מצאו את החוליה החסרה! (?)

shkool

New member
מצאו את החוליה החסרה! (?)

אני חושב
... למאמר

israelberger

New member
ואתה חושה שיש בזה סתירה ליהדות

אני מצטער להרוס לך את מה שחשבת עד עכשיו אבל תורת האבולוציה בבסיסה לא נוגדת את היהדות.

shkool

New member
הרי לפי תורת האבולוצייה כל ייצור חי

התחיל כבקטריה שעם תהליך האבולוצייה התפתחה למה שאנו היום. עפ"י היהדות אלוהים ברא את אדם וחווה והם לא התפתחו מהבקטרייה. אנא הראה לי כיצד היהדות מוכנה לקבל את האבולוצייה. shkool

israelberger

New member
תשובה

אם תקרא פרשנים תבין שמה שכתוב בתורה הוא לא תיאור מדויק של הבריאה אלא רק הסבר כללי, גם כן תראה שהעיניין הוא הרבה יותר מסובך מאשר "ה´ אמר משהו והוא צץ מהאוויר". הימים של הבריאה גם הם לא כמו הימים של היום (כולם יודעים שהשמש והירח "נוצרו" רק ביום הרביעי). הסבר אפשרי הוא שנוצרו בקטריות תת ימיות מהן התפתחו דגים שעם הזמן גם יצאו מהמים והתחילו ללכת או לעוף ולאט לאט התפתחו גם בני אדם. אם תקרא פעם את פרשת בראשית אתה תתפלא איך היהודים לא חשבו על אבולוציה לפני דרווין.

עידו10

New member
סילוף עובדות

כל פעם אתם משנים מה שלא מתאים לכם. ספר בראשית לא מדוייק? דברי האל שקריים? למה לו לעבוד עלינו? אם מה שכתוב שם לא מדוייק, מה כן? למה למישהו להאמין לכל זה בכלל?

israelberger

New member
ספר בראשית מדוייק בהחלט.

אף פרשן לא סותר את ספר בראשית הם רק מפרשים אותו. עוד לא נתקלתי בפרשן שאומר שהעולם נוצר פשוט ע"י שה´ אמר ודברים צצו, הדברים הרבה יותר מסובכים מזה אבל התורה לא באה להסביר לנו את כל העיניינים אלא רק לתת תיאור כללי.

עידו10

New member
פרשנים טוענים כך

משום שבאמצעות המדע הם עמדו על הטעויות והאי דיוקים שבתנ"ך. אם לא היה מדע, הם היו טוענים כך עד היום.

israelberger

New member
גם לפני 2000 שנה ידעו את זה

הזהר מדבר הרבה על איך נברא העולם וגם בזוהר ברור שהעולם לא נברה כמו שאתה חושב. הזוהר נכתב בתקופתו של ר´ שמעון בר יוחאי (בערך 100 לפני הספירה)

עידו10

New member
לא קראתי אף פעם את הזוהר

ולכן לא אוכל להייחס לנקודה זו, לא לחיוב ולא לשלילה, אך אם אתה מוכ להביא ציטוט מדוייק מתוך הזוהר שמעיד על מה שאתה אומר כנכון, אשמח להתייחס. עד אז, טענתי נכונה ועומדת איתנה.

israelberger

New member
אני לא יכול להביא ציטוט מדוייק

אבל בעיקרון הזוהר מדבר על זה שהעולם נוצר ע"י הורדה של הקדושה לאט לאט בשלבים עד שהגיעה לחומריות ועוד עיניינים על ספירות וכאלה(אל תשאל אותי על זה). לא קראתי הרבה זוהר בחיים אבל דברים כאלה נאמרו גם בגמרא ובעוד הרבה כתבים. אם זה ממש חשוב לך אני יביא לך גם ציטוטים.

עידו10

New member
אז אתה מתייחס לדברים שלא בדקת

ולכן אתה בחזקת טועה. אם לא קראת את זה אתה מסתמך על משמע אוזניים וטענה כזאת לא תקפה בדיון. אשמח אם תביא באמת ציטוטים. לגבי הורדה של הקדושה, אם אין לכך הוכחות, אין סיבה להאמין לאימרה כזו. והיא לא סבירה משום בחינה.

israelberger

New member
אני דווקא כן קראתי את זה.

בפרשנים, בגמרא ובשיחות שמבוססות על הקבלה. אני לא זוכר בדיוק איפה זה כתוב אבל אני יברר בשבילך. ובקשר לעיניין של הורדה של הקדושה הוא הרבה יותר מסובך ממה שאתה חושב, ולא אין לי הוכחות, אני מסתמך על זה שאני יודע שהיהדות נכונה.

israelberger

New member
הגדרה

יהדות מהבחינה שאני מדבר עליה היא הדת וכל מה שמשתמע מזה. אם אתה רוצה לדעת למה היא נכונה אז לדעתי כדי לדעת שמשהו נכון צריך לדעת בדיוק מה הוא טוען. אני מזמין אותך אלי הבית ונלמד ביחד את יסודות היהדות ואח"כ נדבר הלאה. (משום מה נראה לי שתסרב אבל אתה מוזמן בכל מקרה). אי אפשר להוכיח או להכחיש את היהדות בשני משפטים כמו שהרבה פה מנסים.

עידו10

New member
אם היהדות היא הדת,

אין כל קשר בין עובדה זאת והעובדה שאתה מתייחס לכל דבר תורה שנכתב מעולם כנכון.

israelberger

New member
הדת וכל מה שמשתמע מכך

כמובן שיכול להיות שמשהו שאיזה רב אומר יכול להיות לא נכון אבל פה מדובר על הבסיס.

עידו10

New member
בדיוק

ולכן הפרשנות של "צלע היא צד" לא רלוונטית וכאן רלוונטי רק הפשט, מסכים?

israelberger

New member
הפשט הוא צלע שווה צד

אם לפני אלף שנה היית אומר למישהו שחוה נוצרה מעצם בחזה של אדם היו צוחקים עלייך, אבל היום נפוץ שהגננות מספרות ככה לילדים וכשהם גדלים הם חושבים שזה הפשט (ומתפלאים כשאומרים להם שצלע שווה צד).

עידו10

New member
שאלתי, והתשובות שקיבלתי הן התשובות

שאני נותן לך. צלע = צלע. משוואה פשוטה למדי. אין טעם לחשוב משהו שונה ולפרש זאת במובנים אחרים.

למעלה