מפ מער' אי.אר.פי בחיל הים

• פותח הנושא h0e
  • פורסם בתאריך

h0e

New member
מפ מער' אי.אר.פי בחיל הים

זה מה שאני הולך לעשות בשלוש שנים הקרובות כנראה... מישהו יכול לספר לי על זה? כל מה שאני יודע כרגע זה שאי.אר.פי זאת המערכת ניהול מלאי... זאת אומרת שאני הולך להיות אפסנאי ממוחשב. בקיצר אני מחפש כל מידע שיש לכם לתת לי... יש קורס? כמה זמן? איפה? איפה משרתים אח"כ? יציאות? עד כמה תפקיד משעמם זה? וכו.. תודה מראש!

סאתאר

New member
שלום לך!

אז ככה למרות שאני בירוקים,אני יסביר ERP זה ניהול מתקדם של ארגון,כאשר יש מספר תחומים שלכל אחד מהם יש חלק קטן בתוכנה כסף,אחסנה,הפצה,אחזקה,רכש,קטלוג,פרויקטים וכדומה.. ERP בחייל הים נכנס לפני ששלוש שנים,מה שאומר שהמערכת שלהם כרגע יציבה ועובדת כנדרש,הקף המשתמשים שם הוא קטן ולכן גם התוכנה עצמה היא ברמה שאינה חודרת לתוך ליבה של העשייה מרבית הפעולות שעושים בERP בחייל הים קשור לתחום ההאחסנה הקורס שאתה עושה אמור לתת לך את הכלים לתפעל את המערכת במקום בו תהיה אני מאמין שזה קורס קצר,בו יסבירו לך על המערכת עצמה ועל התחום (מודל) הספיציפי שבו תעסוק בשירות שלך לידע כללי ERP הוא מערכת חוצה אירגונים,מה שאומר שגם בחברות ענק דוגמת קולה קולה, אוסם,עלית תדיראן ועוד עובדים בדיוק על אותה תוכנה ועם אותם מסכים ופקודות העבודה שלך בשלוש שנים בצבא תפתח לך אפשרות לעסוק בתחום גם באזרחות במידה ותרצה אצלי ביחידה (יחידת הפיתוח של התוכנה בחייל הירוק) כל מי שמשתחרר נחטף לIBM או SAP... בהצלחה

yardenj

New member
גם אני בין פליטי מחנה 80

כיוון שלא הייתי ביום פינוי,המ"מ שלי אמרה ששיבצו אותי לתפקיד-"מפקד מערכות ERP",בתכלס,זה אותו תפקיד בירוקים?

סאתאר

New member
אין הכשרה של הקורס הזה בירוקים..

המערכת אצלנו עדין בשלבי הקמה,מי שהוכשר להשתמש בה זה כל אזרחי עובדי צהל,נגדים וקצינים כאשר חיילים בסדיר למדו במתכונת של OJT למידה תוך כדי עבודה

yardenj

New member
מוזר

המ"מ אמרה שזה בחיל הלוגיסטיקה...לא נורא,ביום ראשון נגלה הכל.

סאתאר

New member
יכול להיות שאתם קורס ראשון

בבה"ד 6 ,למרות שזה לא נשמע הגיוני אני כבר חודשים בגימלים ככה אני לא מעודכן,וגם ככה אני שייך לפיתוח ולא להדרכה

h0e

New member
איפה אתה אמור להתייצב ביום ראשון?

אני לח"י בקרייה..

yardenj

New member
אני ביום ראשון חוזר ל 80

אני צריך להחזיר נשק...מיום שלישי אני בגימלים.

Aozora

New member
בוא נעשה

הבדלה קטנטנה בין המפתחים של התוכנה והאנשים שיושבים ומשתמשים בה.

סאתאר

New member
ברור שיש הבדל..

אבל הכל על אותה פלטפורמה אפילו בשביל לפתח אותה יש שפה מיוחדת,וכלים שאתה משתמש בתוך המערכת המערכת נבנת על ידי המערכת בגדול ולא אמרתי שזה תפקיד הכי טוב וזה לא המערכת הכי קלה ואולי בגלל זה שזאת לא מערכת קלה מי שמצליח להתמצא בך הוא מישהו שהמערכת הצבאית והאזרחית זקוקה לו

h0e

New member
קודם כל תודה על התשובה המקיפה :)

יש לך מושג אם ה "מפ" הוא מפעיל מערכת או מפתח מערכת? יש חתיכת הבדל... יש לך מושג אם יש לחיל הים בכלל מפתחי מערכת כאלה? או שהם לוקחים את התוכנה שאתם מפתחים לשימוש אצלהם גם?

סאתאר

New member
מפעיל מערכות...

מפתח מערכות לא כל כך הגיוני,בהתחשב בעבודה שאתה צריך לעשות חצי שנה קורס תכנות ועוד שנה הסמכה בנייס-שזו חברה אזרחית והתוכנה עצמה שונה, שום פעם זה אותו רעיון מרכזי אבל התהליכים שם קצת שונים בגלל שחייל הים הוא ארגון קטן המערכת שלהם קטנה ולא מסובכת כמו אצלנו בחייל הירוק

למעלה