זה קרוב?) וזו יכולה להיות יופי של דירה, ברגע שמנטרלים לך את העצמאות כל זה לא שווה.
הקטע עם המגורים של בעלת הבית למעלה - תראי, ב"ציפורים מתות בסתר" זה לא עבד. למה שלך זה יעבוד? במילים אחרות: ארוחת ערב חגיגית שתערכי לכבוד יום הולדתו של החצי השני יכולה להפריע לשכנים. זה יכול לקרות בכל דירה, אבל לא בכל דירה את משלמת שכ"ד לשכנים... חצי השקל שלי - תמשיכו לחפש. חבל ללכת על סטוץ ולא על קשר אמיתי

chenchi

New member
מסכימה בנושא יחסי שכנות

חוויתי את זה מקרוב וזה ממש מטריד, זה פותח פתח לביקורי פתע, הערות על תחזוקת הבית ובאופן כללי מאפשר הכרות טובה מידי של שני הצדדים. בעלי בית צריכים להיות רחוק מהעין ורחוק בהלב, הם מספיק קרובים לארנק וגם זה יותר מידי. הבעלבית הנוכחי שלי עובד מתחת לבניין וגם הצורך הזה להגיד שלום ומה נשמע לפחות פעם בשבוע מעיק עליי. חוץ מזה- אני לא יודעת איך זה בירושלים, אבל דירה בקומת קרקע בת"א הופכת מהר מאוד לבית של הג'וקים ולא שלך. שווה לחפש עוד קצת, עוד חודש מתחילה הצפת השוק הסטודנטיאלית ויהיו עוד דירות.

אתפרץ לדלת פתוחה

אני מסכימה עם מה שהרוב כתבו לך - כנראה כדאי להמשיך לחפש. תשמעי, את גרה בירושלים, בניגוד לי (שרק מבקרת אחת לשבוע-שבועיים) - אבל בחורף קר . לא קור צפונבוני שיאפשר לפאקצות תל אביביות לדגמן את הסוודרים החדשים של קסטרו - קר - בטח במושגים של הארץ. תנור זה לא פתרון, זה תוספת: ראשית כי בלילות אין מצב בעולם שאת משאירה תנור דלוק, זה ממש לא בטיחותי, אפילו אם זה רדיאטור. ולנסות לישון בלילה כשממש קר - זה פשוט גרוע. השינה לא טובה, מתהפכים הרבה, קמים עם שרירים תפוסים. מילא אם זה ככה פעם בכמה זמן - אבל בבית שלך? מעבר לזה, גם בשעות העירות - את תצטרכי לגרור את התנור איתך: יצאת מהחדר לאכול במטבח - התנור בא איתך. הלכת לשבת בסלון - התנור עובר לשם. אם תשאלי לדעתי - איכות חיים זה לא. מעבר לזה, 40 דקות לאוניברסיטה זה מה שהיה לוקח לך להגיע אם היית גרה בת"א (שזו גם אופציה
) - זה לא סביר באוטובוס. וכשאת מוסיפה גם את בעלת הבית שגרה ליד (מתכון לצרות. יש אצלנו בבניין אישה שיש לה עוד שתי דירות, והיא חשה חופשיה לגמרי לרדת, לדפוק בדלת, להתעניין בדירה, לנדנד לשותפים.) - ואת הגינה - איך לומר את זה בעדינות - הדירה נשמעת ממש ממש לא משהו - לא משנה כמה היא יפה מבפנים. נראה לי ששווה לחכות עם זה, ולראות דדירות נוספות. בגלל סגנון הבנייה בירושלים יש הרבה דירות נורא יפות, ואין טעם להתפשר על אחת עם כ"כ הרבה חסרונות.

למעלה