מצאנו דירה!

behappy

New member
מצאנו דירה!

אני והחבר. *תזכורת- הוא לא מסתדר ממש עם השותפה שלו (וגם אני לא..
) ובכלל, אנחנו רוצים לעבור לגור ביחד.* אז- מדובר בדירת שני חדרים, המטבח והמקלחת משופצים וחדשים, הצנרת שופצה לפני שנתיים, המיקום של הדירה יחסית מרכזי וקרוב לעבודות של שנינו, מרחק אוטובוס אחד ו-40 דקות נסיעה מהאוניברסיטה. השכ"ד ממש סבבה, 2000 ש"ח לחודש, כולל ארנונה. והדירה חמודה ביותר. הבעיות הן שזו דירה בבית פרטי, עם כניסה נפרדת והכל אבל עדיין, בעלי הבית גרים מעלינו. ו- זו קומת קרקע. עם גינה. משמע נחשים וכל מה שהוזכר פה בשרשור אחר. ועוד בעייה היא ההסקה. כידוע, בירושלים נוראאאא קר בחורף, לא משנה כיווני אוויר או בידוד טוב בדירה. קר. וצריך הסקה. ובעלת הבית מתקמצנת כי היא בקושי נמצאת שם, וההסקה משותפת, לנו ולהם, אז אנחנו לא יכולים להפעיל בנפרד. האמת היא שזה הדבר שהכי מפחיד אותי כי אני די סובלת מקור. עוד עניין: לחתום על החוזה כרוך בשבירת החוזה של החבר שלי. אצלי במעונות הסכימו להתחשב ולא לחייב אותי על הזמנים שאני לא אהיה, וגם בעל הבית שלו הולך לקראתו בעניין. אבל שווה לרוץ ככה לדירה הזו? ראינו עוד כמה דירות, אבל זו תפסה אותנו במיוחד. אולי שווה לחכות עוד קצת, שיתפנו עוד דירות, בסביבות ספטמבר? אנחנו מפחדים לפספס הזדמנות טובה כזו אבל מפחדים גם שזו לא ממש הזדמנות, ושאנחנו סתם חסרי סבלנות. מה אתם מציעים?

קודם כל - מזל טוב!

בקשר לדירה - היא באמת נשמעת סבבה, אבל לדעתי אם אתם הולכים על זה כדאי לסכם מראש את עניין החימום. לא נראה לי הגיוני שתצטרכו לקפוא מקור... (אמנם להתחמם עם החבר מתחת לפוך זה רומנטי ביותר אבל אני מניחה שתצטרכו לצאת מהמיטה מידי פעם...
) יש כמובן אפשרות לחמם עם תנורים ומפזרי חום למיניהם אבל אם מפעילים אותם להמון שעות זה יוצא יקר. בקיצור - תסכמו את העניין הזה ונראה לי שזה אחלה מציאה.

tenen

New member
תנור רגיל מספיק גם בירושליים :)

אפשר פשוט לקנות תנור רגיל ופשוט עושה עבודה מעולה...

tenen

New member
והארי פוטר מפעיל את ההסקה? :)

למה את חושבת שיותר זול הסקה של שתי דירות מאשר חימום חדר בודד או שניים עם תנור? :)

behappy

New member
בארור שגם הסקה זה כסף

אבל לדעתי פחות. לא יודעת כבר. האמת היא שכמה כבר נהיה בדירה? שנינו רוב היום עובדים, לומדים וכאלה.

1255815

New member
ירושלים בלי הסקה?

ואת סובלת מקור??? לאאאאאא!!!!! נכון שתנור זה גם מחמם, אבל הסקה יותר בטיחותית, לא מפריעה, אפשר לישון בשקט גם כשהיא עובדת, והיא גם לא עובדת על חשמל- עד כמה שידוע לי... ועוד משהו- אם יש הסקה היא יכולה לעבוד גם כשאתם לא בבית (בהתחשב בזה שמפעיל אותה...) ותוכלו להגיע לבית מחומם, מה שלא יקרה עם תנור... עוד שיקול? הבית של בעה"ב יותר חם מהבית שלכם, אז את יכולה למות מקור והיא תגיד לך שלא כ"כ קר לה... חוצמיזה- בעלי הבית מעליכם... את בטוחה שאת רוצה את זה?

tenen

New member
שכחתי את הגז כן מחלקים חינם במכולת.

