מפת דרכים

• פותח הנושא od3d
  • פורסם בתאריך

od3d

New member
מפת דרכים

ד"ר בהמלצתך פניתי לרופא המשפחה לבדיקה חוזרת שלאקורטיזול בשתן והתוצאות לכאורה סבירות 64.5ug/24hr ואילו t4 free מגיע ל ng/dl 1.7 TSH 1.04 הבעיה היא שאני עדיין חשה בעיפות רבה ומשקלי עדיין 80ק"ג לגובה 154 למרות גג של 1200 קלוריות ושעת הליכה של 6ק"מ -יומי אני נוטלת אלקטרוסין 75mg איזו מפת דרכים היית ממליצה להמשך הבירור?

מפת דרכים? אני לא קלינטון

נראה לי שאין כאן בעיה. הדבר היחיד שאני בכל זאת יכולה להציע, כי לא תמיד הקורטיזול בשתן נותן את התשובה, הוא לעשות גם מבחן דיכוי עם דקסמטזון. לוקחים 1 מ"ג (2 כדורים) של דקסמטזון ב-11 בלילה, ובודקים קורטיזול בדם למחרת בשעה 8:00. באופן נורמלי הקורטיזול צריך לרדת מתח ל-2 או 55 (תלוי ביחידות). אם גם זה יהיה תקין, הסיכוי שיש לך קושינג מצטמצם מאד מאד. במקרה כזה הייתי עושה בדיקה של BMR לראות כמה קלוריות את באמת שורפת במנוחה ביום. אני אל יודעת איפה את גרה. ניתן לעשות את הבדיקה הזו (באופן פרטי, היא לא בסל הבריאות), ביחידת לתזונה קלינית באיכילוב. ניתן גם לעשות אותה ביחידה לרפואת ספורט במכון ויינגייט. יש בטח עוד מקומות אבל אני לא יודעת איפה. יכול להיות שזה ישפוך אור. פשוט אין כמעט מצב כמו שאת מתראת, אז משהו בנתונים לא מדויק, אני משערת שמה שלא מדויק זה נושא ה-1200 קלוריות. במיוחד אם את כל יום הולכת שעה, כאן את בטח שורפת עוד איזה 300 קלוריות, ממש לא סביר שלא תרזי.

od3d

New member
תודה

בבדיקת דיכוי התוצאה בסדר! לגבי "אין מצב של 1200 קלוריות" לצערי זה המצב ואני כמעט מקצועית בנושא כווkל רישום יומי של מה אני אוכלת. למעשה מחודש זה הצלחתי לאזן הtsh , מקוה שגם המשקל יתחיל לרדת בהתאם אני המתין קצת עם הbmr ושוב תודה

למעלה