גם הסקה שעובדת על גז זה לא חינם :) אבל במידה וזה גז זה פועל מהר אין טעם להשאיר שלא בבית, וסליחה? בטח שאפשר להשאיר גם תנור שידלק בזמן שאת לא בבית כדיוק כמו שאפשר הסקה :) ובעל בית מעליה זה יתרון אם היא מתכוונת לעמוד בתנאי החוזה נכון שאם היא מתכננת לצפצף ולהביא בעל חיים למרות שהיא חתמה שלא כי היא יודעת שבעל הבית לא יודע אז לא כדאי לה אבל אחרת בעל בית מעליך זה יתרון... קל יותר לשלם את השכר דירה, פשוט עולים קומה :) אם יש תקלה בבית הרבה יותר קל לגשת אליו, ויותר מזה לבעל בית לא נעים למשוך אותך כי הוא כל הזמן מולך ואת יכולה לעמוד לו על הראש...

1255815

New member
לא חינם

אבל בבנינים בירושלים לא מוודאים שכל השכנים נמצאים בשביל להדליק את ההסקה, וזה לא תלוי בה אם ההסקה עובדת כשהיא בבית או לא, בשביל זה יש ועד בית. לא קיבלת לפני החורף מיילים על תנורי חימום שמשאירים בלי השגחה? מעבר לזה שזה בזבוז חשמל משווע, ואף אחד לא יכנס לבית בשביל להדליק את התנור- זה לא אחראי להשאיר תנור עובד בלי השגחה!!! אגב- גם אני סובלת מקור, ולפי התיאור שלה- לא הייתי הולכת על הבית הזה. חוצמזה שהוא בקומה ראשונה ובחורף היא תמות מקור (בקומות עליונות החלונות פותרים את בעיית החום...)

behappy

New member
תודה..

החזרת אותי קצת לפרופורציות. עכשיו קיץ, שוכחים איך זה חורף..
ל-tenen: הסקה בטיחותית. ועוד איך. גרתי במעונות בירושלים 3 שנים וההסקה הייתה דלוקה גם כשלא הייתי, ולא קרה כלום. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי משאירה תנור, יש מספיק סיפורי זוועות. כיווני האוויר לא משהו, לא נכנסת שמש, אז בכלל.. יהיה קר
נראה לי שנמשיך לחפש, תכלס אנחנו לא בלחץ להתפנות.

1255815

New member
בהצלחה בחיפושים!

יש לי סיוטים מקור, אולי לכן החורף זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו... (ואם לא מספיק אז בקיץ בירושלים אני מתכסה בפוך, ולא, לא חם לי!)

tenen

New member
אבל מה הלחץ?

כלומר בשביל הרבע שעה הראשונה שאת חוזרת הביתה? זה מה שיהרוג אותך אם לבית יקח רבע שעה להתחמם? :)

1255815

New member
מרשה לעצמי לענות במקומה-

כן! גם אני מתכוונת לחפש דירה בירושלים, וכל הדירות שאין להן הסקה/לא מפעילים אותה בחורף/נמצאות בקומה ראשונה מתוך מספר קומות מכובד- יפסלו על הסף.

tenen

New member
אני בטוח שתדאגי לעדכן אותי :)

בכל אופן שתשכרי את הדירה אני אשמח לקבל הזמנה לביקור :)

yaelbi

New member
מזל טוב

המחיר נשמע באמת סבבה ואם את חוששת מהקרבה לבעלי הבית אולי כדאי לדבר עם הדיירים הקודמים (אם היו כאלו) או לחתום על חוזה חצי שנתי עם אופציה להארכה

למעלה